Un nou brevet Samsung pentru smartwatch detaliază autentificarea prin analiza venelor utilizatorului

640 ori
<b>Un nou brevet Samsung pentru smartwatch detaliază autentificarea prin analiza venelor utilizatorului</b>Dacă ne intriga la un moment dat conceptul de autentificare oculară prin scanarea vaselor de s&acirc;nge din ochi, ei bine iată că o idee similară ar putea să se aplice la smartwatchuri. Samsung ar fi brevetat o tehnologie asociată...

Dacă ne intriga la un moment dat conceptul de autentificare oculară prin scanarea vaselor de sânge din ochi, ei bine iată că o idee similară ar putea să se aplice la smartwatchuri. Samsung ar fi brevetat o tehnologie asociată smartwatchurilor, care permite identificarea unui utilizator prin intermediul venelor braţului.

Atunci când ceasul e pus la mână, senzorii vor scana venele din braţ, pentru a vedea dacă se potrivesc cu imaginea stocată în memorie. Astfel va detecta dacă e vorba de utilizatorul obişnuit şi ceasul se va debloca. Sistemul de autentificare ar putea fi folosit şi pentru plăti şi pentru a debloca tablete sau telefoane conectate la ceas.

Senzorul ar putea fi activat şi pentru a detecta mai clar pulsul utilizatorului, aparent diferit de la o persoană la alta. Tehnologia e similară cu cea Apple, care foloseşte contactul cu pielea şi cu senzorul de puls pentru a permite folosirea lui Apple Pay. Ne aşteptăm ca de abia pe un Gear S3 să vedem astfel de dotări.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×