Cum va arăta viaţa de zi cu zi în 2027, cu tehnologia de vârf la îndemână (Editorial)

4.343 ori
<b>Cum va arăta viaţa de zi cu zi în 2027, cu tehnologia de vârf la îndemână (Editorial)</b>Astăzi aruncăm o privire în viitor, în anul 2027 când tehnologia va fi prezentă complet în viața noastră. Vom avea la încheietură un ceas inteligent Apple Watch X, iar drona de la Starbucks ne va aduce băutura preferată direct pe balcon fiind gata pentru

Editorialul de azi este mai degrabă o povestire cu mici accente SF, legată de modul în care îmi imaginez eu că va arăta viaţa în anul 2027. E vorba despre o viaţă înţesată de tehnologie, de soluţii Internet of Things, purtabile, automobile autonome, headseturi VR şi AR şi altele de gen. Înainte să vi se pară totul SF, gândiţi-vă cum vi s-ar fi părut actualele gadget-uri şi tehnologii privite din anul 2007…

Starbucks

Ziua începe pe la ora 06:00 când Apple Watch X vibrează uşor la încheietura pentru a te trezi. Pe măsură ce dezmeticeşti auzi cum se ridică jaluzelele smart, termostatul se regleaza automat şi în garaj Tesla Model F îşi face actualizările şi curăţenia internă. Drona de la Starbucks îţi aduce un Caramel Macchiato cum îţi place, o gogoaşă şi un croissant. Totul e deja plătit cu cardul.

Smart Mirror

Te speli pe dinţi în faţa oglinzii smart din baie, care îţi arată ştirile şi afişează ritmul perierii dinţilor şi care e starea dentiţiei tale. Ai deblocat un achievement pe Apple Watch X pentru periere cum trebuie şi ai o plombă smart care prin emitere de puls magnetic generează o "radiografie instant" a gurii tale. Totul arată bine. Urmează o sesiune de fitness după o gură de cafea, în faţa televizorului smart Samsung, cu Kinect 4.0 integrat şi ghidaj de la un AI ce seamănă cu Hulk Hogan.

Tesla Model F

Auzi cum se deschide uşa la garaj şi Tesla a plecat să îl ducă la grădiniţă pe copilul vecinilor. Termini fitness-ul şi te duci la duş, unde cabina smart de dus te curăţă cu vapori încinşi şi ionizare, pentru a economisi apă şi a salva planeta. La final te şi usucă şi eşti gata să te îmbraci. Costumul smart are tehnologie purtabilă Google şi îşi schimbă dimensiunea în funcţie de talia ta, deci adio croitor.

Revine Tesla în garaj, după ce a ajuns cel mic la grădiniţă şi ai primit 20 de euro pentru această cursă. Te urci în automobil şi te duce automat spre muncă, unde te ocupi cu quality control pentru o fabrică de roboti. În maşină îţi pui headset-ul VR şi urmăreşti transmisia misiunii lui Elon Musk spre Marte. Mai sunt 6 luni şi va ajunge nava acolo. Precedenta misiune a stabilit deja baza, deci trebuie doar să aterizeze oamenii.

Roboti

La muncă interacţionezi cu un panou touch uriaş, care îţi arată cum merg liniile de producţie şi ce randament are fiecare robot. Rata de eşec la asamblare este de 0.5% şi asta doar pentru că au fost înghesuiţi prea mulţi roboţi într-un spaţiu mic. Ieşi în pauză de ţigare cu vaporizatorul cu cannabis, complet legal în 2027. Colegul Ionuţ arată mai bine, după 2 săptămâni de tratament contra cancerului.

Medicamente

Îşi injectează doza zilnică de virus autoimun sintetic care mănâncă celulele canceroase şi discutaţi despre politică. Al doilea mandat al lui Dwayne Johnson se apropie de final la Casa Albă, iar următorul preşedinte ar putea fi Elon Musk, după 3 premii Nobel consecutive. În ultima parte a zilei eşti în videoconferinţe cu inginerii de la alte fabrici de roboţi şi discutaţi strategii. În pauza de pranz consumi salată de alge, batoane de proteine și pilule cu vitamine.

Ochelari smart

Nu se mai folosesc telefoane, doar headset-uri VR şi AR, mici ca o pereche de ochelari, sau doar o bandă flexibilă lipită peste ochi. E ora 15:00 şi programul modern de muncă de 5 ore s-a încheiat. Tesla e în faţa biroului şi e gata să te ia, după ce a mai efectuat câteva curse de livrări pentru Amazon, a adus copilul vecinului înapoi de la grădiniţă şi câteva persoane de la aeroport pentru Uber.

La 16:00 eşti acasă şi te joci puţin pe PlayStation 6, evident în VR, în vreme ce Apple Watch te anunţp că ţi-a crescut prea mult pulsul de la Resident Evil 10. La 18:00 iei cina, 2 pastile cu germeni de iaurt, căpşuni bio şi 2 batoane de proteine. La 19:00 Tesla te duce la cel mai nou bar din oraş, unde poţi planta un copac sau o floare şi să îi vezi creşterea accelerată în câteva ore şi ofilirea.

Femeie Robot

Din fructele lor se fac smoothie-uri. Te întâlneşti cu XY984, un robot feminin cu AI cu care ai mai ieşit de câteva ori până acum. E foarte glumeață şi modelată după Lily Rose Depp, fiica lui Johnny Depp. Cam aşa arată o seară de întâlnire romantică. Beţi şampanie bio şi încercaţi un cheesecake din lapte de vacă născută şi ţinută în zero gravitaţie, fără stres şi cu cea mai bună iarbă. Robotul feminin poate procesa alimentele fără probleme, are și sistem digestiv.

Mergi cu XY984 la film, o proiecţie Netflix despre viaţa lui Donald Trump. Sunt câteva momente haioase. XY984 suferă o defecţiune şi o laşi la cinema. Un episod de hacking a stricat tot, câţiva puştani de 13 făcând ca robotul să ţipe obscenităţi în timpul filmului. Hacking :( Tesla a rămas blocată în trafic din cauza unui update de sistem prost realizat, aşa că o iei pe jos. Faci câteva videoconferinţe VR cu headset-ul cu prietenii în vreme ce mergi. Un mic HUD îţi arată dacă sunt obstacole.

Smartband

Ajungi acasă şi vezi rezumatul zilei pe Apple Watch. Îţi afli glicemia, caloriile şi pulsul şi intri pe WebMD pentru a vedea contorul celor vindecaţi de cancer şi SIDA azi. 50.000. Excelent! Îţi bei ceaiul de valeriană şi te culci. Revine şi Tesla în garaj după ce a trecut pe la birou să ia nişte schiţe pentru tine. Ai avut 7 postări pe Facebook azi, transmise prin interfața neurală.

A fost o zi bună azi, în 2027...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×