Xiaomi Mi 6: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 8 mulat peste Nougat

1.876 ori
<b>Xiaomi Mi 6: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 8 mulat peste Nougat</b>Sunt câteva custom ROM-uri şi interfeţe custom pe piaţă, aplicate peste Android care săracele nu au nici o vină că nu sunt plăcute de public, dar pur şi simplu nu sunt apreciate la adevărata valoare. E ca acel moment când nu îţi place de cineva, pur şi..

Sunt câteva custom ROM-uri şi interfeţe custom pe piaţă, aplicate peste Android care săracele nu au nici o vină că nu sunt plăcute de public, dar pur şi simplu nu sunt apreciate la adevărata valoare. E ca acel moment când nu îţi place de cineva, pur şi simplu pentru că nu îţi place de faţa sa şi asta e singurul motiv pe care îl ai.

Personal nu îmi place MIUI, încă de când am avut contact cu el pe Xiaomi Mi Pad. Sunt duse zilele lag-ului şi lipsei de aplicaţii stock totuşi, MIUI 8 fiind ceva mai matur şi bine organizat. Dar tot nu îmi place... Iconurile şi UI-ul sunt minimaliste, nimic de zis, dar multitasking-ul e din altă epocă. În loc să fie bazat pe carusel, se bazează pe scrolling orizontal între thumbnail-uri.

Xiaomi Mi 6, interfata grafica

Dacă ciupim homescreen-ul accesăm zona de Themes, Widgets (aceleaşi de ani buni), wallpaper şi efecte (tranziţii). Porţiunea dropdown este elegantă şi arătoasă, minimalista la Quick Settings şi avem şi notificări la pachet în aceeaşi zonă. Setările includ un Pocket Mode, opţiuni pentru bara de status şi funcţia Second Space, care practic declanşează utilizarea unui terminal complet nou, cu un alt utilizator.

Avem şi Do Not Disturb şi "Quick Ball", adică un widget plutitor cu shortcut-uri. Există şi utilizare cu o singură mână şi Dual Apps, cu două aplicaţii de acelaşi tip deschise, precum Facebook sau Whatsapp. Scannerul de amprente din zona frontală are un setup în 12 paşi şi este precis şi rapid la deblocarea ecranului. Ca de obicei pentru un terminal din China nu avem app drawer nici pe Xiaomi Mi 6, iar aplicaţiile se află pe homescreen.

Apropo de aplicaţii, ele sunt 37 la număr, ceea ce e destul de OK, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Security e probabil cea mai utilă, cu funcţii de cache cleaner şi scanare de viruşi. Avem şi Notes, Recorder, WPS Office, Swiftkey, reţeta clasică aş zice. Mi Remote are rol de telecomandă via infraroşu. Sper că următorul MIUI să mai schimbe câte ceva la nivel vizual...

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×