Xiaomi Mi A1: OS, UI, aplicaţii - stock şi curate, de aia îl cumpărăm

2.614 ori
<b>Xiaomi Mi A1: OS, UI, aplicaţii - stock şi curate, de aia îl cumpărăm</b>Având Xiaomi Mi A1 în teste o perioadă mai îndelungată am avut ocazia să vedem la treabă promisiunea actualizărilor sale rapide. Am primit deja 2-3 actualizări, unele de securitate şi bug fix-uri. Telefonul rulează Android One şi vă zic că este o..

Având Xiaomi Mi A1 în teste o perioadă mai îndelungată am avut ocazia să vedem la treabă promisiunea actualizărilor sale rapide. Am primit deja 2-3 actualizări, unele de securitate şi bug fix-uri. Telefonul rulează Android One şi vă zic că este o binecuvântare, pentru că nu m-am înţeles deloc cu MIUI-ul de pe geamănul Xiaomi Mi 5X.

Android One e bazat aici pe Android 7.1.2 şi vine cu promisiunea de actualizări garantate de a sosi la timp pe 2 ani şi actualizări de securitate garantate pe 3 ani. Este primul telefon Xiaomi cu un Android stock şi curat la bord, după multe generaţii care au avut MIUI aplicat peste, ascunzând scheletul curat al acestui OS. Printre altele aduce şi Google Assistant, cards de Google Now şi Play Protect.

Interfata grafica Xiaomi Mi A1

Asta în condiţiile în care Mi 5X nu are nici măcar Gmail şi Play Store preinstalate. Am remarcat pe Mi A1 că asemenea lui HTC U11 Life are iconurile foarte mari pentru foldere şi în general pentru elementele de pe ecran, probabil o alegere pentru a scoate în evidenţă Android One. În rest totul e fix cum trebuie pe un device stock: multitasking carusel şi split screen, porţiunea dropdown standard, notificări la fel, widget-uri stock şi în mod bizar doar interfaţa camerei rămâne cea MIUI, probabil urmare a lipsei funcției dual camera native din Android.

Wallpaper-urile sunt cele clasice, setările la fel şi app drawer-ul se declanşează cu un swipe în sus. Apropo de setări, nu am găsit NFC printre ele, dar avem gesturi şi Mi Services. Scannerul de amprente are un setup în 8 paşi şi deblochează rapid terminalul, ba chiar ultra rapid şi precis aş zice. Pe lista de aplicaţii preinstalate am găsit doar 23 de nume, ceea ce mi se pare super OK.

Sunt cele clasice, precum Drive, Docs, Maps, Gmail, Play, dar şi Mi Remote pentru a controla televizor şi set top box via infraroşu. Curat, uscat, parfumat

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×