Predicții cu privire la Android 4.3 sau Android 5.0 Key Lime Pie (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.647 ori
<b>Predicții cu privire la Android 4.3 sau Android 5.0 Key Lime Pie (Editorial)</b>Intrăm în curând în luna mai, o lună interesantă pentru pasionații de Android și nu numai. Este lună în care se dă startul conferințelor software, începând cu Google I/O la jumătatea lunii și culminând cu BUILD 2013 în iunie, unde vom...

Intrăm în curând în luna mai, o lună interesantă pentru pasionații de Android și nu numai. Este lună în care se dă startul conferințelor software, începând cu Google I/O la jumătatea lunii și culminând cu BUILD 2013 în iunie, unde vom vedea Windows 8.1 Blue și apoi WWDC 2013, unde Apple va prezenta probabil iOS 7.0.

Revenind la oile și roboții noștri verzi, ultima bombă din ecosistemul Google e faptul că gigantul motoarelor de căutare nu va lansa de fapt versiunea Android 5.0 Key Lime Pie, ci tot un Jelly Bean. Surse apropiate de Google au descoperit cod sursa în care e menționată versiunea de build JWR23B, cu "J" drept reprezentant al lui Jelly Bean. Asta înseamnă că ne așteaptă încă o release al "jeleului", iar această versiune a apărut și în bug trackerul lui Chromium.

Evident, Google ar putea proceda ca la Gingerbread și Honeycomb, lansând două versiuni paralele, unele pentru terminale low end și altele pentru modele high end. La acea vreme, diferențierea a fost făcută de format: tabletele au primit Honeycomb, iar Gingerbread a ajuns pe telefoane. Acum nu se mai face această distincție, deși dacă mă întrebați pe mine, interfața lui Android 4.2 de pe tabletele de 10 inch e un eșec și o modificare ar fi binevenită.

Ce înseamnă un nou Jelly Bean? Printre altele faptul că producătorii de telefoane vor avea timp să recupereze și să ajungă rapid la o versiune acceptabilă de software, iar funcțiile noi și upgrade-urile nu vor fi atât de revoluționare precum în cazul unui release 5.0. Asta face automat un nou device, precum un Nexus 7 2 sau un telefon Nexus 5 mai puțin interesante, cel puțin pe partea de software.

Probabil ați sesizat și la review-ul lui Nexus 10 și al lui Nexus 4 atitudinea mea rezervată față de Android 4.2. Acest release nu este unul chiar rău, dar noua interfața a camerei, exagerat de minimalistă și ineficientă, inutilă funcție Photo Sphere, la fel de inutilele widgeturi din lockscreen și UI-ul de pe tabletele de 10 inch nu m-au cucerit. Poate funcția multi user să-mi fi făcut o impresie pozitivă, sau îmbunătățirile de performanță și consum mai rezonabil al bateriei...

Din câte am observat pe web, analiștii aleg să prezică tot mai des o unificare a lui Chrome OS cu Android la un moment dat, deși nu cred că a venit momentul încă. Cu un an în urma existau speculații că următorul mare release de Android îl va duce cu adevărat la un alt nivel și îl face un OS potrivit și pe laptop, sau poate chiar pe desktop. Google trebuie să aibă mare grijă cu următoarele sale lansări, deoarece nu își mai permite să fie atât de neglijentă ca până acum.

Țin minte că Nexus S a stârnit mari pasiuni, iar Galaxy Nexus a făcut furori, apoi Nexus 7 a obținut numai laude. Nexus 4 și Nexus 10 au fost primite cu review-uri caldute, iar telefonul a fost criticat aspru pentru lipsurile sale. De aceea gigantul motoarelor de căutare trebuie să aibă grijă cum abordează următoarele terminale din seria Nexus... Motorola le-ar putea sări în ajutor cu X Phone, dar acela nu este (aparent) un Nexus... Sincer să fiu nu sunt îngrijorat pentru Google, deoarece sunt în creștere pe piața de tablete, domina piața smartphone și se pregătesc să intre serios și pe piața de gaming, din ce am înțeles, cu un serviciu dedicat.

Adăugăm aici și lansarea lui Babel și probabil noi versiuni de aplicații Gmail, Google Maps, Earth și YouTube și vom avea un I/O 2013 de succes. Voi ce asteptari aveti de la Google I/O si noul Android?

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×