Top 20 telefoane high-end în trending în 2019 pe Mobilissimo.ro: între faimă şi infamie, Coreea şi China

2.960 ori
<b>Top 20 telefoane high-end în trending în 2019 pe Mobilissimo.ro: între faimă şi infamie, Coreea şi China</b>Anul 2019 a fost unul fantastic dacă mă întrebaţi pe mine. Monitorizez evoluţia telefoanelor mobile de un deceniu, dar parcă niciodată nu au galopat trendurile aşa frenetic. O fi nevoia designului şi hardware-ului

Anul 2019 a fost unul fantastic dacă mă întrebaţi pe mine. Monitorizez evoluţia telefoanelor mobile de un deceniu, dar parcă niciodată nu au galopat trendurile aşa frenetic. O fi nevoia designului şi hardware-ului de a ţine pasul cu conectivitatea 5G şi software-ul, o fi ultimul cântec de lebădă înainte să trecem cu toţii la ochelari AR, cine ştie? Cert e că anul 2019 a fost marcat de scandalul SUA versus Huawei, de telefoane pliabile, o exuberanță Xiaomi şi OnePlus şi un Samsung mai pus pe treabă ca niciodată. Poate şi un iPhone cam dezamăgitor... Cu toate acestea în minte, a venit momentul să aflaţi care este Top 20 telefoane high end în trending în 2019 pe Mobilissimo.ro.

Aici nu e loc de subiectivitate, pentru că topul a fost generat prin căutările şi accesările voastre, ale cititorilor pe parcursul anului 2019. Unele telefoane au fost populare prin infamie, altele prin faimă, iar de unele aţi fost doar foarte, foarte curioşi. Hai să vedem cine a luat tortul în acest an! Trebuie să fac şi o precizare şi anume că nu ne referim aici strict la telefoane lansate în 2019, ci la ORICE telefon căutat de voi, inclusiv modele de acum 2 ani ca Galaxy S8.

20. Samsung Galaxy Fold

Nu o să vă mint, Samsung Galaxy Fold e aici mai mult din infamie decât din faimă. Sau hai să zicem, 40% zvonuri negative şi cele legate de amânare, 40% curiozitatea cititorilor şi 20% oameni care chiar iubesc produsul. A fost primul telefon pliabil de la un brand mare şi de abia acum a intrat în magazine. A fost desfăcut, îndoit, i s-a cojit protecţia de ecran, a primit vreo 4 date de lansare, zvonuri şi scăpări gârlă şi până la urmă lucrurile s-au aşezat. Până una-alta e singurul telefon pliabil pe care îl poţi cumpăra din magazin în Europa, SUA şi Coreea de Sud. Şi judecând după recenzia noastră, nu e chiar rău şi corecţiile aduse şi-au făcut efectul.

(Cel mai bun preț actual: 9.499 lei)

19. Apple iPhone 11 Pro Max

Cel mai mare şi mai infam iPhone din 2019 este acest Apple iPhone 11 Pro Max. Nici măcar lui Ervin nu i-a plăcut şi el adoră telefoanele uriaşe. Greutatea e totuşi exagerat de mare, camera din spate e inestetică, iar bretonul e depăşit. E totuşi un smartphone foarte puternic, Apple a trecut în sfârşit la camera triplă şi ecranul OLED are o luminozitate şi culori de necontestat. Iar faptul că bateria e în sfârşit împinsă până aproape de 4000 mAh e mare lucru. Parcă totuşi nici un iPhone din ultima jumătate de deceniu nu a fost aşa criticat de noi la recenzie. Cei care au iPhone X şi XS sau XS Max se pot ţine de el/ele.

(Cel mai bun preț actual: 5.799 lei)

18. Huawei Mate 30

O să fiu sincer, cred că Huawei Mate 30 e aici doar din motive de SEO. Lumea caută direct Mate 30, nu mai stă să caute "Lite", "Pro" şi alte sufixuri. În general am primit veşti despre întreaga serie Mate 30 la pachet, în general negative. Tot soiul de probleme cu softurile Google, amânări, sosiri târzii în magazine şi mai nou oferte speciale şi discounturi în Europa, în Spania şi Franţa. Mă gândesc că de vreme ce nici Mate 10 şi Mate 20 nu s-au vândut oficial la noi, ci doar variantele lor Pro, nici acest model nu ar fi ajuns în România, chit că era totul bine cu Google, SUA şi se lansau handseturile la noi. Altminteri nu e un telefon rău: are ecran mare, plat, breton mic, cameră selfie duală, cameră foto triplă capabilă.

(Cel mai bun preț actual: 2.910 lei folosind codul QUICK202)

17. Apple iPhone XS Max

Apple iPhone XS Max a început să primească un preţ ceva mai uman de Black Friday 2019. Poate astfel se justifică prezenţa sa în acest top. Poate şi prin faptul că mai toate flagshipurile cu Android au fost lansate în primele luni ale anului şi inevitabil comparaţiile au inclus şi un iPhone XS Max. Ca să nu mai vorbim că multă lume nemulţumită de iPhone 11 Pro Max s-a orientat acum spre acest telefon, nesimțind prea multe schimbări şi noutăţi. A ajutat şi iOS 13 să micşoreze diferenţele între telefoane.

(Cel mai bun preț actual: 4.268 lei folosind codul QUICK202)

16. OnePlus 6T

Daily driverul colegului Alex, OnePlus 6T a rezistat admirabil de mult la vârful benchmark-urilor de gaming/GPU în baza de date Mobilissimo.ro. Nici măcar acum nu stă rău! Spatele ceramic, ecranul cu muchii înguste, bateria de calitate şi fluiditatea lui Oxygen OS încă îl ţin sus în preferinţele şi căutările voastre. E drept că nu are cea mai relevantă cameră, dar preţul e în picaj liber de vreo 9 luni, mai ales la retaileri din China. Săptămâna şi oferta pe GearBest, practic. Poate şi faptul că am tot prezentat aplicaţii sau jocuri sau demo-uri şi noutăţi pe terminal au ajutat la împingerea sa în faţă.

(Cel mai bun preț actual: 2.204 lei)

15. Huawei P30

Huawei P30 se află în acest top pentru motive de SEO aş zice, pentru că iese în faţă mai uşor când cauţi "Seria P30", decât "P30 Pro". La o adică nu e un telefon rău deloc, cu zoom digital 30X şi la multe aspecte canibalizează Huawei Mate 20 Pro spre exemplu. Filmează puţin mai bine şi are şi un upgrade la camera ultra wide în soare puternic. Preţul său a scăzut chiar şi mai rapid decât la P30 Pro, mi se pare şi nuanţele inedite gen Breathing Crystal sunt prezente şi aici. Posibil ca unii să îi aprecieze şi ecranul cel plat.

(Cel mai bun preț actual: 2.199 lei)

14. Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9 este culmea un telefon pe care nu am apucat să îl testăm în 2019. A fost multă vreme unul dintre cele mai ieftine telefoane cu procesor Snapdragon 855 şi unul dintre primele cu acest CPU pe piaţa din România, dacă nu chiar primul. Mi s-a părut că merită mai mult hype decât a primit. Are acea nuanţă tip "benzină la lumina soarelui", pe care Samsung avea oarecum să o imite cu Aura de pe Note 10. Ecranul său AMOLED are suport HDR10, iar cele 3 camere din spate se pot bate cu cele de pe Galaxy S10. În retrospectivă, bateria de 3300 mAh pare mică acum, dar optimizarea lui MIUI a ajutat să scoată rezultate foarte bune. E şi smartphone-ul flagship cu cea mai scăzută greutate din prima jumătate a anului.

(Cel mai bun preț actual: 1.649 lei folosind codul QUICK202)

13. OnePlus 7 Pro

Uitându-mă peste recenzia sa şi peste Mobicasturile colegului Alex când răspunde la întrebările voastre, am remarcat o tendinţă. OnePlus 7 Pro este descris mereu ca un telefon foarte bun, un Galaxy S10+ killer, care se descurcă extrem de bine la filmare 4K şi mai ales la filmarea la concerte. Avem o sumedenie de mostre video care dovedesc asta şi trebuie să recunosc că aşa e. În ultimul deceniu România a fost pusă serios pe harta Europei cu Electric Castle, UNTOLD, Neversea, Summer Well şi o sumedenie de festivaluri. Vă spun sincer că nu ştiu dacă Samsung-urile şi Huawei-urile din prima parte a anului se descurcă aşa bine la concerte ca acest model. Fie şi numai pentru asta şi merită inclus aici, plus performanță şi baterie aş zice.

(Cel mai bun preț actual: 3.149 lei)

12. Samsung Galaxy S8

Poate cea mai surprinzătoare apariţie din top şi mai ales pentru cât de sus e, acest Samsung Galaxy S8 a fost clar căutat de voi pentru reducerile sale, atât de Black Friday, cât şi în afara lui. Apoi e întreaga poveste cu "ba vine Android 10 pe el, ba nu vine", cu One UI 2.0 la pachet. Lumea încă iubeşte acest telefonaș, care a fost vedeta reducerilor de Black Friday 2018. Da, 2018, nu 2019. Ştiu oameni care încă au aşa ceva şi încă se mişcă rezonabil de bine. Din 2020 totuşi trebuie schimbată jucăria... Preţul e totuşi foarte atractiv şi e aşa de ceva vreme.

(Cel mai bun preț actual: 2.199 lei)

11. Samsung Galaxy S9+

Subiect de reduceri de Black Friday? Căutare frenetică pe Mobilissimo.ro legată de actualizarea la Android 9, One UI, Android 10, One UI 2.0? Acestea ar putea fi câteva dintre motivele pentru care Galaxy S9+ e încă faimos. Are şi darul de a fi un telefon îngust într-o mare de telefoane destul de late, iar difuzoarele sale stereo culmea parcă se aud mai bine decât cele de pe unele Samsung-uri din 2019. A îmbătrânit frumos, încă are jack audio, rulează orice joc pe high şi a primit şi unele dintre funcţiile de pe S10, inclusiv la nivel de cameră cu actualizări software.

(Cel mai bun preț actual: 2.649 lei)

10. Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro este "unealta de muncă" a colegului Alex şi trebuie să aflaţi ceva. Ştiţi clipurile hands on filmate cu Motorola RAZR 2019, ASUS ROG Phone II la IFA 2019, ASUS ZenFone 6 în Valencia, Honor 20 la Londra şi cam toate hands on-urile lui Alex din 2019? Sunt filmate în 4K cu Mate 20 Pro şi asta ar trebui să ţină steagul sus pentru telefon în mare fel. L-aţi căutat şi pentru că se ţine bine la cameră şi acum, comparabil cu Huawei P30, iar ca design e foarte sexy cu acea nuanţă mov ce nu a fost egalată în 2019. A câştigat şi foarte multe dueluri la camera cu alte telefoane, chiar şi unele flagshipuri de început de an. A primit şi update-uri care l-au îmbunătăţit.

(Cel mai bun preț actual: 2.522 lei folosind codul QUICK202)

9. Samsung Galaxy Note 10+

Dacă se lansa mai devreme, Samsung Galaxy Note 10+ avea toate şansele să intre în top 5, poate chiar top 3. Am avut ocazia să punem mâna pe el cu o săptămână înainte de lansare, în Amsterdam, încă din iulie. A fost o ocazie specială, pentru că am putut testa şi jocul Call of Duty Mobile pe terminal, cu luni bune înainte să fie lansat oficial, tot pe acest dispozitiv. El domină anul 2019 la câteva capitole: cel mai bun telefon cu stylus, cel mai bun telefon pentru vloggeri, primul telefon cu filmare Bokeh, cele mai multe opţiuni de editare video pe Android, singurul care profită de AR pe Android la nivel creativ (AR Doodle). Filmează fantastic şi are şi noi funcţii tip telecomandă pentru stylus, plus Link to Windows, o nouă experienţă dincolo de DeX.

(Cel mai bun preț actual: 4.075 lei folosind codul QUICK202)

8. Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 este în top pentru că a primit reduceri de Black Friday, oferte speciale la operatori şi lumea a tot căutat când vine One UI pe el şi dacă şi când va primi Android 10. Faptul că e aşa compact, la 5.8 inch îl face oarecum un rival pentru iPhone X şi Galaxy S10e, exagerând puţin. Sunt oameni care nu vor să sară de 6 inch în diagonală şi nu prea au multe variante, mai ales dacă nu vor să cheltuie mult. Ca plusuri are senzorul de puls şi iris care au dispărut de pe modelele din 2019 (iris de pe S10, puls de pe Note 10).

(Cel mai bun preț actual: 2.424 lei folosind codul QUICK202)

7. Samsung Galaxy Note 10

Cine vrea un Note 10+ mai compact, îl are la dispoziţie pe Galaxy Note 10. Se simte cam ca un Galaxy S9+ în mână, doar că mai premium şi cumva mai comod şi mai uşor. 168 de grame înseamnă că ai un telefon foarte uşor în mână, dar încă puternic. Avea toate funcţiile lui Note 10+ pe partea de productivitate şi creare şi editare de conţinut video. Practic îi lipsea doar nişte RAM, diagonală, mAh la baterie şi camera ToF. Rămâne totuşi foarte capabil la taskurile video şi de productivitate.

(Cel mai bun preț actual: 3.449 lei)

6. Samsung Galaxy Note 9

Cred că Samsung Galaxy Note 9 a avut cel mai mare şi mai rapid picaj de preţ din istoria recentă a Note-urilor. Gândiţi-vă şi că jumătate de an 2019 a rămas cel mai puternic telefon cu stylus de pe piaţă şi un reper şi la comparaţia foto. Ştiu că zoom-ul său digital a fost excelent, până să vină Huawei P30 şi P30 Pro cu recordurile. Am scris mult şi despre actualizarea sa la Android 10, One UI 2.0, beta testing şi am tot discutat dacă va primi sau nu funcţiile speciale ale lui Note 10: Live Focus Video, Night, AR Doodle, ceea ce ar risca un pic de canibalizare între Note 9 şi Note 10. Până una alta preţuri foarte bune de Black Friday.

(Cel mai bun preț actual: 3.104 lei folosind codul QUICK202)

5. Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro a fost căutat cred de toată lumea din curiozitatea de a înţelege ce se întâmplă cu el. Când vin aplicaţiile Google? Care e workaround-ul? Cât de puţin costă în China şi de ce? Am aflat că a venit în Europa, Spania şi Franţa cu oferte speciale cu vouchere. Am avut şi unboxing şi hands on cu el la început de noiembrie şi am fost şocaţi că butoanele virtuale de volum nu sunt deloc rele. El ca telefon nu e deloc rău, dar e victima unui război comercial între SUA şi China. Am avut o perioadă când aveam ziua şi ştirea cu privire la acest model, întâi scăpări despre designul său, care s-a schimbat de vreo 3 ori, apoi detalii despre cum pui Google Play pe el, cu vreo 3 soluţii diferite. Iar slow motion la 7000 FPS s-a viralizat rapid.

(Cel mai bun preț actual: 4.365 lei folosind codul QUICK202)

4. Huawei P30 Pro

Telefonul cu cel mai bun zoom din acest top 20 rămâne Huawei P30 Pro. A înspăimântat nevestele care întindeau rufe pe balcon semi goale vara şi a făcut câţiva paparazzi să îşi frece labele. A strâns controverse cu Moon Mode şi trişat din AI şi am reuşit să punem mâna foarte rapid pe el de la Media Galaxy la debut. A rămas rege la captura low light şi sincer cred că şi acum ţine cu dinţii de titlu. Bateria sa bate şi pe final de 2019 mai toate flagshipurile, poate minus cele Xiaomi, iar la performanţă nu scârţâie. A primit EMUI 10 şi Android 10 cu o viteză decentă şi a primit şi un nou suflu odată cu noile culori şi noul model de pe spate de la IFA 2019.

(Cel mai bun preț actual: 2.798 lei)

3. Samsung Galaxy S10e

Cine vrea un telefon Galaxy S10 mai colorat, cu ecran plat şi cu cititor de amprente la îndemână pe lateral, poate alege acest S10e. A început să atragă foarte multă lume pe la 2200-2400 de lei şi are acelaşi procesor performant ca S10 şi S10+. Păstrează 2 din 3 camere care contează, cea principală şi pe cea ultra wide. E şi compact şi comod, foarte uşor la 150 de grame şi cumva mai tineresc. Îi înţeleg pe cei interesaţi de el. De asemenea aş zice că a îngropat iPhone XR, poate şi iPhone 11.

(Cel mai bun preț actual: 2.399 lei)

2. Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 are fix aceleaşi camere în spate ca şi S10+, o baterie mulţumitoare, difuzoare care umplu bine spaţiul cu sunet şi un format mai compact. La 157 de grame are cel mai bun raport de greutate/putere de procesare din 2019. L-aţi căutat foarte mult şi pentru că aţi vrut să aflaţi detalii despre "Galaxy S10" ca serie, nu neapărat doar ca acest model. E bun pentru cei care vor puterea lui S10+, dar nu au nevoie de 2 camere selfie şi nici de un ecran prea mare. A primit şi actualizări software care i-au făcut cititorul de amprente şi captura Night mai bună, plus Live Focus Video, AR Doodle de la Note 10.

(Cel mai bun preț actual: 3.104 lei folosind codul QUICK202)

1. Samsung Galaxy S10+

Marele premiant al anului şi sincer şi unul dintre telefoanele care cred că se va găsi în top 3 sau 5 pentru toţi redactorii Mobilissimo.ro, Samsung Galaxy S10+ este flagshipul clasic Samsung pe anul curent. După ce a primit câteva update-uri software a scăpat şi de problemele cu Night Mode şi cu cititorul de amprente şi a primit şi câteva din funcţiile lui Note 10, ca Live Focus Video, Link to Windows şi editare video mai bună. E printre telefoanele care filmează selfie cel mai bine din 2019, dacă nu chiar pe primul loc şi performanţa sa rămâne în topuri şi pe final de an. În retrospectivă, camera sa ultra wide a fost excelentă înainte ca multe camere ultra wide de pe telefoane cu pretenţii să dezamăgească. Nu o fi avut el mare zoom optic, dar cel digital a fost bunicel. I-a scăzut preţul extrem de rapid, cel puţin până în prag de toamnă şi operatorii au venit cu oferte avantajoase. Ca să nu mai vorbim de faptul că am tot făcut comparaţii, teste, am rulat jocuri şi am dus telefonul cu noi în excursii, alte ţări, la festivaluri culinare, castele şi alte nebunii. Cel mai bun preț actual este de 3.492 lei odată cu aplicarea codului promo QUICK202!

Faptul că Samsung ocupă primele 3 locuri pe podium şi 10 din cele 20 de locuri nu miră pe nimeni. Au capitalizat pe seama problemelor de imagine şi de încredere Huawei, iar românul a devenit temător, fiind bombardat cu veşti negative despre chinezi. Huawei a rămas totuşi pe metereze, pentru că a avut un P30 Pro excelent înainte de lista neagră. Mate 30 Pro a fost faimos prin infamie, ca şi iPhone 11 Pro Max. OnePlus şi Xiaomi au apărut şi ele timid în top, pentru cei care vor ALTCEVA. 2019 a fost anul Samsung, cu un Huawei ocupat să îşi lingă rănile, dar vânzând încă la greu în China, Asia în general şi culmea chiar şi în Europa. .

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×