Top 5 noutăți incluse în Android 8.1 Oreo

6.557 ori
<b>Top 5 noutăți incluse în Android 8.1 Oreo</b>Încă de pe 25 octombrie Google a început distribuirea lui Android 8.1 Oreo Developer Preview 1, release ce aduce o mare parte dintre noutățile pe care le vom vedea și în versiunea finală. În articolul de față trecem în revistă aceste introduceri

Încâ din data de 25 octombrie, cei de la Google au anunțat faptul că Android 8.1 Oreo Developer Preview 1 este disponibil spre instalare pentru developeri. Tocmai de aceea, astăzi v-am pregătit un articol referitor la principalele noutăți pe care le vom vedea în versiunea finală. 

Dark theme automat

Dark Theme

O schimbare majoră la Android Oreo este că o bună parte din elementele de meniu au devenit albe, ceea ce a deranjat mai mulți utilizatori. Începând cu versiunea 8.1, bara de setări rapide, sliderele de volum și App Drawer-ul se vor întuneca automat atunci când va fi setată o imagine de fundal întunecată. Așa că nu va trebui să îți orbești ochii când vrei să activezi sau dezactivezi o setare. P.S: Opțiunea va lucra în Pixel Launcher. 

2. Animație meniu Power în stilul lui Pixel 2 

Animatie

O animație foarte interesantă în noul Pixel 2 este cea de la pornirea smartphone-ului. Atunci când butonul power e apăsat prelungit, în dreptul acestuia, pe ecran apare acest meniu de unde poți stinge sau restarta telefonul. Până acum această opțiune se afișa pe întreg ecranul, însă acum, animația nouă care apare din dreptul butonului power e mult mai ergonomică. Opțiunea până acum era disponibilă numai pentru Pixel 2, dar acum va fi prezentă și pe device-uri vechi ca Nexus 6P .

3. Search mai pronunțat în setări

Cautare

(Android 8.0 - stânga / Android 8.1 - dreapta)

Începând cu prima versiune Android O, meniul setărilor a fost drastic simplificat, astfel că o mulțime de setări au fost grupate. Vizual, de la această schimbare totul arată mai aerisit, însă mulți utilizatori nu găsesc din prima anumite setări, așa că în Android 8.1, în loc de o iconiță pentru căutare în colțul de sus, s-a mers pe ideea unui search bar bine prounțat. Totodată, culorile iconițelor au fost schimbate pentru o asemănare mai bună cu cele de pe Pixel 2. 

4. Status baterie pentru dispozitivele conectate prin Bluetooth 

Status Baterie

Android 8.1 oferă posibilitatea de a vedea durata de viață a bateriei direct în sistem. De acum înainte, device-urile conectate ce suportă Bluetooth 4.0 și mai sus, vor afișa statusul bateriei în meniul de setări rapide la fel și în meniul Bluetooth. 

5. Butoanele on screen au suferit modificări

Pentru început, acestea sunt poziționate mult mai compact. Butonul Back, Home, Recent, sunt plasate mai aproape unul față de altul, ceea ce ar permite utilizare mult mai ușoară cu o singură mâna a device-urilor mari, iar Google are destule. O altă noutate importantă este că butoanele de ecran scad din luminozitate imediat după ce au fost apăsate. Cel mai probabil, această măsură de protecție a venit în urma problemelor depistate la Pixel 2 XL, unde pe alocuri a început să apară fenomenul burn-in.

Se știe că ecranele OLED se uzează cu timpul și apar pixeli arși, însă această măsură este făcută pentru a extinde cât mai mult durata de viața a ecranului. 

Alte schimbări : 

 • Launcher-ul de pe Pixel 2, 2 XL e disponibil pe prima generația Pixel
 • Funcția Ambient Display afișează mai multe date când ecranul e stins
 • Un nou design pentru mesajele On Screen
 • Optimizări pentru device-urile cu puțin RAM
 • Mesaj de preîntâmpinare la stingerea datelor mobile

Device-uri compatibile: 

 • Pixel 2 XL 
 • Pixel 2 
 • Pixel XL 
 • Pixel 
 • Pixel C 
 • Nexus 6P 
 • Nexus 5X

Noul Android Oreo 8.1 va fi disponibil în versiunea finală începând cu luna decembrie. Când vor primi acest update device-urile non-GGoogle, cel mai probabil nici producătorii nu știu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×