Cel mai nou studiu Samsung scoate la iveală că 67% dintre români pretind a cunoaște termenii tech pe care de fapt nu îi știu

2.268 ori
<b>Cel mai nou studiu Samsung scoate la iveală că 67% dintre români pretind a cunoaște termenii tech pe care de fapt nu îi știu </b>Cei de la Samsung ne prezintă astăzi un studiu interesant realizat pe plan european, studiu ce scoate la iveală informații suprinzătoare cu privire la modul în care românii percep tehnologia și termenii folosiți de către companii. Dintre aceștia, mai bine

Prin intermediul unui studiu realizat de către Samsung Electronics Europa aflăm astăzi detalii despre obiceiurile utilizatorilor atunci când vine vorba despre tehnologie. Studiul a fost realizat în 18 țări printre care se află și România, și ne prezintă informații chiar surprinzătoare.

La fel ca mai toți, și utilizatorii români iubesc tehnologia, la ora actuală 61% dintre ei utilizând-o mai mult decât o făceau în urmă cu doi ani. De asemenea, 58% sunt încântați să o folosească, dar termenii folosiți în această lume tech îi fac deseori confuzi și nu le oferă o viziune clară asupra felului în care diferite dispozitive și servicii ar trebui să îi ajute în schimb.

Aflăm că 67% dintre români pretind că înțeleg termenii sau frazele tehnice pe care de fapt nu le cunosc. Printre acei termeni pe care publicul român declară că îi înțeleg se numără: Cloud (28%), Emoji (27%) și Streaming (25%). Studiul include și informația potrivit căreia respondenții cu vârste cuprinse între 16 și 34 ai sunt cei care admit cel mai des atunci când nu stăpânesc terminologia tehnică.

Se pare că 92.5% dintre români se declară entuziasmați de performanțele dispozitivelor pe care plănuiesc să le cumpere și 58% din ei de tehnologiile pe care le folosesc în prezent și de felul în care ele au evoluat de-a lungul ultimului deceniu. 16% dintre ei simt că nu pot ține pasul cu tehnologia, în timp ce 49% au fost de acord că progresul tehnologic este inevitabil. 

Acest studiu a fost realizat în perioada 16 martie - 1 aprilie 2016, fiind chestionați un număr de 10.138 persoane din Marea Britanie, Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Italia, Portugalia, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania, România, Suedia și Elveția. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×