Pokemon GO sau cum s-a ajuns de la un joc la o obsesie

3.025 ori
<b>Pokemon GO sau cum s-a ajuns de la un joc la o obsesie</b>Se întâmplă rar ca un joc de mobil să creeze o isterie care să se extindă pe tot globul şi asta chiar şi în condiţiile în care titlul s-a lansat cu probleme şi nu e disponibil 100% oficial la nivel global. Pokemon GO este acest joc, venind de la Nintendo

Se întâmplă rar ca un joc de mobil să creeze o isterie care să se extindă pe tot globul şi asta chiar şi în condiţiile în care titlul s-a lansat cu probleme şi nu e disponibil 100% oficial la nivel global. Pokemon GO este acest joc, venind de la Nintendo şi Niantic şi reuşind să obţină deja zeci, dacă nu sute de milioane de fani şi jucători.

Au apărut şi incidentele, poliţia din Australia sfătuind oamenii să aibă grijă pe unde merg când prind Pokemoni, iar un jucător găsind un cadavru în vreme ce cauta Pokemoni. A apărut şi cazul unui hoţ care îşi ademenea victimele într-o zonă părăsită cu aceleaşi creaturi digitale şi lista continuă şi continuă. Pokemon GO este un joc simplu la bază şi nu aduce nimic cu adevărat nou, pentru că titluri augmented reality au mai existat.

Pokemoni

Titlul e gratuit în App Store şi Play Store (acolo unde e disponibil oficial), iar mulţi îl descarcă sub formă de APK din diferite surse secundare şi îl instalează dacă în regiunea lor e indisponibil, cu riscul de a lua virusi. Odată instalat jocul, vă veţi crea un profil, alege hainele personajului şi porni la drum, având pe ecran o hartă a zonei în care vă aflaţi. Acolo sunt spawnați teoretic la întâmplare Pokemoni, ştiţi voi creaturile acelea care la finalul anilor 90 şi începutul anilor 2000 luaseră cu asalt şi România, prin cornuri Chipicao şi seriale de desene pe ProTV.

Charizard, Pikachu sau Bulbasaur

Odată ajunşi lângă un Charizard, Pikachu sau Bulbasaur va porni automat camera şi veţi putea vedea creatura în faţa voastră. Apoi faceţi un swipe în sus şi aruncaţi cu un pokebal pentru a o captura. Motto-ul fenomenului Pokemon e "gotta catch 'em all" şi fix asta încearcă jucătorii, Pokemonii apărând oriunde, în râuri, săli de spital, la biserică şi alte locuri random. Practic cine are mai multe creaturi cștigă.

Pokemon

Evident Pokemonii pot fi antrenaţi pentru a evolua şi vă veţi putea şi duela cu alţi gameri la un Pokemon gym, sau vizita magazine cu itemuri speciale. La nivel oficial aplicaţia e disponibilă în SUA, Australia şi Noua Zeelandă, acolo unde a prins cu adevărat la un nivel enorm.

Pokemon GO

Pe 8 iulie, la doar 2 zile după lansarea oficială, jocul era instalat pe 5.16% din toate terminalele Android din SUA. Pe 7 iulie era deja mai instalat decât cea mai populară aplicaţie de agăţat din lume, Tinder. Şi app engagement-ul e uriaş, cu peste 60% dintre cei care au descărcat aplicaţia folosind-o zilnic. Iar durata medie de utilizare e uriaşă, aproximativ 43 de minute şi 23 de secunde pe zi, mai mult decât Snapchat, Instagram, Whatsapp sau Facebook Messenger chiar.

Pokemon GO

În afara ţărilor unde s-a lansat ofiical, jocul a fost găsit pe surse ca apkmirror.com spre exemplu, site-ul crescând enorm la capitolul trafic, de la 600.000 de vizite la 4 milioane în perioada lansării. Şi Facebook-ul de la noi e plin de oameni care joacă Pokemon GO şi se laudă cu capturile lor de astfel de creaturi, găsite în special în parcuri, locuri de joacă şi chiar...biserici.

Pokemon GO

Nintendo resimte succesul, înregistrând o creştere a valorii acţiunilor sale cu 25% la bursa din Tokyo azi, ajungând la un capital de piaţă de aproape 28 de miliarde. După ani buni în care a stat în umbra Sony sau Microsoft, iată că Nintendo a găsit calea spre inimile gamerilor cu un titlu de mobil. Şi acesta e doar primul, pentru că strategia Nintendo e mult mai amplă şi include şi titluri Mario sau Zelda.

Voi aţi încercat Pokemon GO? Cum vi se pare?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×