Dacă vânzările globale privind iPhone 8 sunt ca în România, Apple are o problemă serioasă

4.781 ori
<b>Dacă vânzările globale privind iPhone 8 sunt ca în România, Apple are o problemă serioasă</b>Probabil cunoaşteţi faptul că pentru susţinerea site-ului ne rotunjim veniturile inclusiv din comisioanele culese din afiliere. Ce înseamnă asta:  atunci când ajungeţi să faceţi o achiziţie pornind dintr-o recomandare făcută de noi într-un review sau..

Probabil cunoaşteţi faptul că pentru susţinerea site-ului ne rotunjim veniturile inclusiv din comisioanele culese din afiliere. Ce înseamnă asta:  atunci când ajungeţi să faceţi o achiziţie pornind dintr-o recomandare făcută de noi într-un review sau articol de promovare, Mobilissimo obţine un comision între 1% şi 5% din vânzare. În paranteză fie spus, pentru telefoane de exemplu, eMAG şi Altex oferă doar 1% comision. Okay! Astea fiind spuse, vă şi explic de ce am ţinut neapărat să vă informez despre acest aspect al bucătăriei interne a site-ului.

De pe urma afilierii avem parte nu doar de beneficii financiare, ci şi de statistici privind produsele vândute, deci odată generat un comision, putem afla ce produs s-a vândut prin recomandarea noastră.

Probabil aţi dedus deja ce urmează. Făcând o comparaţie privind comisioanele generate anul trecut, vânzările telefoanelor Apple altele decât iPhone X, prin link-urile noastre, sunt ca inexistente. Cifrele 2Performant și Profitshare arată o rată de aproximativ 1 la 10, 2017 versus 2016.

Pornind de la aceste informaţii am contactat un CEO al unui reputat magazin online din România, care ne-a confirmat faptul că iPhone 8 nu este un produs popular în această perioadă şi că faţă de anul trecut, dezamăgeşte în vânzări. Am mai aflat totodată că există mai multe comenzi de iPhone X decât de iPhone 8 în acest moment pe plan local.

Mă gândesc că s-a ajuns în această situaţie nu pentru că Apple ar fi dorit dinadins să lanseze două modele de telefoane în 2017, ci pentru că a fost obligată de împrejurări. Lipsa de componente pentru X, ce a împins data de lansare comercială până în luna noiembrie, i-a obligat oarecum să vină cu acest "iPhone 7s", care nu mulţumeşte aspiraţiile taberei de cumpărători Apple, celebri pentru faptul că sunt de regulă axaţi pe ideea de "cel mai bun produs posibil".

În acest context iPhone 8 ar putea deveni primul fail major ca vânzări pentru Apple şi mi-e teamă că nici iPhone X nu va performa mult mai bine, în principal pentru că se alterează imaginea în cele două luni, răstimp între anunţarea produsului şi lansarea propriu-zisă.

La acest lucru vor contribui teaserele companiilor rivale care vor anunţa produse noi chiar din noiembrie și în special din ianuarie la CES şi februarie la MWC din Barcelona. Mai mult, din informaţiile noastre, Apple va avea în continuare probleme de producţie din cauza lipsei de subansamble, care lucru va împinge onorarea comenzilor la intervale de 1 - 2 luni, ceea ce e nemaiîntâlnit în cazul lor.

Mulţi doritori s-ar putea orienta pentru viitoarea generaţie de iPhone X, care probabil va sosi la timp în 2018, în luna septembrie.

În opinia mea aceeaşi lipsă de componente a dus şi la anularea Touch ID şi a cititorului de amprente integrat în display, cei de la Cupertino dându-şi seama că le va fi imposibil să lanseze noul telefon în 2017 cu această funcție, an în care se împlinesc 10 ani de la lansarea primului terminal cu acest nume. Evident acest lucru era de neconceput pentru ei, deci s-a găsit această soluţie de avarie, care se pare chiar poate crea o avarie în vânzările producătorului american.

Va fi interesant de urmărit bursa în aceste zile, iar cei care au curaj, ar putea beneficia de perioada tulbure care se întrevede.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×