Xiaomi Redmi 4: Camera se descurcă bine la foto, surprinzător la video, per total rezonabil

1.280 ori
<b>Xiaomi Redmi 4: Camera se descurcă bine la foto, surprinzător la video, per total rezonabil</b>Xiaomi Redmi 4 Prime abordează reţeta clasică a camerelor de telefon midrange, cu care nu ţin minte să fi dat greş fatal vreun terminal. E vorba despre un combo de senzor de 13 MP în spate şi 5 MP în faţă. Camera principală are o rezoluţie de 13 MP..

Xiaomi Redmi 4 Prime abordează reţeta clasică a camerelor de telefon mid-range, cu care nu ţin minte să fi dat greş fatal vreun terminal. E vorba despre un combo de senzor de 13 MP în spate şi 5 MP în faţă. Camera principală are o rezoluţie de 13 MP, vine cu PDAF, blitz dual LED şi deschidere F/2.2, practic o deschidere inferioară faţă de cea F/2.0 de pe Redmi 3.

În față avem o cameră de 5 MP cu deschidere F/2.2, iar trecând la aplicaţia Camera, aceasta are o viteză bună de pornire, iar viteza de focalizare e rezonabilă. În schimb viteza de captură foto e cel mult medie. Printre opţiunile camerei se număra HDR, filtre, detectare facială automată care anunţa şi vârsta pe ecran. Modurile de captură sunt Audio, Beautify, Tilt Shift, Timer, Straighten, Scene, Panorama, HHT şi Manual (reglaje de ISO şi balans de alb).

Interfata grafica camera Xiaomi Redmi 4

Avem parte şi de reglaje de expunere, contrast, saturare şi claritate. Cu toate acestea e şocant să nu ai totuşi opţiuni pentru reglarea rezoluţiei. Trecând la galerie, fotografiile au fost realizate într-o zi toridă cu minim 35 de grade în termometru, la Braşov. Zoomul a arătat OK la nivelul 1, dar mai mult de atât şi a apărut grain-ul. Culorile nu sunt nici ele prea rele, mai ales verdele.

Aş zice că detaliile sunt acceptabile în zona midrange şi m-au mulţumit şi expunerea şi focalizarea. HDR-ul a fost destul de discret, fără să albească excesiv imaginile. Punctul forte al capturilor este fotografia de prim plan, macro-urile cu flori. Jocul cu focalizarea s-a făcut eficient şi fără probleme. Şi luminozitatea a fost destul de ridicata şi fără exagerările asociate zilei toride.

Selfie-urile m-au surprins mai mult prin faptul că şi fundalul din spatele meu a arătat bine, decât prin propria faţă şi randarea sa digitală. Au fost totuşi bune capturile cu camera frontală. Cerul arată bizar când activăm HDR-ul, iar textura Bisericii Negre a fost excelent surprinsă. Panorama e modestă, la 6880 x 1856 pixeli şi aş spune că această cameră este una bună pentru zona mid-range, la egalitate cu cea de pe Nubia Z11 Mini să zicem, sau poate chiar peste.

Se poate bate de la egal şi cu Huawei P10 Lite sau Huawei P9 Lite (2017). Este totuşi sub un ASUS ZenFone 3 sau Huawei Nova.

La captura low light nu am fost prea impresionat, mai ales că am avut cadre mişcate şi neclare. Aici telefonul e sub P10 Lite şi P9 Lite (2017). Halourile luminilor stradale sunt blurate şi se strecoară şi nuanţe de violet şi galben în capturile noastre nocturne. Ideea e că utilizatorii cu ceva mai multă răbdare ar putea obţine măcar fotografii care să merite să ajungă pe Facebook.

Totul e să ai răbdare să focalizezi şi să obţii o expunere bună. Halourile sunt totuşi prea mari. Cam una din 10 fotografii e cu adevărat de calitate, deci puteţi uita de galerii ample după ce se lasă noaptea.

Trecând la captura video, am filmat în format MP4, la 29 FPS, cu rezoluţie Full HD şi la bitrate de 20 Mbps. Filmările sunt puţin cam arse, dar zoomul e bunicel. Culorile suferă de suprasaturare, expunerea şi focalizarea sunt în grafic şi claritatea a fost în conformitate cu pretenţiile noastre pentru un device midrange. Cu vântul nu prea se descurcă microfonul acestui telefon, dar măcar la schimbarea de expunere nu sunt probleme.

Acelaşi microfon nu s-a descurcat prea bine nici cu muzică la un concert ad hoc. Pe de altă parte, chiar şi cu soarele în faţă am filmat bine, fără aberaţii vizuale şi mă gândesc aici la culori şi claritate. Stabilizarea electronică e totuşi slabă şi zic asta pentru că am filmat din mers. Rămânem cu claritatea şi culorile măcar, poate doar cu o mică suprasaturare iniţială de amintit.

Aş zice că filmează ca Huawei P9 Lite cel de anul trecut acest Xiaomi, dar sub ZenFone 3 şi modelele Galaxy A5 din 2017 şi 2016. Captura video nocturnă e tremurată, galbenă şi vedem halouri mari. Microfonul prinde ecouri, zoomul e slab, nuanţele de galben şi albastru creează un peisaj de pictură pe care nu vrea nimeni să o vadă. Noi doar ne vrem claritatea înapoi.

Măcar avem un object tracking bun  şi fără refocalizări aiurea. Culorile sunt acceptabile pentru pretenţiile nocturne, iar filmarea se face la 19 FPS şi 14 Mbps. Ca şi fotografierea low light şi filmarea primeşte acelaşi atribut: neglijabilă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×