Xiaomi Redmi Note 8 Pro: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 10 precoce în pregătirea lui MIUI 11

2.185 ori
<b>Xiaomi Redmi Note 8 Pro: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 10 precoce în pregătirea lui MIUI 11</b>Încă mai am amintirea lui MIUI 10 proaspătă în minte, pentru că l-am testat recent pe Xiaomi Mi 9T aka Redmi K20. Avem de-a face aici cu un "skin" peste Android 9.0 Pie, unul a cărui personalizare se simte mai puternic decât la alte companii producătoare

Încă mai am amintirea lui MIUI 10 proaspătă în minte, pentru că l-am testat recent pe Xiaomi Mi 9T aka Redmi K20. Avem de-a face aici cu un "skin" peste Android 9.0 Pie, unul a cărui personalizare se simte mai puternic decât la alte companii producătoare de telefoane. E vorba despre MIUI 10.4.2 aici.

Video-review Xiaomi Redmi Note 8 Pro, secțiunea OS & UI & UX & APPS

Aplicaţiile se află cu toate pe homescreen-uri şi nu avem app drawer orice am face. Putem alege între un Dark Mode şi un Light Mode, prefaţând ce vom primi în MIUI 11/Android 10. Interfaţa este plată şi minimalistă, parcă mai puţin rotunjită decât alte UI-uri ale momentului. Mă uit în special la acea bară de luminozitate pătrăţoasă spre exemplu.

Multitasking-ul se face prin două coloane scrollabile vertical şi avem şi split screen. Zona de notificări e curată şi aerisita, fără vreo separare, dungă sau linie intre notificări, iar Quick Settings combină alb cu albastru şi gri într-un look stil Galaxy S/Galaxy Note pre One UI. Widget-urile au ceva de iOS, iar în zona de setări aflăm că putem ascunde bretonul dacă dorim, deşi nu ne deranja teribil. Avem şi o funcţie Raise to Wake, care a devenit tot mai populară în ultima vreme.

Galerie capturi de ecran Xiaomi Redmi Note 8 Pro (screenshots)

Pentru securitate avem recunoaştere facială, în care nu credem fără un senzor special infraroşu, dar şi cititorul de amprente din spate. Acesta este rapid şi precis, pus fix pe capacul protuberanței camerei. Atenţie să nu apăsaţi pe camera totuşi. Putem să controlăm şi comportamentul notificărilor, avem şi notification dots şi câteva opţiuni de Power Saving în setări.

Găsim şi Digital Wellbeing, cu tot cu afişajul orelor petrecute în diferite aplicaţii. Şi dacă tot avem un CPU de gaming la bord, Helio G90T, apare şi funcţia de gaming Game Turbo. Aceasta optimizează resursele şi dezactivează stresul notificărilor, blochează apelurile şi SMS-urile în vreme ce vă jucaţi. MIUI 10 rămâne şi destul de personalizabil că look, temă, pachet de fonturi şi experienţă.

Pe cel mai din stânga homescreen avem o zonă care agrega shortcut-uri, calendarul, notiţe pe care le poţi lua rapid şi vremea. O secţiune utilă în stilul celei de pe OnePlus aş zice. Pe lista de aplicaţii preinstalate se afla un Screen Recorder, Calculator, Busola, dar avem şi suport Google Assistant spre exemplu. Aplicaţiile Google sunt la posturi, avem şi un cleaner de resurse şi un File Manager doldora de opţiuni.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×