S-a spart bula Pokemon GO: acţiunile Nintendo înregistrează cel mai mare picaj din 1990

3.568 ori
<b>S-a spart bula Pokemon GO: acţiunile Nintendo înregistrează cel mai mare picaj din 1990</b>Vreme de câteva săptămâni acțiunile celor de la Nintendo au tot urcat și urcat la bursă, dar astăzi acest trend ascendent are serios de suferit. Vestea că Niantic produce jocul și faptul că Nintendo deține doar 13% din acest titlu, i-a făcut pe investitor

Se pare că în ciuda celor mai optimiste aşteptări, bula Pokemon GO e pe cale să se spargă. Aflăm de câteva zile vesti că jocul s-ar fi plafonat deja în SUA, atingând maximul popularităţii sale şi de aici nu poate decât să o ia în jos. Azi descoperim că Nintendo a pierdut 18% din valoarea acţiunilor sale la bursă, maximul admis.

Vestea vine după încă un picaj la bursă, cu 11% vineri. Nintendo era optimistă cu privire la viitorul său, mai ales că după lansarea lui Pokemon GO valoarea acţiunilor crescuse enorm, depăşind chiar şi Sony. Motivul pentru picajul actual e pe lângă plafonarea jocului şi faptul că investitorii au aflat că Nintendo de fapt nu produce jocul, ci Niantic şi japonezii au doar 13% din aplicaţie.

Predicţiile pentru finalul de an 2016 arată că impactul jocului asupra evoluţiei Nintendo va fi totuşi limitat şi nu va fi nevoie de modificarea predicţiilor de la începutul anului. Se pare că nici veniturile din brăţara Pokemon Go Plus, care va debuta în curând nu vor schimba prea mult situaţia. Peste 2 zile Nintendo îşi va anunţa veniturile trimestriale şi atunci vom afla situaţia reală.

Speculanţii la bursă ar fi pariat deja pe picajul Nintendo cu zile bune în urmă, considerând creşterea sa prea mare şi prea rapidă. În mod interesant, de vreme ce şi McDonald's şi-a pus boii la căruţa Pokemon GO, find partener oficial la lansare şi această companie a înregistrat o scădere a acţiunilor cu 12%. S-a mai spart o bulă în zona gamingului şi tehnologiei şi de această dată Nintendo ar putea avea de suferit.

Nu şi dacă lansează şi vreun Mario sau Zelda pe mobil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×