Performanțe bune avem, încărcare rapidă avem, avem și supraîncălzire pe Huawei Mate 20 Pro?

4.487 ori
<b>Performanțe bune avem, încărcare rapidă avem, avem și supraîncălzire pe Huawei Mate 20 Pro?</b>De regulă, când avem performanţe bune privind testele sintetice (benchmarks), sau când baterie se încarcă foarte rapid, avem şi supraîncălzire la pachet. De-a lungul timpului am avut experienţe neplăcute cu mai toţi producătorii. Vă amintiţi probabil de..

Huawei Mate 20 Pro este testat în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

De regulă, când avem performanţe bune privind testele sintetice (benchmarks), sau când bateria se încarcă foarte rapid, avem şi supraîncălzire la pachet. De-a lungul timpului am avut experienţe neplăcute cu mai toţi producătorii. Vă amintiţi probabil de HTC One M9, de Note7, sau mai recent de Huawei Honor 10 și exemplele ar putea continua.

Personal consider valoare de 40°C ca un prag pentru ce poate însemna supraîncălzire sau nu, iar notele în recenzii le dăm în consecinţă. Tot ce e sub această valoare ia 10, iar în funcţie de cu cât depăşeşte terminalul acest nivel, i se scade nota. De exemplu, Huawei Honor 10, cu ale sale 50,3°C în benchmarks, a luat nota 4

Luăm în serios acest aspect aici la Mobilissimo şi testăm telefoanele în consecinţă, deoarece este enervant, ba chiar periculos să te joci (de exemplu) cu telefonul şi să îţi expui pielea timp îndelungat la temperaturi exagerate.

Revenind la întrebarea din titlu, adică: „Avem și supraîncălzire pe Huawei Mate 20 Pro?”, răspunsul vă așteaptă mai jos.

Huawei Mate 20 Pro, test termic la încărcare:

Huawei M ate 20 Pro test termic la încărcare

Am publicat recent un articol în care am informat despre faptul că Huawei Mate 20 Pro se încarcă la 100% cu ecranul stins în numai 53 de minute. Ținând cont de acest aspect, cineva ne întreba pe grupul nostru de pe Facebook, dacă telefonul se și supraîncălzește în acest timp. Ei bine răspunsul este NU. Temperatura maximă atinsă de Mate 20 Pro în timpul încărcării a fost de 36,3°C, ceea ce e nu numai sigur, dar e și o valoare foarte joasă comparativ cu alte telefoane, deci avem aici un prim rezultat pozitiv.

Huawei Mate 20 Pro, test termic în benchmarks:

După cum putem observa pe la finalul clipului, valoarea maximă atinsă a fost de 42,9°C, ceea ce poate fi considerat deja supraîncălzire, dar nu este încă o valoare alarmantă. Luând în considerare și confesiunea unui șef Huawei legat de trișarea în benchmarks ("Toți o fac! Noi de ce nu am face-o?", a zis Dr. Wang Chenglu, lider în segmentul software la Huawei), dar având în vedere și rezultatele atinse de ansamblul hardware prezent pe acest terminal, aș zice că valoarea termică atinsă este una în regulă, poate chiar mai joasă decât ne-am fi așteptat (în contextul dat de ce am remarcat în cazul lui Honor 10). Nu aș categoriza rezultatul obținut aici nici ca unul pozitiv și nici ca unul negativ. Primește okay-ul. Aș remarca totuși că valoarea medie a temperaturii telefonului rămâne la ~30°C.

Huawei Mate 20 Pro, test termic în gaming:

Huawei Mate 20 Pro, test termic în gaming

Dacă în cazul benchmarks am avut o valoare peste 40°C, la gaming nu avem absolut nicio problemă. Valoarea atinsă după 15 minute de joc intensiv cu Asphalt 9 la setari date la maximum, nu depășește nici măcar temperatura optimă a corpului uman și rămâne la în jur de 35°C, în cel mai „fierbinte” punct. În acest timp, valoarea medie de temperatură la suprafața telefonului depățeste doar cu puțin 26°C. Practic nu trebuie să vâ îngrijorați că ați putea avea probleme de acest gen. Aș mai remarca priza bună a telefonului în gaming și acustica foarte de calitate, dar și faptul că difuzoarele sunt imposibil de obturat.

Acestea fiind zise, răspunsul meu este că Huawei Mate 20 Pro nu suferă de supraîncălzire și e safe de cumpărat din această privință. Trebuie să observăm totodată că telefonul se străduiește mai mult decăt ar trebui să obțină acele benchmark-uri extraordinare, dar hei... „cine nu trișează”? :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×