Cum stăm cu flagship-urile În 2013: impresii despre HTC One, Sony Xperia Z, LG Optimus G, Galaxy S4 (Editorial)

2.204 ori
<b>Cum stăm cu flagship-urile În 2013: impresii despre HTC One, Sony Xperia Z, LG Optimus G, Galaxy S4 (Editorial)</b>A fost o săptămână ocupată, una în care am avut ocazia să pun mâna pe cele mai tari telefoane flagship ale momentului, de la marii producători de telefoane Android. în plus tocmai se încheia perioada în care testasem Nokia Lumia 920, încă un...

A fost o săptămână ocupată, una în care am avut ocazia să pun mâna pe cele mai tari telefoane flagship ale momentului, de la marii producători de telefoane Android. în plus tocmai se încheia perioada în care testasem Nokia Lumia 920, încă un flagship apreciat. E drept, pe Galaxy S4 l-am inclus aici fără să fi pus mâna pe el, dar am citit "volume" pe această temă și parcă deja îl am lângă mine. Dar hai să vedem cum stau mai marii smartphone-urilor!

HTC One

M-a C-U-C-E-R-I-T! Oricine spune că are un design neplăcut și că nu e elegant și arătos probabil că nu are simțul esteticului. I-am căutat defecte lui HTC One și nu i-am găsit. Mulți întreabă dacă se zgârie. Azi a fost în ghiozdan lângă o pereche de chei. Rezultatul? Nici o problemă. Unii se plâng de cameră. Am făcut 208 fotografii astăzi la Universitate și Unirea în București, iar Zoe este fantastic, în vreme ce zoomul la captura video se soldează în sfârșit cu imagine clară, nu cu noise grav ca la Xperia Z. Ecranul are o luminozitate excelentă în bătaia soarelui, iar telefonul se mișca excelent. Blinkfeed e util, iar modul de prezentare al știrilor și statusurilor are darul de a părea că "plutește" pe ecran. Evident, mai mult aflați în review.

Samsung Galaxy S4

Am pierdut o noapte pentru el (cu lansarea sa) și am citit/scris zeci de articole despre el. E un rival pe măsura lui HTC One, asta e sigur. Sunt ușor dezamăgit de faptul că s-a păstrat designul lui Galaxy S III, dar dotările sale hardware sunt excelente. știu că ele doar fură privirea și de fapt 8 core e un quad core dublu și duo-ul de procesoare 4 core nu funcționează simultan, ci pe rând. în fine, dacă S4 vine cu Snapdragon 600 pe unele piețe va fi și mai ușor de comparat cu HTC One. Un lucru pe care văd că nimeni nu îl remarcă e faptul că acest telefon are RAM DDR3, iar Xperia Z din câte știu are RAM DDR2, de exemplu. în final funcțiile software și artificiile de acest gen vor dicta popularitatea lui S4... O surpriză ar fi ca procesoarele 4 core să fie puse la lucru simultan în mod 8 core de vreo modificare specială. Asta da surpriză! Evident, șansele sunt mici...

Sony Xperia Z

în 2012 aveam banii puși deoparte să cumpăr un Xperia S. Dezamăgirea a fost uriașă când am văzut cu ce am de-a face. Povestea se repetă în 2013 cu Xperia Z și îi invit pe fanii acestui telefon să îl lase pe masă o zi, pentru că apoi să îl ridice plin de murdărie care nu se mai ia de pe el, decat cu greu. Apoi îi invit să îl folosească în bătaia soarelui și apoi să treacă peste lagul camerei. în cele din urmă îi invit să asculte muzică la difuzorul din colț și să filmeze cu zoom. Toate aceste defecte pe un telefon de 2800 de lei mă fac să strâmb din nas. Evident, designul este elegant, opțiunile camerei sunt variate, adăugirile aduse de Sony la capitolul software sunt plăcute, dar... pur și simplu nu e acesta flagshipul Android care să fie hit.

LG Optimus G

El a stat puțin timp în mâinile mele și îl vad mai degrabă ca un preview pentru LG Optimus G Pro. Am devenit mare fan al lui LG Optimus UI, deoarece LG chiar încearcă să iasă în evidență fața de rivalii săi. Ei au un magazin de aplicații mai bun decât Samsung, mai variat și mai arătos, ei au implementat captura duala înainte de Samsung și au și o modalitate de detectare a privirii utilizatorului, dar asta pe Optimus G Pro. LG Optimus G nu are un design prea reușit, trebuie să recunosc și dacă nu arata ca un hit, el se mișca destul de bine. Vă pot spune că telefonul are o baterie bună, din păcate nu i-am testat camera inca, iar benchmark-urile au fost destul de bune, undeva între Xperia Z și PadFone 2. 3 aspecte care nu mi-au plăcut la acest telefon: designul butucănos + marginile nefinisate și interfața camerei.

și pe final îmi voi atrage antipatia fanilor LG, dar vreau să îi întreb pe aceia dintre voi care au un telefon LG din seria Optimus. Cumva marginile telefonului vostru se simt ușor tăioase la mână? în ultimele 7 zile am pus mâna pe 3 telefoane cu margini nefinisate și neșlefuite bine: LG Optimus G, LG Optimus L7 și LG Optimus L9, deținute de rude/prieteni. Pot să spun doar: LG, quality control much!?! în aceste condiții, pentru mine Sony și LG nu contează pe piața de flagship-uri smartphone și rămân la bătălie în 2013 doar HTC One și Samsung Galaxy S4. Atenție, iPhone 5S va intra și el la duel, iar LG Optimus G Pro și Galaxy Note III intra pe felia de phableturi, altfel sincer cam câștiga bătălia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×