My 2 cents: "dă-ne parola ta, e în siguranţă"

3.742 ori
<b>My 2 cents: "dă-ne parola ta, e în siguranţă"</b>În SUA lucrurile par a merge din rău în mai rău. După Muslim Ban acum aflăm că Secretarul Homeland Security, John Kelly a sugerat că persoanele ce intră în ţara să îşi dea de bună voie parolele la conturile de socializare.

De parcă nu era de ajuns acel Muslim Ban şi spionajul NSA prin Prism, se mai pregăteşte o lovitură la adresa intimităţii americanilor si nu numai. Secretarul Homeland Security, John Kelly a sugerat că persoanele ce intră în ţara să îşi dea de bună voie parolele la conturile de socializare. Poate sună ca o glumă, sau doar o idee nevinovată, dar oficialul a continuat spunând "Dacă nu cooperezi nu intri în ţară".

Vestea nu e chiar nouă şi controalele mai aspre de la vamele SUA au început să se aplice şi la terminalele purtate de vizitatori. Şi nu ştiu dacă ştiaţi, dar măsura nu e nouă, pentru că încă de pe vremea lui Obama ţi se cereau conturile de reţele sociale la vamă, dar politica era opţională. Suntem cu un pas mai aproape de "Big Brother", dacă nu chiar deja acolo de ceva vreme.

În vreme ce autorităţile ne cer parolele, servicii ca Steam, Facebook sau Yahoo nu ştiu ce să mai facă să le protejeze cu extra logări de mobil şi tot felul de token-uri şi alte idei de gen. SUA e pe cale să ajungă din "land of the free" în "land of the imprisoned". Sunt şanse să vedem şi la noi aşa ceva sau poate chiar în vreun deceniu să apară o "poliţie a Facebokului"? Eu zic că da!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×