Review Samsung Galaxy Tab 3 10.1: Îmbunătățiri prea puține față de predecesor, baterie bună și acustică excelentă (Video)

16.500 ori
<b>Review Samsung Galaxy Tab 3 10.1: Îmbunătățiri prea puține față de predecesor, baterie bună și acustică excelentă (Video)</b>Samsung Galaxy Tab 3 10.1 este o tabletă pe care am testat-o la jumătatea lunii august, iar ea a fost anunțată la începutul acestei veri, împreună cu un model de 8 inch și unul de 7 inch din aceeași serie. Avem de-a face cu un model dual core cu...

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 este o tabletă pe care am testat-o la jumătatea lunii august, iar ea a fost anunțată la începutul acestei veri, împreună cu un model de 8 inch și unul de 7 inch din aceeași serie. Avem de-a face cu un model dual core cu procesor Intel și prețul de 1.663 lei la MarketOnline.ro, retailer care ne-a oferit produsul în teste.

Că design acest model ne oferă un corp din plastic glossy, cu grosime de 8 mm și o greutate de 510 grame. Tableta e ușoară în segmentul de 10 inch, iar în spate regăsim textura punctată a lui Galaxy S4 și o cameră fără bliț. în zona superioară se afla butonul On/Off, butoanele de volum, slotul microSD, emițătorul infraroșu și slotul SIM.

Difuzoare Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Lateral avem o pereche de difuzoare și jackul audio, iar în partea inferioară regăsim portul microUSB. în zona frontală se află camera pentru videoconvorbiri, plus butoanele capacitive de lângă butonul fizic Home, iar în zona superioară avem și senzorul de lumină ambientală. Tableta pune la bătaie un design cu colțuri rotunjite și vine în variante de culoare ca alb sau maron.

Acest model este mai subțire decât Galaxy Tab 2 10.1 și adoptă un finisaj hyperglaze. Totuși carcasa este alunecoasă ca și în cazul lui Galaxy S4, iar marginile mari ale ecranului nu sunt atractive. Trecând la hardware, Galaxy Tab 3 10.1 vine cu un display TFT LCD de 10.1 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, un procesor Intel Atom Z2560 dual core de 1.6 GHz și GPU PowerVR SGX 544 MP2. Dotările includ și 1 GB RAM, o cameră de 3.15 MP în spate cu lentilă wide angle și 16/32 GB memorie internă.

Spatele tabletei Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Avem parte pe acest terminal și de WiFi dual band, GPS, Glonass, slot microSIM, conectivitate LTE, difuzoare stereo cu tehnologie Dolby și slot microSD cu suport până la 64 GB. Revenind la conectivitate, avem parte de HSDPA la 42 Mbps, Bluetooth 4.0, infraroșu, microUSB 2.0 cu USB Host, iar în zona frontală regăsim camera pentru videoconvorbiri anterior menționată, cu rezoluție de 1.3 MP.

Lista de specificații se încheie cu accelerometru și busola, dar și cu o baterie de 6800 mAh (Li Polymer) și asta în condițiile în care Galaxy Tab 2 10.1 avea o baterie de 7000 mAh. îi ia destul de mult bateriei să se încarce, chiar și 5-6 ore, ceea ce e dezamăgitor. Mai dezamăgitor e că indicatorul bateriei joacă feste în timpul încărcării și nu arăta un nivel precis al bateriei.

Specificatii Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Pentru a face un rezumat al consumului, vă spun următoarele: o oră de playback Full HD pe tabletă cu luminozitate la 50% și WiFi pornit scade 15% din viața bateriei. Per total atinge 6 ore și jumătate de playback video și o săptămână de standby. Avem și o opțiune Power Saving, iar cu utilizare moderată, tableta ajunge și la 2 zile de utilizare, ceea ce e foarte bine.

Trecând la aspectul acustică, aici suntem plăcut impresionați de noul Galaxy Tab. Basul este bun, vocile se aud clar și nu avem vreo problemă cu distorsionarea. în zona de setări se afla SoundAlive și egalizatorul, ambele așa cum le-am lăsat pe Galaxy S4, ceea ce e o veste bună. Putem regla viteza de playback, adapta experienta audio la o pereche nouă de căști și adapta volumul între melodii cu Smart Volume.

Pret Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Volumul difuzoarelor e foarte ridicat, la fel de ridicat ca la Nexus 10, campion pe partea de acustică printre tablete. Avem parte și de suport FLAC și WAV în playerul audio și de o calitate deosebită a melodiilor, după cum puteți auzi în review. în ce privește ecranul și partea de playback video, aici până și Pop Up Play dezamăgește prin lag, deci mai bine lipsea această funcție. Playerul video standard vine cu 3 moduri de crop, opțiune Dolby și suport pentru o gamă variate de formaturi și codec-uri, ceea ce e bine.

Ecranul de 10.1 inch suporta o rezoluție de 1280 x 800 pixeli și este un TFT LCD, o alegere dezamăgitoare de panou, având în vedere Super AMOLED-urile foarte bune de la Samsung. Ecranul suferă de glare, dar vine cu moduri speciale de funcționare activate în zona de Setări. Modul Movie oferă culorile cele mai realiste și avem și o opțiune pentru a crește lizibilitatea textului. Unghiurile de vizualizare sunt OK, culorile sunt bune dacă scăpați de suprasaturare cu opțiunea de mai sus.

Display Samsung Galaxy Tab 3 10.1 la microscop, pe albDisplay Samsung Galaxy Tab 3 10.1 la microscop, pe negru

Display-ul are un aspect de 16:10 și densitate de 149 ppi. Negrul nu este foarte închis pe acest ecran, dar albul e foarte luminos. Acesta are pixeli de tip RGB Stripe și atinge 360 - 400 de unități LUX, nivelul de alb nefiind uniform pe tot ecranul. Camera din spate vine fără touch focus, fără bliț, dar cu mod panoramă și opțiuni și efecte destul de multe.

Camera lui Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Avem la dispoziție opțiuni de expunere, balans de alb, captura video 720p și per total aceasta este o cameră fără pretenții. Fotografiile au o rezoluție de 2048 x 1536 pixeli și cele realizate la exterior ies decent, în vreme ce fotografiile de la interior sunt pline de zgomot. Filmarea se realizează sub forma unei capturi în format MP4 cu bitrate de 12 Mbps și audio stereo la 128 Kbps. Autofocalizarea e continuă, dar să fim serioși, cine folosește o tabletă de 10 inch pentru fotografiere și filmare?

Recenzie Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Trecând la experiența software, regăsim aici o tastatură virtuală comodă, cu rând numeric special. Avem și input vocal și tastatură împărțită în două segmente care poate fi mutată pe ecran. Tableta atinge o temperatură cam mare, de 43.2 grade la gaming. Samsung Galaxy Tab 3 10.1 rulează Android 4.2.2 și trecând la benchmark, am comparat acest model cu procesor dual core Intel cu tableta ASUS MeMo Pad FHD 10, de vreme ce ambele au același CPU, dar și cu Nexus 10, o tabletă cu CPU dual core Exynos.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 temperatură cam mare, de 43.2 grade la gaming

în Quadrant am atins 4763 puncte cu Galaxy Tab 3 10.1, sub cele 5600 de puncte ale lui ASUS MeMo Pad FHD 10, dar peste cele 4500 de puncte ale lui Nexus 10. în AnTuTu am atins 20.206 puncte cu noul Galaxy Tab, deci peste cele 17.000 puncte ale lui ASUS MeMo Pad FHD 10 și încă o dată peste Nexus 10, cu 13.000 de puncte. și în NenaMark 2 domină modelul Samsung din 2013 cu 60 FPS, cu 1.2 FPS peste tableta ASUS. în Vellamo bătălia a fost strânsă, Samsung fiind sub ASUS cu doar 80 de puncte diferență, în vreme ce în 3DMark Nexus 10 a atins 7900 de puncte, peste celelalte modele. Tab 3 a ajuns la 6100 de puncte în 3DMark, iar ASUS MeMo Pad FHD 10 a ajuns la 5774 puncte.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 benchmarks

Menționez și că Galaxy Tab 3 are un GPU cu frecvență crescută față de tableta ASUS, dar aceasta din urmă vine cu ecran 1200p. Terminalul are un ușor lag în Dungeon Hunter 4, după cum se vede și în video review-ul acestui joc de pe canalul nostru. Tableta vine cu funcție de telefonie mobilă, cu Smart Dial și calitate bună a semnalului și convorbirilor.

Review Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Dacă apăsam pe butonul Home și ținem apăsat vom declanșa un sistem de multitasking, cu o opțiune de a închide toate aplicațiile deodată. Task managerul permite și administrarea de RAM. Cu o dublă apăsare pe butonul Home vom activa funcția S Voice, iar dacă ținem butonul Menu apăsat vom intra în Google Now. Lista de aplicații preinstalate pe tableta include și Flipboard, Dropbox, dar și câteva aplicații și servicii inutile ca Game Hub, Music Hub și Video Hub, plus Learning Hub, care nu merge în România.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Avem și Group Play, care permite interacțiunea cu alte terminale Samsung, o aplicație Memo pentru luat notițe, Google Maps, Paper Artist pentru desenatorii amatori și Polaris Office pentru productivitate. V-am arătat în video review și S Planner, un calendar pe steroizi și Readers Hub, magazin de publicații și cărți și e-reader. Galaxy Tab 3 10.1 include și Samsung Apps, magazin de aplicații, Smart Remote Peel, care permite controlul televizoarelor și transformă tableta în telecomanda.

și acum să vedem și aspectele Pro și Contra achiziției acestui device.

Iată-le pe cele Pro:

 • calitate audio deosebită
 • posibilitatea de a realiza apeluri telefonice
 • baterie bună
 • display cu luminozitate bună
 • funcție de telecomandă TV
 • tabletă ușoară

și la aspecte Contră, iată:

 • lag în jocuri și în Pop Up Play
 • cameră fără flash și fără touch focus
 • indicator de baterie
 • carcasă alunecoasă
 • butonul Home fizic pare învechit în 2013
 • aplicații și servicii inutile
 • doar 1 GB RAM, rapid de consumat
 • preț cam piperat, cel puțin inițial

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 primește de la noi nota 7 din 10 pentru design, nota 8 din 10 pentru hardware și nota 8 pentru OS și UI, asta din cauza bloatware-ului. Nota finală este de 7.66 din 10 și mulțumim MarketOnline.ro pentru produsul oferit în teste. Din păcate nu putem recomanda tableta pentru achiziție până nu scade puțin prețul acesteia și asta din cauza motivelor menționate mai sus, dar în special datorită ușorulului lag cu care funcționează.

La o valoare de ~1.450 lei, ni se pare mai tentantă, verificați deci prețul actualizat aici, poate a scăzut ulterior recenziei noastre!

Review Samsung Galaxy Tab 3 10.1
 

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 P5210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×