Un nou raport de securitate Google scoate la iveală faptul că 6 miliarde de aplicații instalate zilnic sunt verificate de malware

787 ori
<b>Un nou raport de securitate Google scoate la iveală faptul că 6 miliarde de aplicații instalate zilnic sunt verificate de malware</b>Cel mai recent raport de securitate dezvăluit de Google ne prezintă câteva cifre interesante cu privire la această luptă dusă împotriva aplicațiilor infectate cu malware distribuite prin intermediul magazinului Google Play. Se pare că zilnic, peste 6

Aplicațiile infectate cu malware sunt principala cauză pentru care Android a fost considerat de-a lungul anilor un sistem de operare ce prezintă riscuri, și asta datorită numeroaselor titluri ce ajungeau zilnic în Google Play printr-un sistem de verificare nu tocmai pus la punct. Totuși, de ceva timp gigantul IT pune un focus mai mare asupra acestui lucru, și ‘lupta’ împotriva aplicațiilor dăunatoare s-a accentuat.

Prin intermediul unui nou raport de securitate, aflăm că sistemul Google verifică zilnic un număr de peste 6 miliarde de aplicații ce sunt instalate de către utilizatorii de telefoane Android. Această verificare inedită se petrece zilnic de mai bine de 12 luni, evitându-se astfel riscul de infectare cu malware prin intermediul aplicațiilor. 

De asemenea, 400 milioane de terminale sunt scanate în fiecare zi pentru ca utilizatorii să fie protejați de potențiale amenințări apărute prin utilizarea serviciilor de internet. Totodată aflăm că numărul de aplicații ce colectau date de pe device au scăzut de la 40% la doar 0.09% din instalările efectuare.

Și numărul de aplicații ce conțin spyware au scăzut cu mai bine de 60% în ultima perioadă, ajungându-se la un procent de doar 0.02% din instalările efectuate. Toate aceste îmbunătățiri se datorează și lui Android 6.0 Marshmallow, o versiune ce aduce și posibilitatea de criptare a cardurilor SD.

Punem la socoteală și numeroasele patch-uri de securitate pe care Google le lansează lunar, acestea fiind mai apoi distribuite către producătorii hardware de smartphone-uri. Văzând acest raport, nu putem decât să ne declarăm mulțumiți de eforturile realizate de Google pentru ca magazinul de aplicații să conțină software complet sigur pentru utilizatori. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×