Top 10 jocuri de curse ale momentului: de la noul Asphalt la F1 2016 şi Riptide GP Renegade

2.201 ori
<b>Top 10 jocuri de curse ale momentului: de la noul Asphalt la F1 2016 şi Riptide GP Renegade</b>Avem astăzi pentru voi un nou top, unul în care vă prezentăm un top 10 al celor mai fascinante jocuri de curse ale momentului ce sunt disponibile pe smartphone. De la noul Asphalt axat pe sesiuni de racing în condiții off-road și până la titluri precum

Ultimele săptămâni ne-au adus lansări de jocuri de curse excelente, care cu siguranţă fac senzaţie pe tabletele şi telefoanele gamerilor. Chiar dacă nu e vorba de vreun titlu NFS, primim totuşi un joc Asphalt nou, un titlu oficial Formula 1 şi un nou Riptide GP a sosit la rândul său cu câteva luni in urma. Niciodată nu am fost mai aproape ca acum de nivelul de gaming de pe consolă, replicat pe terminalele mobile. Am decis că e momentul să facem o recapitulare şi un top al celor mai de succes jocuri de curse de pe mobil din ultimii ani. Suntem siguri că aţi jucat măcar un titlu de pe listă, deci hai să purcedem.

1. Asphalt 8 

Asphalt 8

Probabil cel mai cunoscut şi cel mai jucat titlu de curse de pe mobil este Asphalt 8, a cărui popularitate a dăinuit multă vreme datorită actualizărilor dese aduse de Gameloft. El a făcut trecerea la un nivel cu adevărat high end pentru jocurile de pe mobil şi renunţă la multe elemente arcade de la Asphalt 7, precum albăstrirea ecranului la nitro. Rămâneau totuşi la posturi salturile şi acrobaţiile absurde de pe trambuline. Cursele Infected din Islanda au făcut senzaţie aici, iar rularea cu nitro activat era excelentă. Jocul a ajuns pe toate mediile posibile, de la console cu Android la tablete şi chiar şi pe PC, direct prin Windows Store.

iOS / Android / Windows Mobile

2. Riptide GP 2

Riptide GP2

Riptide GP 2 parcă există de când lumea, el fiind lansat în anul 2013 pe iOS şi ajungând apoi şi pe Android, PC şi console. Nivelul de personalizare grafică era uriaş, jocul a servit ca benchmark la zeci, dacă nu sute de recenzii Mobilissimo.ro. Upgrade-ul grafic de la Riptide GP1 era imens, iar valurile arătau fantastic. Şocul trecerii de la GP1 la GP2 era similar cu trecerea de la PlayStation 1 la PlayStation 2. Stropii aceia pe ecran, cascadoriile multiple şi cursele online (care e drept că au sosit cam târziu în ecuaţie) au făcut din acest titlu un hit cu zeci de milioane de descărcări. E drept că el costa totuşi 1.99 euro.

iOS - 8.99 lei / Android - 7.99 lei / Windows Mobile - 13.60 lei 

3. NFS: Most Wanted

NFS Most Wanted

În 2012 pretenţiile erau minime pentru racerele de pe telefon şi dacă primeam vreo clonă de Mario Kart sau vreun Asphalt mai vechi ne declarăm mulţumiţi. De aceea sosirea lui NFS: Most Wanted a venit ca un şoc în acel an. Deşi meniurile erau îmbătrânite rău şi aminteau de Symbian, împărţirea curselor pe hartă era tipică NFS-ului de pe console şi PC, iar gameplayul, ei bine gameplayul rămâne şi azi fantastic. E vorba despre senzaţia pe care o trăieşti când accelerezi şi mai bagi şi nişte nitrous. Pur şi simplu nu pot explica în cuvinte felul în care te transpune în cockpit jocul şi senzaţia pe care ţi-o dă o ciocnire, un apus sau răsărit în zare. Rămâne un reper excelent şi în mod şocant primeam şi un soundtrack punk/rock/dubstep de la artişti celebri.

iOS - 22.54 lei / Android - 20.05 lei

4. Riptide GP Renegade

Riptide GP Renegade

Aproape că ne pierdusem speranţa să mai apară un joc Riptide, când el a sosit, întâi pe PS4, apoi pe PC şi la final de vară şi pe tablete şi mobil. Deşi el arată excelent, mai ales la nivel de medii de joc, parcă upgrade-ul nu era atât de mare pe cât ne aşteptam, faţă de Riptide GP 2. Povestea integrată era total inutilă şi zecile de customizări grafice din predecesor dispăruseră cumva. Adăugăm şi probleme cu serverul la multiplayer şi se simte o uşoară dezamăgire. A nu se înţelege că jocul nu e hit şi nu e ideal şi de benchmark, inclusiv la Mobilissimo. El livrează la capitolul "fun" şi e bun şi pentru a testa capacităţile unui device la maxim.

iOS - 13.50 lei / Android - 11.99 lei

5. Asphalt Xtreme

Asphalt Xtreme

Proaspăt lansat de Gameloft cu 2 săptămâni în urmă, jocul ne duce în zona offroad şi ne pune să conducem buggie-uri şi monster truck-uri. Se remarcă perfecţionarea graficii, care eu zic că depăşeşte modul în care arata un joc pe PlayStation 2 cu ani buni în urmă. În jur de 1000 de challenge-uri şi curse stau la dispoziţie, plus 36 de automobile, inclusiv nişte monster truck-uri nervoase, capabile de knockdown-uri magnifice şi capabile şi să spargă bariere.

Iar mediile de joc arată excelent, fie că e vorba de peşteri îngheţate în Norvegia, sau piramidele de pe Valea Nilului.

iOS / Android / Windows Mobile

6. F1 2016

F1 2016

Acest joc are câteva zile de când s-a lansat şi reprezintă cel mai scump titlu din listă. El se ia în serios cA simulator, faţă de celelalte racere şi ne pune în pielea unui pilot de Formula 1 în sezonul actual. F1 2016 a fost prezentat la debutul lui iPhone 7, la evenimentul oficial Apple, dovedind că grafica e la nivel de consolă. Preţul de 9.99 euro e cam piperat, dar primim experiența celor de la Codemasters, 21 de circuite şi piloţi şi maşini originale. E un joc imens, de 2.67 GB şi care arată ca pe un Xbox One sau PS4 şi asta o spun cei care au încercat titlul. Evident, ca orice joc F1 care se respectă, e şi foarte greu.

iOS - 45.09 lei 

7. Ridge Racer Slipstream

Ridge Racer Slipstream

Există jocuri distractive în care faci pe nebunul cu drifturi şi nitro şi jocuri în care o singură greşeală ţi-a pierdut cursa. Ridge Racer Slipstream e un astfel de joc şi deşi la bază el este un arcade racer de pe PlayStation, cumva pe mobil ajunge mai degrabă un simulator cu pretenţii. Drifturile sunt sfinte aici şi porniţi direct cu supermașini, nu de la vreo maşinuţă amărâtă, ca un Volkswagen Golf sau Mini. Din păcate fundalurile erau randate slab, mai ales pădurile şi stâncile. Se lansa la final de 2013.

iOS - 13.50 lei / Android

8. Real Racing 3

Real Racing 3

Personal nu aş fi inclus acest joc în top, ci mai degrabă vreun titlu cu nave spaţiale, dar succesul său uriaş prin prisma milioanelor de downloaduri nu poate fi contestat. Grafică arată fantastic pentru anul de debut, 2013, putând să bată și NFS Most Wanted uşor şi fiind mult, mult peste predecesorii săi. Abuza de elementele freemium, dar era destul de distractiv. Avea un număr uriaş de maşini licenţiate, 167, de la firme ca Porsche, Audi, Lamborghini, Bugatti, Ferrari, McLaren sau chiar Koenigsegg.

Circuitele erau preluate din viaţa reală, iar actualizările nu au lipsit şi la ani buni după debut.

iOS / Android

9. NFS: No Limits

NFS No Limits

NFS: No Limits nu e la fel de distractiv precum NFS: Most Wanted, dar a ajuns inevitabil un hit. Numit de hateri "endless runner cu maşini", el a căzut în păcatul freemium, cu energy meter, curse foarte scurte şi o grămadă de "cărţi de joc" pentru upgrade-uri. E drept că grafică arată bine, drifturile se fac foarte uşor, iar nivelul de dificultate e scăzut. Senzaţia de viteza a predecesorului a rămas şi avem până şi o pseudo-poveste aici. Upgrade-urile sunt numeroase, avem o mulţime de maşini de deblocat şi multe moduri de joc.

iOS / Android

10. Angry Birds Go

Angry Birds GO

E foarte ciudat că tocmai pe mobil ne lipsesc clonele de Super Mario Kart sau Crash Team Racing, deşi e drept că avem câteva titluri cu ariciul Sonic şi cu curse care se apropie de definiţia lor. Ei bine Angry Birds Go a umplut acea nişă, adăugând şi umorul în ecuaţie. Din păcate jocul a debutat cu buguri, fără multiplayer şi era extrem de greu, după ce treceai de câteva zeci de curse. Era şi foarte repetitiv şi te punea să joci pe acelaşi circuit iar şi iar şi iar pentru a debloca noi personaje şi vehicule. De apreciat era grafica, fizica şi identitatea unică a fiecărui automobil şi păsări/porc care îl conducea. Și în sfârşit, ARME ÎN JOCURI pe mobil, de cand aşteptam asta!

iOS / Android / Windows Mobile

Acesta a fost un top 10 al celor mai populare şi apreciate racere de pe mobil şi tabletă şi evident ar mai fi încăput jocuri aici, precum titlurile de curse cu ariciul Sonic sau să zicem AG Drive. Vă aştept în comentarii cu alte propuneri şi să discutăm în ce măsură titlurile de pe podium merită să se afle acolo. Cât despre jocurile de tip CSR Racing, ele nu sunt propriu zis jocuri de curse, ci doar titluri arcade de testat reflexele şi atât.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×