Top 10 jocuri pentru mobil în 2017 (Mobilissimo.ro): multe fightere de calitate, jocuri old school şi concepte inedite

3.569 ori
<b>Top 10 jocuri pentru mobil în 2017 (Mobilissimo.ro): multe fightere de calitate, jocuri old school şi concepte inedite</b>Pe ultima sută de metri vă prezentăm un top 10 al celor mai bune jocuri de mobil în 2017, titluri pe care l-am testat aici la Mobilissimo și care ne-au impresionat prin diferite elemente precum grafică, gameplay sau altele. Lista conține

Nu puteam să lăsăm 2017 să se termine fără să facem şi un top al jocurilor pentru mobil pe anul 2017. După cum ştiţi am făcut o mulţime de recenzii de jocuri în ultimul an, dar am şi jucat o tonă de alte titluri, care nu au mai apucat să primească şi ele recenzii. A fost un an destul de prolific, cu sequel-uri şi lansări mari, cu jocuri care au în sfârşit o poveste solidă şi o atmosferă demnă de console şi PC. Am tras linie la final de an şi după ea a rezultat următorul top:

10-B. C.A.T.S. (download: Android, iOS)

C.A.T.S.

Ce a început că "hai să văd şi eu jocul ăsta", a devenit o mică obsesie. C.A.T.S. e atât de inedit şi original că ar putea fi lejer noul Angry Birds, cu câteva mici modificări. Conceptul e următorul: construiţi un fel de care de luptă şi le puteţi personaliza cu o tonă de upgrade-uri şi componente, pentru ca apoi luptele să aibă loc automat. Peste toate acestea adăugăm nişte pisicuţe drăguţe şi ligi cu zeci de lupte şi devenim dependenţi.

10-A. Power Rangers Legacy Wars (download: Android, iOS)

Power Rangers Legacy Wars

Încă un fighter de calitate este Power Rangers Legacy Wars. A debutat împreună cu cel mai nou film Power Rangers, care a fost cam slab, dar jocul e chiar bine făcut. Reuşeşte să nu copieze Injustice sau Mortal Kombat prea mult, deşi ceva similarităţi există. Bătăliile sunt 3 contra 3, doar că puteţi purta toată lupta cu un singur personaj, celelalte fiind mai mult de backup. Fiecare personaj are 3 tipuri de abilităţi şi pararea e cheia aici. Personajele fac combo-uri împreună chiar şi avem o tonă de abilităţi deblocabile.

9. Monument Valley 2 (download: Android, iOS)

Monument Valley 2

Aproape că nu am inclus acest joc în top, nu pentru că nu ar fi de calitate, dar pentru că primul a făcut istorie în lumea jocurilor, iar al doilea doar a muls reţeta. Da, avem mai multe labirinturi, da avem concepte noi, precum cel de a controla şi mama şi fiica prin mediile de joc. Iluziile optice şi obiectele imposibile sunt în continuare cheia aici. Arhitectura se schimbă în timp real, dar puzzle-urile sunt mult mai uşoare decât în primul joc. Grafica e superbă şi arhitectura genială, dar din nou primul joc a fost mult prea bun. Un mare minus e faptul că jocul a sosit nepermis de târziu pe Android, adică în noiembrie, după ce se afla pe iOS din iunie.

8. Titanfall Assault (download: Android, iOS)

Titanfall Assault

Singurul joc de strategie din acest top este Titanfall Assault, care arată de departe cel mai bine din toată piaţa de titluri de strategie de pe mobil. E drept că adoptă un sistem în stil Clash Royale, dar bătăliile cu roboţi uriaşi arată foarte bine. Ideea de a captura puncte şi a le pierde/recuceri, de soldaţi mici care se bat cu roboţi mari şi ACELE SUNETE din Titanfall cel de pe console sunt toate atractive, mai ales la un joc gratis. Singura problemă e că jocul e cam uşor şi odată ce ai învăţat 2-3 reţete eşti cam zmeu.

7. FZ9 (download: Android, iOS)

FZ9

Au apărut multe shootere în 2017, dar mie mi-a rămas în cap FZ9. Ideea ca timpul să fie încetinit by default şi să fie dat pe viteza normală doar atunci când te mişti îmi place maxim. Grafica nu arată rău şi ideea de a căuta disperat mereu o armă în vreme ce gloanţele zboară în slow motion e iarăşi foarte tare. Am avut şi o revelaţie uriaşă atunci când mi-am dat seama că jocul e inspirat de faimosul Timeshift de pe PC. Culmea e că FZ9 are şi o muzică bunicică, un control bine implementat şi arme care arată chiar bine.

6. Injustice 2 (download: Android, iOS)

Injustice 2

Neavând un Mortal Kombat, UFC, Street Fighter nou sau altele de gen pe mobil, Injustice 2 ne-a consolat prin lansarea sa. Chiar dacă e realizat de cei din spatele lui Mortal Kombat X, are un sistem diferit de luptă şi combo-uri, fiind mai puţin obsedat de swipe-uri. A prins şi isteria filmelor cu Batman, Superman, Suicide Squad şi serialul Gotham. De această dată cu swipe ne mişcăm şi avem butoane de pumn, picior, grenadă, Batwing, arme speciale şi efecte luminoase spectaculoase. În continuare bătăliile se dau 3 contra 3, iar trick-urile lui Harley Quinn sunt pur şi simplu cuceritoare.

5. Guardians of the Galaxy The Telltale Series (download: Android, iOS)

Guardians of the Galaxy The Telltale Series

La capitolul umor Telltale nu prea are rival. Guardians of the Galaxy 2 a fost un film genial, iar jocul a sosit la timp pentru a îi completa vibe-ul. Avem puzzle-uri în care chiar ne mişcăm, folosim arme şi obiecte, iar Rocket Racoon e pe cât de adorabil, pe atât de enervant. Bătălia de la început cu Thanos e super ingenios redată, dar mi se pare că personajul lui Starlord a fost gândit altfel decât cel jucat de Chris Pratt. Grafica arată excelent pentru un titlu inspirat de comic book-uri şi unul Telltale, cu o combinaţie de CGI modern şi benzi desenate old school.

4. South Park Phone Destroyer (download: Android, iOS)

South Park Phone Destroyer

Dacă am râs la Guardians of the Galaxy Telltale Series, la South Park Phone Destroyer am râs cu gura până la urechi. Are toată vulgaritatea lui Cartman, toate acele farts, balls şi glumele clasice, doar că puţin mai cenzurate. Este un soi de combo între joc de strategie şi RPG, cu combo-uri foarte amuzante şi toate personajele celebre din South Park, ba chiar mai mult de atât, versiuni variate ale lor, în formă de indieni, îmbrăcate în rochie sau alte ciudăţenii. Avem un Stan Marsh cu perucă, un profesor transgender, Cartman trăgând cu pistolul ca nebunul şi în general o grămadă de lucruri de făcut.  Inspirate de Clash Royale puțin, dar cu multe idei noi.

3. PES 2018 Mobile (download: Android, iOS)

PES 2018 Mobile

Nu se putea fără un joc de fotbal în top şi în continuare plasez PES 2018 peste FIFA 18 Mobile sau Dream League Soccer 2018. PES 2018 pur şi simplu e mai distractiv, se ocupă mai bine de latura managerială şi îţi permite să înscrii goluri mai satisfăcătoare. E şi mai puţin zgârcit la bănuţi decât FIFA, asta e sigur. Plus, chiar poţi să joci un meci întregi, nu unul ciuntit ca la FIFA. Până şi grafica s-a upgradat, un pic.

2. Stranger Things: The Game (download: Android, iOS)

Stranger Things: The Game

Apărut mai târziu în acest an, odată cu sezonul 2 al serialului Stranger Things, jocul acesta ne duce înapoi pe vremea când jucam titluri pe dischetă, gen Indiana Jones. Grafica 8 bit, o poveste solidă şi personaje adorabile îl fac să îşi merite asocierea cu serialul Netflix. Până şi dificultatea puzzle-urilor vă va provoca neuronii uneori, iar dialogurile au şi ceva umor, mister şi atmosfera de anii 80 e bine reprodusă. Nu ai voie să nu îl joci dacă eşti gamer pe mobil şi gamer în general.

1. Transformers Forged To Fight (download: Android, iOS)

Transformers Forged To Fight

Șiiiii, marele câştigător al anului este un joc care a ajuns în multe alte topuri în acest an. Este un fighter cu o grafică pe care am primit-o cu gura căscată pe iPhone 7. Pur şi simplu e la nivel de PS3 zic eu şi felul în care se lovesc trupurile din metal e genial. Bătăliile sunt destul de lungi încât să fie satisfăcătoare, avem şi un element de strategie şi ne putem chiar transforma în avioane, camioane, maşini de curse pentru a face loviturile combo speciale.

Acţiunea se întâmplă foarte rapid, mişcările sunt ample şi nu am văzut în viaţa mea fighter cu atâtea scântei. Poate doar Tekken pe Playstation să îl egaleze că spectaculozitate. Bonus? O tonă de roboţi de deblocat.

Locurile 11-15:

11. Gangstar New Orleans

12. Battle Bay

13. Batman Arkham Underworld

14. Star Wars Force Arena

15. Assassin's Creed Rebellion

16. Shadow Fight 3

Ce am remarcat în 2017? Apar tot mai multe shootere în stil PUBG, mai multe MOBA-uri, dar şi jocuri originale, în special cele asociate filmelor şi serialelor mari. De obicei jocurile inspirate după filme erau groaznice, dar acum stigma a dispărut complet, chiar şi pe mobil. Fighter-ele au cam dominat acest top şi avem surprinzător de puţine shootere.

Umorul şi poveştile de calitate au fost răsplătite, ca şi conceptele originale, precum cel din FZ9 sau C.A.T.S.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×