Samsung intenţionează să ajungă din urmă TSMC în zona de producţie a chipset-urilor şi mai ales în zona de producţie pentru alte companii

712 ori
<b>Samsung intenţionează să ajungă din urmă TSMC în zona de producţie a chipset-urilor şi mai ales în zona de producţie pentru alte companii</b>Din câte aflăm astăzi se pare că sud-coreenii de la Samsung au planuri mărețe pentru anii viitori, încerând a ajunge din urmă producătorul de chipset-uri TSMC. Sammy dorește să vândă procesoare și pentru alte companii, o zonă în care nu a stat

Chiar dacă Samsung este lider pe piaţa de chipset-uri în anul 2017, când vine vorba de profituri operaţionale, sunt zone în care nu domină chiar autoritar. Ba chiar e departe de poziţia de top în secţiunea de producţie a chipset-urilor pentru alte companii. Încercând să recupereze ecartul faţă de TSMC, firma sud coreeană a făcut achiziţiile aferente şi are un plan legat de producţie pentru viitorii ani.

Sud coreenii au dezvăluit un plan pe 5 ani care are rolul de a micşora distanţa faţă de TSMC, pentru a ajunge pe un loc secund bine cimentat. Businessul Samsung în zona de producţie a chipseturilor este estimat la 4.76 miliarde de dolari şi a fost desprins ca unitate autonomă în businessul semiconductor. Încercarea a fost de a aduce noi clienţi şi a îi ajunge din urmă pe lideri, TSMC.

În trecut Samsung şi TSMC şi-au împărţit comenzile pentru procesoare Apple Axx, dar în ultimii ani doar TSMC a fost aleasă de Apple. Dacă Sammy se mişca în mod adecvat ar putea reveni în graţiile mamutului din Cupertino. În acest moment TSMC are o cotă de piaţă de 50.6% în producţia de chipseturi pentru alte companiii.

Apoi vin Global Foundries, cu 9.6%, UMC cu 8.1% şi Samsung cu 7.9%. Samsung aspira la triplarea cotei de piaţă şi o cotă de 25% în următorii 5 ani. Pentru acestea e nevoie de investiţii serioase în R&D, echipamente performante şi parteneriate solide. O ţintă este de a reduce costul şi complexitatea producţiei de chipuri cât mai rapid. Până în a doua jumătate a lui 2018 Samsung va folosi tehnologie EUV pentru a dezvolta chipurile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×