LG, din nou pe val? O tripletă de produse atractive și un al patrulea device interesant (Editorial)

1.627 ori
<b>LG, din nou pe val? O tripletă de produse atractive și un al patrulea device interesant (Editorial)</b>Undeva prin 2008 sau 2009 Sony Ericsson pica de pe locul 3 în topul producătorilor de telefoane, fiind înlocuiți de LG. De atunci sud coreenii au rămas pe poziția a treia în top și nu s-au mai clintit până săptămâna trecută, când Huawei...

Undeva prin 2008 sau 2009 Sony Ericsson pica de pe locul 3 în topul producătorilor de telefoane, fiind înlocuiți de LG. De atunci sud coreenii au rămas pe poziția a treia în top și nu s-au mai clintit până săptămâna trecută, când Huawei le-a luat locul. în ciuda acestui aparent regres, LG este pe val, dacă ne uităm cu atenție la cele mai noi produse ale lor.

Urmărind lansările din această săptămână și clipurile hands on realizate de echipa Mobilissimo.ro, descoperim că LG G2, LG Nexus 5 și LG G Pad 8.3 sunt produse atractive, atât ca design, cât și ca dotări și prețurile lor nu sunt deloc rele. Dacă luăm în calcul și modelul G Flex, care ajunge în România în decembrie, situația e foarte interesantă pentru LG, care ar avea deja un cvartet de produse foarte bune și care se pot bate de la egal și depăși flagship-urile Samsung.

Se remarcă aici în special LG G Pad 8.3 care costă doar 1400 lei, în condițiile în care vorbim despre o tabletă cu carcasa metalică, ecran 1200p și procesor puternic, Snapdragon 600. De parcă toate aceste aprecieri nu erau de ajuns, circulă zvonuri că Google și LG ne-ar pregăti și un Nexus 8, dar aici privim cu precauție povestea.

Dacă vă uitați la LG de-a lungul ultimilor ani, veți vedea că ei au avut mereu un start mai bun, dar nu au reușit să se impună. Astfel, LG a lansat primul telefon cu CPU dual core în 2011 (LG Optimus 2X, omologat de Cartea Recordurilor), apoi primul telefon quad core (anunțat, nu lansat, LG Optimus 4X HD) și prima tabletă cu ecran și camera 3D (LG Optimus Pad). Nici unul dintre aceste produse nu a fost hit și asta pentru că terminalele au întârziat să ajungă pe piață în timp util, problema cu care se confruntau la un moment dat și HTC și ASUS. Vă reamintesc și că LG și-a încercat prima norocul cu un ecran și o cameră 3D și a fost prima cu ecran True HD pe LG Optimus LTE.

Cu tripleta actuală, LG are șansa de a face furori în perioada sărbătorilor și de a reveni pe podium, deși Huawei are avantajul unui volum uriaș de produse și al vânzărilor impresionante în China. Aș putea spune că LG are și un mic avantaj aici în segmentele noi, precum cel smartwatch, unde poate învăța din greșelile Samsung cu Galaxy Gear.

Deja LG a inovat din nou, plasând butoanele fizice ale lui LG G2 în spate și așteptăm și următoarea mutare firească: integrarea unui scanner de amprente, a la HTC One Max, iPhone 5s sau Pantech. O mișcare inteligentă ar fi ca LG să renunțe la seria de phableturi Vu, care a impresionat pe nimeni și nu s-a vândut aproape deloc în afară Asiei.

Mă miră că această firmă nu a încercat cu degetul și segmentul de hibrizi, eventual cu un device a la ASUS Transformer Pad, dar nu e timpul trecut. Deocamdată LG G Flex e începutul a ceva cu adevărat revoluționar, iar cu câteva zile în urmă am putut vedea acest handset flexând în fața camerei. Următorul CES ne va aduce cu siguranță un telefon cu adevărat flexibil de la LG și sunt sigur că nici Samsung nu va sta degeaba. LG nu se sfiește nici să integreze baterii cu capacitate mare pe terminalele sale, să ofere stabilizare optică a camerei pe LG G2 și să includă o cameră de doar 8 megapixeli pe Nexus 5, confirmând încă o dată că mitul megapixelilor e doar un mit și atât.

Promovat cum trebuie, LG G Pad 8.3 ar putea depăși iPad Mini, iPad Mini Retina, Nexus 7 2013 și orice Galaxy Tab din ultima vreme, deoarece are toate atuurile necesare, de la preț la dotări și de la design la inovație. în plus, poate profita de întârzierea lui iPad Mini Retina și problemele de producție, dar și de lipsa unui rival Samsung veritabil.

Dacă a fost vreodată un moment propice pentru LG, ei bine acesta e acum. Aș putea emite o teorie interesantă aici: LG se grăbește mereu să lanseze produse inovatoare și totuși nu s-a grăbit cu un smartwatch. Să fie cumva acel faimos smartwatch Google Nexus Gem produs de către LG? Sau e doar vorba de precauție? O altă mișcare deșteaptă ar fi lansarea unui terminal cu ecran de 8 inch și Windows RT 8.1, pentru a contracara produsele de acest gen care au împânzit deja piață.

în orice caz, LG are deja destule produse pentru a cunoaște succesul în 2013 și majoritatea speculațiilor de mai sus se referă la 2014. Vă spun de pe acum: cine lansează primul device cu ecran și baterie flexibilă câștiga bătălia pe 2014-2015 și tind să cred că e vorba de o companie sud-coreeana aici. Care va fi, aflăm la CES!

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×