Când ciocanul nu e destul de greu, cuiul loveşte înapoi; Despre autonomia bateriei lui Huawei Mate 20 Pro

8.980 ori
<b>Când ciocanul nu e destul de greu, cuiul loveşte înapoi; Despre autonomia bateriei lui Huawei Mate 20 Pro</b>Poate vă amintiţi momentul când cei de la Huawei luau în râs iPhone printr-o campanie de împărţire de baterii externe către clienţii Apple care stăteau la rând după iPhone XS şi XS Max. Am aici detalii ca să vă reîmprospătez memoria.

Huawei Mate 20 Pro este testat prin intermediul programului Orange Smartphone Tester.

Poate vă amintiţi momentul când cei de la Huawei luau în râs iPhone printr-o campanie de împărţire de baterii externe către clienţii Apple care stăteau la rând după iPhone XS şi XS Max. Am aici detalii ca să vă reîmprospătez memoria.

"Când ciocanul nu e destul de greu, cuiul loveşte înapoi", spune un vechi proverb coreean. Nu ar fi primul trolling ce loveşte înapoi şi tind să cred că echipa de PR Huawei care a conceput campania, a căzut în aceeaşi capcană în care mulţi dintre cei neavizaţi pică. Despre ce este vorba? Consumul! Când vine vorba de autonomia de funcţionare a unui telefon, sunt mai multe variabile, printre care 2 dintre cele mai importante sunt capacitatea bateriei şi consumul. 

Am observat de foarte multe ori aici pe site, dar şi pe grupul nostru de Facebook, că unii cititori (sau membri de grup) exclud complet această variabilă când vine vorba pretenţiile legate de autonomia telefonului. Aceştia asociază capacitatea bateriei în mod direct cu durata de funcţionare a telefonului fără alimentare. Nimic mai greşit!

Putem găsi în acest sens exemple multiple în domeniul automobilelor, unde poate e mai elocventă relaţia între capacitate şi consum şi poate fi acceptată mai uşor ideea că nu doar volumul de energie stocat (combustibilul) contează, ci şi cât de optim este el utilizat.

Nu mă înţelegeţi greşit, Huawei Mate 20 Pro nu are o autonomie rea, dar echipa de PR a creat aşteptări false, iar "cuiul loveşte înapoi". Iată nişte cifre "recoltate" de mine personal prin teste:

Playback video (display setat la 200 LUX, clip FHD rulat în loop):

  • Huawei Mate 20 Pro (4200 mAh): 12h 41m 
  • Samsung Galaxy Note 9 (4000 mAh): 15h 55m
  • Apple iPhone XS Max (3174 mAh): 15h 24m
  • Xiaomi Pocophone F1 (4000 mAh): 14h 57m
  • Huawei P20 Pro (4000 mAh): 15h 37m

E foarte bine, dar nu strălucit.

Apoi avem şi simularea utilizării continue, care ne dă un screen on time după cum urmează:

  • Huawei Mate 20 Pro (4200 mAh): 8h 51m
  • Huawei P20 Pro (4000 mAh): 11h 57m
  • Samsung Galaxy Note 9 (4000 mAh): 11h 53m
  • Xiaomi Pocophone F1 (4000 mAh): 9h 54m
  • ASUS ROG Phone (4000 mAh): 9h 16m

Şi aici, un timp bun, dar chiar şi comparat cu P20 Pro, e cu schepsis şi toate astea pentru că s-au creat aşteptări prea mari.

Avem clasamente/ diagrame legat de consum, ce pot fi găsite aici!

Revenind puţin la consum şi autonomie, un test relevant pentru cei mai sceptici poate fi vizionat în clipul de aici, unde la simularea de utilizare continuă e inclus şi XS Max.

Repet, Mate 20 Pro are o autonomie bună a bateriei cu aproape 13 ore de playback video şi în jur de 9 ore de utilizare continuă - screen on time (ecran aprins), dar.. "dacă baţi cuie", foloseşte un ciocan mai greu!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×