Xiaomi Mi A3: Cameră cu multe clase peste Mi A2 şi Mi A1

2.498 ori
<b>Xiaomi Mi A3: Cameră cu multe clase peste Mi A2 şi Mi A1</b>Xiaomi Mi A3 are o cameră surprinzătoare. La prima vedere ai zice că este o sumă de compromisuri cât să iasă o cameră tripla acătării. De fapt are un senzor Sony de 48 de megapixeli în centru, cu tehnologie pixel binning, care combina 4 pixeli în 1.

Xiaomi Mi A3 are o cameră surprinzătoare. La prima vedere ai zice că este o sumă de compromisuri cât să iasă o cameră triplă acătării. De fapt are un senzor Sony de 48 de megapixeli în centru, cu tehnologie pixel binning, care combina 4 pixeli în 1. Camera principală are deschidere F/1.79 şi PDAF.

Este însoţită de o cameră ultra wide de 8 megapixeli cu obiectiv ultra wide de 118 grade, dar şi de o cameră de 2 megapixeli pentru Bokeh. Avem şi tehnologie AI aici, dar şi bliţ LED. Camera filmează în 4K, dar şi Full HD la 60 FPS, ceva ce nu vedem pe rivalii Galaxy A50, Huawei P30 Lite. Avem şi Night Mode şi detecţie pentru până la 27 de scene.

Video-review Xiaomi Mi A3, secțiunea camera

În față găsim o cameră selfie cu rezoluţie de 32 de megapixeli, la rândul său cu pixel binning. Aplicaţia Camera mi s-a părut rapidă, iar pe mod Default vei face poze de 12 megapixeli cu camera principală, dar există şi opţiune de 48 de megapixeli. Trecem în sfârşit şi la galerie, realizată când încă mai era canicula afară. Am descoperit din start un zoom surprinzător de bun şi care păstrează detaliile intacte şi după 2X.

Avem şi culori calibrate realist, cum le vede ochiul. HDR-ul îmi dă senzaţia că am făcut o poză cu bliţ, fiind prea expus. Am găsit şi câteva cadre procesate excesiv, amintindu-mi de telefoanele Samsung Galaxy A de acum două generaţii. Totuşi nu am avut senzaţia că vreo poză ar fi arsă sau supraexpusă. Îmi place textura clădirilor şi jucăriilor din parc, dar şi nuanţele de roşu, printre cele mai bune surprinse de mine.

Am remarcat şi că durează ceva să faci un Bokeh reuşit, durează până aliniezi subiectul şi până focalizează cum doreşti tu de fapt. Claritatea mi s-a părut mereu de top şi se cunoaşte senzorul Sony. Am obţinut şi câteva capturi Bokeh cu decupaj reuşit, precum cadrul cu acea statuie a câinelui de jucărie. Cât despre selfie-uri, ele arată OK, doar că nu îmi place cum sunt redaţi ochii şi nu îmi place nici că se focalizează mai mult pe fundal, decât pe fața mea.

O meteahnă văzută şi la Galaxy A50 de altfel, în lipsa focalizării automate. Avem şi aici un Bokeh OK, dar doar OK, pentru că mai ratează anumite zone de decupaj la urechi, păr, sau căşti blurate aiurea. Cumva prefer captura Bokeh decât cea standard la selfie. Mi se pare că această cameră e mai pragmatică decât cele de pe Huawei P30 Lite şi Motorola One Vision şi arde mult mai puţin spre deloc imaginea. Diferenţa e cel mai sesizabilă la cer şi vegetaţie.

La captura wide suntem la egalitate cu Galaxy A50, ceea ce nu e puţin lucru. Prindem suficiente detalii în lateral şi claritatea e OK. Vă recomand şi să descărcaţi variantele full ale pozelor şi să daţi zoom cât poftiţi pentru a fi şocaţi de detalii.

În condiţii low light avem halouri cu mărime OK şi un gălbui al luminii nocturne rezonabil calibrat. Îmi place claritatea fotografiilor, cu mai puţin zgomot decât te-ai aştepta la acest preţ. Captură wide e cam roşiatică totuşi. Măcar am trecut cu brio testul firmei luminoase Catena, care a ieşit clar în imagini, fără expuneri ciudate sau lumina exagerată.

Toate sursele de lumină apar OK în fotografii, care a crea reflexii extra sau a fi supradimensionate inutil. Aici clar depăşim Galaxy A50 şi Huawei P30 Lite şi ne batem pentru locul întâi la captura foto low light midrange cu Motorola One Vision. Cele două împart tronul, trofeul, medalia, coroana.

La captura video am început cu filmare MP4 Full HD, la 30 FPS şi 20 Mbps. Am remarcat întâi microfonul, care surprinde în mod excelent ambiantă, vocile, traficul, păsările. Mi se pare că expunerea cam fluctuează, nu exagerat, dar se simte pe parcursul filmării. Cerul e prea alb, uneori ars atunci când îl lăsăm la distanţă mare şi în fundal.

Zoom-ul iarăşi se achita bine de datorie, că la fotografii. Îmi place schimbarea de expunere la filmarea 4K, dar şi detaliile şi culorile acelei capturi. Filmarea selfie m-a dezamăgit, fiind prea luminoasă, expusă, aprinsă. Ce în spatele meu e iar prea clar şi măcar a ieşit OK față cu expresiile sale. Aş zice că filmarea e cu 15% sub calitatea fotografiilor.

Panoramarea se face OK fără motion blur sau refocalizare, sau vreun ghosting. Filmarea la 60 FPS e ceva mai arsă şi zgomotoasă, deci nu o recomand. Aici poate să fim la egalitate cu Galaxy A40 sau poate Huawei P30 Lite. Rămânem cu o captură 4K solidă totuşi. Cât despre filmarea low light, aici apare o înclinare ciudată, pe care am regăsit-o şi ziua apropo.

E ca şi cum aş ţine telefonul greşit sau ar fi fost integrat senzorul greşit. M-am asigurat că ţin bine telefonul în mână, dar înclinarea tot a rămas. Noaptea mai avem şi flicker, galben excesiv, zgomot, dar şi microfon OK. Aici ne batem cu Galaxy A40 sau A50, dar nu e nimic memorabil.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×