My 2 cents: nici în 2017 nu avem vreun gadget care salvează vieţi...

Autor:  | Publicat în:  Opinii 2.448 ori
<b>My 2 cents: nici în 2017 nu avem vreun gadget care salvează vieţi...</b>Mă fascinează big pharma. Se aruncă zeci de miliarde pe tratamentele celor mai banale răceli şi nu pot fi puse deoparte câteva zeci de miliarde pentru un purtabil conectat la 112, care să măsoare tensiunea arterială şi pulsul. Ucigaşul numărul 1 e boala c

Mă fascinează big pharma. Se aruncă zeci de miliarde pe tratamentele celor mai banale răceli şi nu pot fi puse deoparte câteva zeci de miliarde pentru un purtabil conectat la 112, care să măsoare tensiunea arterială şi pulsul. Ucigaşul numărul 1 e boala cardiacă, se ştie asta. Detecţia pulsului şi a tensiunii a evoluat semnificativ la nivel medical, dar cumva purtabilele măsoară de obicei prost sau imprecis doar pulsul.

Extrem de puţine astfel de gadgeturi propun şi o funcţie în stil EKG, dar tensiune arterială? Nici urmă. Tânjesc după o postare a unui medic sau inginer medical care să ne explice DE CE e atât de greu să ai o funcţie de măsurare a forţei cu care este pompat sângele prin venele tale. În aceleaşi zile în care inimi sunt construite în laborator aproape de la zero si un hibrid om-porc.

Nu avem nici o scuză dacă nu împingem asta în fata listei de priorităţi. ACUM. Iar Vector, Fitbit, Pebble, Sony, Samsung, Apple, Misfit, Mykronoz şi cine mai face ceasuri ar face senzaţie cu aceste funcţii. Şi implicit şi bani... dar ar salva şi vieţi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×