Motorola One: Camera nu filmează rău şi are culori bine calibrate

261 ori
<b>Motorola One: Camera nu filmează rău şi are culori bine calibrate</b>Motorola Moto X4 a fost reper o perioadă de timp, printre telefoanele midrange şi e destul de respectat şi acum. Bate un Xiaomi Mi A2 şi modelele Moto G6 aş spune. Motorola One mi-a lăsat oarecum impresia că ar fi un Moto X5 pe hârtie, hai poate un Moto X

Motorola Moto X4 a fost reper o perioadă de timp, printre telefoanele midrange şi e destul de respectat şi acum. Bate un Xiaomi Mi A2 şi modelele Moto G6 aş spune. Motorola One mi-a lăsat oarecum impresia că ar fi un Moto X5 pe hârtie, hai poate un Moto X5 Lite totuşi. În spate se află o cameră duală de 13 MP + 2 MP, cu blitz LED şi captura Bokeh.

Avem şi Google Lens, PDAF, filmare 4K şi pentru selfie folosim o cameră de 8 MP cu propriul blitz. Practic reţeta de pe Moto G6-uri reprodusă şi aici. Interfaţa camerei e o combinaţie între cea stock Google şi una custom, cu HDR, Portrait şi Cinemagraph, care face un soi de GIF-uri. Avem şi Spot Color, care păstrează doar o culoare din fotografia capturată şi restul este gri/alb/negru.

Captura foto se face rapid şi focalizarea e rezonabilă că viteza. Trecem la galerie şi trebuie spus că am prins o zi mohorâtă şi întunecată, în care am făcut totuşi un G F, dar cam grainy. HDR-ul este solid, culorile sunt arătoase, dar e clar faptul că avem o cameră care nu surprinde prea multe detalii. În special la distanţă crengile copacilor nu se pot distinge clar.

Contrastul şi detaliile sunt scoase bine în evidenţă când activăm HDR-ul, în special la acel panou publicitar. Nu avem nici un blur din fericire, în afară de cel de la Bokeh. Selfie-urile arată OK, doar că avem şi porţiuni cam neclare în ele. La lumina totul arata OK, dar zic că suntem mult sub un Xperia XA2 totuşi, asta deşi cele două telefoane au preţ similar.

Bokeh-ul a fost culmea, destul de solid, amintindu-mi de Huawei P20 Lite. Aveţi o captură cu o jucărie galbenă în parc ca reper la acest capitol. Captură foto cu camera principală are nişte nuanţe de albastru foarte vii şi subliniez iarăşi că avem culori bine calibrate. Cerul mi s-a părut totuşi puţin cam prea alb. Am făcut şi captura Bokeh Selfie şi am remarcat ceva deosebit aici: felul în care arată hainele.

Îmi place textura lor şi separarea capului de fundal, fără a încăleca urechi sau fire de păr. Închei cu un zoom slab şi un HDR care îşi dă în petec la acel castel pentru copii. Panorama are o rezoluţie de 8584 x 1024 pixeli, dar e cam deformată. Avem şi prim planuri reuşite, dar doar pentru obiecte un pic mai mari. Nu e rău pentru 800 sau 900 de lei. E la nivel de iPhone 6, Moto G6, poate şi P20 Lite, cu mai puţine detalii.

Face selfie-uri un pic mai slabe decât cele de la P20 Lite. E sub Xperia XA2 şi peste Galaxy A6 (2018) şi Nokia 6.1. Asta a fost ziua. Hai să vedem cum stăm noaptea. În condiţii low light am avut parte de halouri mari şi ceva neclaritate. Zoom-ul e slăbuţ şi oricine ar ghici că acesta e un telefon midrange uitându-se la poze, nu l-ar confunda cu un flagship.

E şi prea mult mov în zona inferioară a pozelor, dar prim planurile au ieşit binişor. Nici nuanţa galbenă emanată de sursele de lumină nu se deformează excesiv spre alte nuanţe, în afară de acel mov. Văd că atunci când am ajuns la spotul luminos Catena a apărut o imagine cam spălăcita. Sunt şi ceva nuanţe albastre în zona de sus a pozelor. Când am fost mai aproape de sursele de lumină, halourile au arătat ceva mai OK, deci e o experienţă mixtă.

Suntem pe palier cu Moto G6, cu luminozitate acceptabilă, dar şi câteva scăpări care nu se iartă. Suntem mult sub Moto X4 şi Nokia 7 Plus şi clar nu jucăm în aceeaşi ligă. Comportament de telefon de 800 de lei.

Pe partea de video avem captura MP4, Full HD, la 30 FPS şi 17 Mbps. Mi-a plăcut nuanţa roşie prinsă la jucăriile din parc, dar şi schimbarea subtilă de expunere la panning. Microfonul îşi face treaba bine şi zoomul culmea, nu e rău. Şi nuanţă de albastru e plăcută şi claritatea mi-a fost pe plac. Ce e drept stabilizarea nu e optimă, imaginea fiind cam tremurată uneori.

Dacă vreţi calitate la maxim, optaţi pentru filmarea 4K. Filmarea la 60 FPS suferă de refocalizare uneori, dar până şi ea are culori realiste. Nu uit de microfon, care s-a descurcat bine cu ambianța, vocile, sunetele din parc şi vântul. La testul de stabilizare, cel pe bază de filmare din mers, am avut un flicker, o vibraţie a aleilor betonate din parc.

Ce e drept am văzut şi mai rău pe alte midrangere. Mi-a plăcut ceva mai mult captura video selfie, egală cu Moto G6 Plus, care şi-a făcut treaba bine când l-am luat în vacanţă la Braşov. Merge pentru un vlogger care activează de un an sau doi. Sunt ceva probleme cu dynamic range-ul dacă vă uitaţi în fundal totuşi. Mie mi-a amintit filmarea de Xperia XA1, poate şi de Nokia 7 Plus şi Xperia XA2, dar cu mai puţine detalii şi zoom mai slab.

Zic că ar întrece Huawei P10 Lite şi Mate 10 Lite. Pe timp de noapte totul este roşiatic, întunecat şi tremurat. Microfonul rămâne în grafic, halourile arată bine, panning-ul se face totuşi bine şi nu avem motion blur. Am văzut totuşi multe telefoane midrange care fac o figură mai frumoasă noaptea. Nu poţi lucra cu o captură întunecată, roşiatică şi cu flicker accentuat.

Rămânem cu senzaţia unui Motorola Moto G6 cu unele plusuri la colorit şi minusuri la stabilizare.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×