Sony va folosi noua tehnologie Triluminous pentru ecranele de pe telefoanele Xperia viitoare (Video)

Autor:  | Publicat în:  Sony 1.220 ori
<b>Sony va folosi noua tehnologie Triluminous pentru ecranele de pe telefoanele Xperia viitoare (Video)</b>După True HD IPS+ LCD, Super AMOLED, Zero Gap Technology, ClearBlack Display și alte denumiri legate de ecranele telefoanelor (cu care ne iau ochii producătorii), iată că Sony vine cu o nouă tehnologie. E vorba despre ecrane Triluminous, care vor...

După True HD IPS+ LCD, Super AMOLED, Zero Gap Technology, ClearBlack Display și alte denumiri legate de ecranele telefoanelor (cu care ne iau ochii producătorii), iată că Sony vine cu o nouă tehnologie. E vorba despre ecrane Triluminous, care vor debuta pe viitoare modele Xperia.

Sony a prezentat recent această tehnologie, care folosește "puncte quantum", adică nanocristale, atât de mici încât au proprietatea de a emite lumină în lungimi de undă prestabilite. Ce beneficii aduce Triluminous? Ei bine, avem parte de o creștere a paletei de culori cu 50%, luminozitate mai bună și contrast îmbunătățit. Samsung are o tehnologie similară în dezvoltare și ar putea oferi un rival pentru cristalele Sony.

Inițial se pare că Triluminous ar fi fost destinat doar televizoarelor 4K, dar se pare că Sony Filipine a confirmat includerea sa și pe smartphone-uri. Ar fi cazul că display-urile Sony să evolueze, după ce Xperia Z ne-a dezamăgit cu un TFT spălăcit și care nu are unghiuri bune de vizualizare. Detalii despre noua tehnologie aflați și din clipul de mai jos:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×