Un nou brevet Samsung pentru smartwatch detaliază autentificarea prin analiza venelor utilizatorului

665 ori
<b>Un nou brevet Samsung pentru smartwatch detaliază autentificarea prin analiza venelor utilizatorului</b>Dacă ne intriga la un moment dat conceptul de autentificare oculară prin scanarea vaselor de s&acirc;nge din ochi, ei bine iată că o idee similară ar putea să se aplice la smartwatchuri. Samsung ar fi brevetat o tehnologie asociată...

Dacă ne intriga la un moment dat conceptul de autentificare oculară prin scanarea vaselor de sânge din ochi, ei bine iată că o idee similară ar putea să se aplice la smartwatchuri. Samsung ar fi brevetat o tehnologie asociată smartwatchurilor, care permite identificarea unui utilizator prin intermediul venelor braţului.

Atunci când ceasul e pus la mână, senzorii vor scana venele din braţ, pentru a vedea dacă se potrivesc cu imaginea stocată în memorie. Astfel va detecta dacă e vorba de utilizatorul obişnuit şi ceasul se va debloca. Sistemul de autentificare ar putea fi folosit şi pentru plăti şi pentru a debloca tablete sau telefoane conectate la ceas.

Senzorul ar putea fi activat şi pentru a detecta mai clar pulsul utilizatorului, aparent diferit de la o persoană la alta. Tehnologia e similară cu cea Apple, care foloseşte contactul cu pielea şi cu senzorul de puls pentru a permite folosirea lui Apple Pay. Ne aşteptăm ca de abia pe un Gear S3 să vedem astfel de dotări.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×