Huawei P9 Lite (2017): OS, UI, aplicaţii cu EMUI 5.0 cu stea în frunte

3.576 ori
<b>Huawei P9 Lite (2017): OS, UI, aplicaţii cu EMUI 5.0 cu stea în frunte</b>Am apreciat EMUI 5.0 încă de la Huawei Mate 9, apoi am luat contact cu micul update EMUI 5.1 pe Huawei P10. Acum Huawei P9 Lite (2017) soseşte cu EMUI 5.0, în vreme ce P10 Lite are varianta 5.1. Din fericire nu sunt diferenţe chintesenţiale între cele..

Am apreciat EMUI 5.0 încă de la Huawei Mate 9, apoi am luat contact cu micul update EMUI 5.1 pe Huawei P10. Acum Huawei P9 Lite (2017) soseşte cu EMUI 5.0, în vreme ce P10 Lite are varianta 5.1. Din fericire nu sunt diferenţe chintesenţiale între cele două versiuni şi pierdem cel mult o modalitate de a realiza rezumate video în galerie.

EMUI 5.0 peste Nougat aduce un multitasking bazat pe carusel, o interfaţă curată, aerisită şi elegantă, fără gloss şi iconuri copilăroase. Putem opta pentru utilizarea unui app drawer sau lucrul cu aplicaţii pe homescreen-uri. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de wallpaper, widget-uri (stock majoritatea), tranziţii şi Setări legate de layout.

Interfață grafică Huawei P9 Lite (2017)

Zona dropdown e acum mai elegantă şi mai apropiată de cea stock, cu notificări late şi aerisite, dar şi o secţiune Quick Settings pe fundal negru şi cu toggle-uri albastre. Se simte inspiraţia de la iOS 10 şi poate de la interfaţa ultimelor telefoane Samsung. Trecând la Setări aici facem reglaje la nivel de butoane navigaţionale, Floating Dock, utilizare cu o singură mână, Simple Mode sau Do Not Disturb.

M-a surprins lipsa funcţiilor de captură şi gesturilor cu încheieturile degetului. Avem totuşi control vocal destul de avansat. Scannerul de amprente permite realizarea de capturi foto prin apăsarea sa, browsing printre fotografii prin swipe şi răspunderea la apeluri. Setup-ul sau e destul de rapid, ca şi deblocarea de altfel, chiar şi la 180 sau 90 de grade.

Pe lista de aplicaţii preinstalate se afla 55 de nume, iar multe sunt dezinstalabile, ceea ce vedem cu ochi buni. Găsim aici Facebook, Instagram, Twitter, Google+, Health, câteva jocuri, utilul Phone Manager, Tripadvisor şi Weather. Un software şi UI de calitate aş zice.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×