Xiaomi Redmi Note 8T are aceeaşi cameră ca şi Xiaomi Redmi Note 8 şi păstrează 3 din 4 camere de pe Xiaomi Redmi Note 8 Pro, deci ştiam la ce să ne aşteptăm când am început testarea să. În fată avem o cameră selfie de 13 MP, iar în spate o cameră principală de 48 MP, cu deschidere F/1.75. Vine cu un obiectiv din 6 piese, autofocalizare şi combină 4 pixeli în 1 pentru capturi mai bine iluminate şi extra detalii pe capturi de 12 MP.
Video-review Xiaomi Redmi Note 8T, secțiunea Camera
Apoi avem camera ultra wide de 8 MP, cu captură la 120 de grade şi deschidere F/2.2, plus cameră de 2 MP Macro, cu focalizare la 2 centimetri şi cea de 2 MP Bokeh. Le însoţeşte un bliţ LED şi surprinde prezenta capturii video 4K la aşa preţ atractiv. În interfaţa camerei găsim şi funcţionalitate AI, Pro, mod Night şi Slow Motion la 240 FPS. Apropo, putem face capturile pe Default la 12 MP sau în varianta full la 48 MP.
Trecem la galeria foto, realizată pe final de luna decembrie 2019, când era destul de frig, dar soare afară. Aş începe prin faptul că avem nişte culori nerealiste la captura ultra wide şi că lateral se pierd detalii. Posibil să fie din cauza corecţiei pentru a împiedica curbura imaginii. Cert e că avem culori tare spălăcite. Pe de altă parte, chiar şi fără camera tele, pot să zic că zoom-ul digital m-a mulţumit şi avem şi un HDR care rezolva situaţiile cu prea mult contrast.
Cerul arată bine la captura cu camera principală şi nu l-am văzut prea alb sau prea turcoaz, cum se întâmplă cu Nokia 7.2 uneori. Parcă totuşi culorile sunt cam intense uneori la jucăriile din parc, mai ales galben şi roşu. E şi senzaţia aceea de "prea procesat", pe care o aveam pe vremea lui Galaxy A5 (2017). Pe de altă parte telefonul face prim planuri excelente şi se descurcă bine la textura obiectelor (vezi nasul lui Pluto la jucării sau acele frânghii din parc).
Claritatea e OK, sunt mulţumit şi de detalii, numai să nu dai exagerat de mult zoom pe PC, altfel apare şi zgomotul. Bokeh-ul se descurcă bine cu separarea planurilor şi am testat asta pe o statuie din Parcul IOR cu succes. Mă întreb dacă era un subiect uman cu căşti cu fir sau fire de păr răzleţe, blestemul camerelor Bokeh...
Sunt şi câteva cadre mai întunecate decât aş vrea, dar nu multe. Îmi plac Macro-urile, comparabile cu Redmi Note 8 Pro, poate şi cu Motorola One Macro, parcă sub Huawei Nova 5T totuşi. La Selfie îmi plac detaliile, adică văd de unde porneşte fiecare fir de barbă şi disting vasele de sânge din ochi, nu e totul doar o fată de păpuşă. Şi aici avem un Bokeh de calitate, care ştie să separe cum trebuie planurile. Mai taie puţin din căşti uneori, dar doar vârful.
Captura la 48 MP se face destul de rapid pentru un telefon de 800 lei care nu are chiar un procesor superluminic şi prinde o grămadă de detalii. Aş zice că suntem între Galaxy A40 şi A50, poate la nivel de Motorola One Action sau One Vision, peste Motorola One Macro. Sub Huawei Nova 5T evident.
În condiţii low light nu mai suntem aşa mulţumiţi, mai ales dacă prindem obiecte în mişcare. Galeria e realizată la un târg de Crăciun din Budapesta şi când subiecţii sunt statici, lucrurile arată bine. Ce e la depărtare va păli că detalii şi va avea şi zgomot. Ce până la 1-2 metri arata totuşi mai bine decât mă aşteptam. În special culorile preparatelor culinare, bibelourilor arata foarte bine. Mai greu cu zoom-ul noaptea şi cu prim planurile care să iasă bine din prima, dar când ies... arată foarte bine.
În condiţii de abur şi frig, de lume care mişună, de noapte, adăugând şi lumini colorate, Redmi Note 8T se descurcă decent pentru 800 de lei. Sunt câteva cadre cu siguranţă Instagramabile în galeria noastră, asta pot zice sigur. Cumva a depăşit puţin aşteptările şi l-aş pune chiar în top 5 la telefoane midrange la captura nocturnă. În acel top mai erau şi Xiaomi Mi A3, Motorola One Vision şi One Zoom parcă.
Trecând şi la video, ştiu că aici a fost o bubă serioasă la fratele mai mare Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Nu mi-a plăcut aproape nimic din filmarea lui, de la stabilizare la culori şi expunere. O să fiţi şocaţi când o să auziţi că parcă m-am înţeles mai bine cu Redmi Note 8T. În primul rând filmarea default e Full HD, MP4 la 30 FPS şi 20 Mbps. Sunt probleme cu vântul, adică microfonul nu prea face faţă, dar apare şi ceva refocalizare. Pe de altă parte culorile nu sunt chiar rele, mă refer la realismul lor faţă de cum le percepe ochiul, minus cerul, care e iarăşi turcoaz său alb.
Stabilizarea electronică m-a dat peste spate, bate pe cea optică de pe Motorola One Vision sau Moto G7 Plus. Filmarea 4K e clară, un pic tremurată totuşi, dar reglează bine expunere şi are suficiente detalii. Filmarea selfie are o focalizare bună pe faţă, dar fundalul e mult prea lipsit de detalii şi spălăcit. Parcă şi fața e cam albicioasă uneori şi lipsa de stabilizare e pregnanta. Nu sunt mare fan. Expresia facială e bine surprinsă dacă te filmezi de pe loc totuşi şi nu din mers ca mine.
Filmările FHD la 60 FPS sunt supraexpuse şi chit că o să vă sune ciudat, parcă îmi place mai mult să filmez cu acest telefon decât cu Redmi Note 8 Pro. Cred că senzorul de 48 MP e mai bun la asta. Spre final de galerie avem şi o captură mai albicioasă şi refocalizată, deci să nu credeţi că e totul perfect. Dacă rămâneţi la 4K şi aveţi lumină bună o să vedeţi potenţialul real al camerei. Suntem la nivel de Galaxy A40, sub A40 şi cam ca Motorola One Vision să zicem. Peste Xiaomi Mi A3 şi Redmi Note 7 cu 15%.
Filmarea low light suferă puţin la stabilizare, dar nu aşa mult cum ai crede. Culorile preparatelor expuse în Budapesta sunt iarăşi bine surprinse, dar puteţi uita de detalii la depărtare la filmarea Full HD. Microfonul a fost OK de această dată. Avem ceva flicker în mişcare, dar focalizarea nu ne-a făcut feste. Camera nu prea face faţă luminilor puternice de pe scenă de concerte sau pe faţada clădirilor, dar cu nişte apăsări pe ecran se reglează. Am văzut camere mai rele noaptea sincer să fiu şi mă gândesc la galbenul şi movul lui Galaxy A40 şi A50. Măcar nu avem nuanţe ciudate aici...
Nu e rău dacă panoramezi cu răbdare şi filmezi static. Repet, vorbim de un telefon de 800 lei totuşi.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 evoMAGaflă prețul
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 QuickMobile (cupon -3%: QUICK202)află prețul
- 🛒 Celaflă prețul
- 🛒 IT Galaxyaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul