Allview V1 Viper S 4G Review & Concurs: selfie phone LTE, cu cameră frontală bună, design subțire - lucios (Video)

7.069 ori
<b>Allview V1 Viper S 4G Review & Concurs: selfie phone LTE, cu cameră frontală bună, design subțire - lucios (Video)</b>Allview V1 Viper S 4G este un telefon LTE cu blitz frontal, primul device de acest gen testat la Mobilissimo.ro. Terminalul este unul dual SIM, anunțat în luna septembrie a anului trecut și el costă 1199 lei. Puteți câștiga acest telefon la...

Allview V1 Viper S 4G este un telefon LTE cu blitz frontal, primul device de acest gen testat la Mobilissimo.ro. Terminalul este unul dual SIM, anunțat în luna septembrie a anului trecut și el costă 1099 lei. Puteți câștiga acest telefon la concursului Mobilissimo.ro, detaliat la finalul recenziei.

Aflați și că acesta este unul dintre telefoane Allview cu procesor Snapdragon. Handsetul vine într-o cutie în formă de prismă și are o carcasă lucioasă, ușor alunecoasă, cu o textură punctată. Carcasa e fabricată din plastic și măsoară 6.9 mm în grosime, cântărind și 124.7 grame. Acest produs are parte de un șasiu intern din magneziu, iar antenele sale au fost adaptate pentru designul telefonului, cu tehnologia Laser Direct Structuring.

Designul lui Allview V1 Viper S 4G

Remarcăm și că V1 Viper S 4G este un device curbat, în special la colțuri și în partea superioară și inferioară. Telefonul e ușor de folosit cu o singură mână, dar e destul de alunecos. Spatele său este un magnet de amprente, iar trecând la zona frontală, ea include camera pentru selfie, difuzorul pentru convorbiri, blitzul frontal, LED-ul pentru notificări, senzori, iar sub ecran se află butoanele capacitive.

Spatele lui Allview V1 Viper S 4G

în spate găsim camera principală cu blitz LED, difuzorul, dar și capacul bateriei, care e greu de înlăturat. Sub el se află cele două slot-uri micro SIM și cel microSD. în zona superioară a handsetului găsim jackul audio și un microfon, iar în zona inferioară e plasat portul microUSB și un alt microfon. în stânga nu avem nimic, iar în dreapta se află butonul On/Off și butoanele de volum, cam prea subțiri și greu de apăsat.

Specificatii Allview V1 Viper S 4G

în concluzie, designul este arătos, dar ușor alunecos. Telefonul vine pe alb sau negru, iar trecând la dotările hardware, el punele bătaie un display IPS LCD LTPS de 5 inch, cu tehnologie OGS și rezoluție de 1280 x 720 pixeli, plus protecție Gorilla Glass 3. Sub carcasă se ascunde un procesor Qualcomm Snapdragon 400 de 1.2 GHz, un quad core Cortex A7, însoțit de GPU Adreno 305 de 450 MHz, 16 GB stocare și 1 GB RAM.

Avem la dispoziție și slot microSD, o cameră principală de 8 MP, cu blitz LED și o cameră frontală de 5 MP, tot cu blitz LED. Pe partea de conectivitate avem GPS, apelare video 3G, radio FM cu RDS, voce HD, conectivitate 4G LTE, cu viteză de download de până la 150 Mbps și upload de până la 50 Mbps. Avem la dispoziție și Bluetooth 4.0, HSPA+, GPRS, EDGE, WiFi b/g/n, WiFi Direct, WiFi Display și microUSB 2.0.

Test baterie Allview V1 Viper S 4G

La capitolul "și altele" se afla sonorizarea DTS, accelerometrul, senzor de proximitate și senzor de luminozitate. Bateria acestui smartphone este o unitate Li-Polymer de 1950 mAh, care la testul nostru de playback video HD în buclă a atins 5 ore și 19 minute, cu WiFi pornit și luminozitate la 50%. Aș spune că bateria este OK având în vedere grosimea handsetului.

Bateria lui xxx la testul nostru de playback video HD În buclă a atins 5 ore și 19 minute!

Aș spune că aceasta durată e apropiată de cea a lui Nexus 5 și HTC One, ceea ce nu e rău. încărcarea durează în jur de 3 ore, ceea ce e cam mult. în zona Quick Settings avem opțiunea Economizor Energie, care scade performanta procesorului pentru a economisi bateria. Avem și aplicația preinstalată Manager App, care aduce și alte funcții power saving, inclusiv Night Mode.

Allview V1 Viper S 4G pe partea audio

Să vedem cum stăm cu acustica acum. Acest model vine cu un player muzical personalizat, dar și cu aplicația Google Play Music. Volumul difuzorului sau e destul de ridicat, carcasa nu vibrează, iar notele muzicale se aud OK. Basul este și el bun și avem un sunet clar. Din păcate, difuzorul e ușor de astupat pe o suprafață plată pe care amplasăm handsetul. Avem parte și de efecte DTS, precum focalizare, bass boost, efect 3D, intensificare volum, reverb, claritate și preseturi.
​

Castile lui Allview V1 Viper S 4G

Există și opțiuni Sleep, iar căștile amintesc de cele care vin la pachet cu Allview X2 Soul Mini, cu un look premium. Ele au un fir plat, o mufă destul de mare și o telecomandă mică, fiind și destul de comode. Perechea de căști oferă un volum foarte, foarte ridicat, bas bun și sunet clar. Avem parte și de radio FM, cu interfața arătoasă și minimalista, funcție de înregistrare și benzi regionale. Am testat telefonul și cu un decibelmetru, atingând 83.2 dBA în spate și 82 dBA în față. Astfel, suntem aproape de iPhone 6 Plus, care a atins 83.8 dBA, deci stăm bine.

în ce privește aspectul video, Allview V1 Viper S 4G pune la bătaie un IPS LD LTPS OGS cu diagonală de 5 inch și rezoluție 720p. Acest model include și funcția CABC (Content Adaptive Brightness Backlight Control). Cu această iluminarea de fundal va fi redusă în funcție de imaginea afișată pe ecran. Avem și un aspect 16:9, iar playerul video preinstalat vine cu funcții ca Pop Up Play și screenshot.
​

Luminozitate ecran Allview V1 Viper S 4G

Ecranul în sine oferă o imagine clară, luminozitate bună, culori vii, ba chiar foarte vii și unghiuri largi de vizualizare. De remarcat că imaginea are un alb exagerat de luminos și tendința de suprasaturare. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la textul cu luxmetrul am atins 313 LUX, fiind sub Allview C5 Quad 4G sau Wiko Rainbow, modele cu mai puține pretenții, dar cu 420 LUX.

De remarcat că la utilizarea de zi cu zi nu se simte aceasta luminozitate nu foarte ridicată la măsurătoarea noastră și senzația e că ecranul e destul de luminos. în zona de setări, Luminozitate, găsim opțiunile Auto și CABC, a doua explicată mai sus. Per total un ecran bun, dar poate ușor suprasaturat și teoretic nu foarte luminos. Camera de 8 megapixeli din spate vine cu senzor Omnivision OV8858, care măsoară 1/4 inch și are pixeli de 1.12 microni.

Camera lui Allview V1 Viper S 4G

Camera frontală este una cu senzor OV5648, cu pixeli de 1.4 microni și blitz LED. și acest senzor măsoară 1/4 inch. Interfața camerei e minimalistă și avem parte aici de focalizare lentă și realizarea de fotografii destul de lentă. Acest telefon suportă zoom de până la 4X și posibilitate de separare AE și AF ținând ecranul apăsat. Blitzul e puternic, iar revenind la UI, zona de setări din stânga e afișată în portrait, ceea ce e deranjant.

Setari camera Allview V1 Viper S 4G

Opțiunile oferite sunt Panorama, HDR, Auto Scene, Sunet, Locație, Mod Captură (normală, V sign, apasă pe ecran sau zâmbet), Temporizator (2, 5, 10 secunde) și mărimea fotografiei (8 MP, 6 MP sau 5 MP), butoane de volum cu funcții asociate și anti banding. Avem și un shortcut către camera frontală, opțiuni pentru blitz și shortcut către Charm Cam. Aceasta aplicație e ideală pentru selfie-uri, dar include și alte funcții utile, precum Stamps sau PPT, care va permite să fotografiați text, tabla de la școală și altele.

Charm Cam include și opțiuni de înfrumusețare și înlăturare a ridurilor, subțiere a fâței sau mărire a ochilor, plus filtre și machiaj. La aspectul video avem opțiuni precum anti shake, locație, calitatea de captură (Full HD, HD, 480p), microfon, Scene Mode, Durată, balans de alb și expunere. Trecând la galerie, aici descoperim un HDR ușor exagerat, dar și panoramă rapidă, cu alipire eficientă a imaginilor și calitate bună.

Mostra foto realizata cu Allview V1 Viper S 4G

Galerie foto realizată cu telefonul Allview V1 Viper S 4G

Fotografiile macro arată bine, dar imaginile sunt în mare cam albicioase. Culorile arată OK, iar zgomotul apare încă de la primul zoom, deci nu stăm bine cu nivelul de detalii. Balansul de alb și expunerea sunt în regulă și trebuie menționat că Allview V1 Viper S 4G are focalizare OK, dar nu se descurcă prea bine cu o zi însorită. Am văzut camere mai bune de 8 MP, trebuie să recunosc, dar pentru fotografii postate pe Facebook, acest model își face bine treaba.

Blitz cameră frontala

Camera pentru selfie-uri funcționează excelent, iar imaginile sunt clare și luminoase, plus acesta vine împreună cu blitz. în ce privește captura video, terminalul e capabil de filmare MP4 Full HD la 16 FPS sau 25 FPS, sau cel puțin așa au fost realizate filmările noastre. Bitrate-ul e bun în schimb, de 20 Mbps. Acustica e slabă la captura video, iar stabilizarea imaginii lipsește.

Culorile, expunerea și balansul de alb sunt OK, dar există probleme cu vântul și pierdere de calitate la zoom. Ca o concluzie, filmarea este mediocră și telefonul nu se descurcă prea bine cu cadrele în mișcare. Aș spune că Allview V1 Viper S 4G are o cameră nici prea-prea, nici foarte-foarte, suficientă pentru fotografiile de pe Facebook, dar slabă la captura video și foarte capabilă la selfie.

Allview V1 Viper S 4G atinge 41.9 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2

Există și opțiuni de editare foto, cu filtre, rame, crop, rotate, mirror, expunere și multe alte opțiuni. Trecem acum la performanță, unde trebuie să aflați că acest model atinge 41.9 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci există o ușoară supraîncălzire. Browserul de pe device este cel stock și e destul de rapid, iar tastatura virtuală e comodă și bine spațiată, cea stock.
​

Benchmark-uri Allview V1 Viper S 4G

în ce privește telefonia, acest model are o calitate bună a convorbirilor, volum ridicat și mulțumită celor două microfoane, are și anulare bună a zgomotului de fond. Am realizat și benchmark-uri cu acest handset, comparându-l cu Motorola Moto G, HTC Desire 816 și Allview X2 Soul Mini. Viper S 4G, Moto G și HTC Desire 816 au procesoare Snapdragon 400, iar bătălia se dă între un model de 5 inch, unul de 4.5 inch și unul de 5.5 inch. și Allview X2 Soul Mini e inclus în comparație, pentru a vedea cum stăm față de un telefon cu procesor octa core.

Iată rezultatele:

 V1 Viper S 4GMotorola Moto GHTC Desire 816X2 Soul Mini
Quadrant838188701273613763
AnTuTu18526173402127231785
NenaMark56.5 FPS57.8 FPS58.1 FPS61.3 FPS
Vellamo878195014292377
3DMark2779542648327073
GeekBench 3341/1129337/1166436/1416439/2322
BrowserMark92022456251195
Sunspider1504149415421075
SpeedTest22/18 MbpsX21/22 Mbps19/19 Mbps
Preț1.099 lei899 lei1,409 lei999 lei

​

Allview V1 Viper S 4G nu câștiga duelul cu nici unul dintre modele, dar nu suferă de lag și rulează jocuri cu grafica 3D, precum Riptide GP2, fără probleme. Terminalul rulează Android 4.4.2, cu personalizarea celor de la Allview, dar la un nivel limitat. Multitasking-ul se bazează pe swipe, iar dacă apăsați butonul Menu, veți accesa opțiuni ca widgets (stock și custom), fundal, teme și efecte. Zona dropdown include notificări, o secțiune pentru vreme, o zonă ce permite îmbunătățirea performanțelor terminalului și Quick Settings.  Setările includ un buton special, suspendat care ține locul funcțiilor butoanelor capacitive.

Allview V1 Viper S 4G rulează jocuri cu grafica 3D, precum Riptide GP2

Zona de setări are o interfață nu prea atractivă, ca să zic așa, iar setările includ și opțiuni de securitate, opțiuni pentru iluminarea LED, gesturi inteligente (apelare ducând telefonul la ureche, răspuns în același mod, pauză alarma, dublă apăsare pe ecran pentru deblocare și operare rapidă prin activarea de aplicații desenând simboluri pe ecran). Alte setări includ un mod special de utilizare cu mănuși și programare pornire/oprire.
​

Review Allview V1 Viper S 4G

Lista de aplicații preinstalate pe Allview V1 Viper S 4G include File Explorer, Calendar, Facebook, Charm Cam, Hangouts, Chrome, Photos și YouTube. Avem și Manager App care curăță cache-ul și memoria, optimizează consumul, iar alte aplicații de pe telefon sunt Vreme, Lanterna, Teme, Notițe, Compas, Bitdefender Mobile Security, Sound Rec, Drive, Maps, Google+ și Suita Play.

Iată acum și aspectele Pro și Contra ale achiziției acestui telefon!

Cele Pro sunt:

 • design arătos și subțire
 • baterie bună pentru grosime
 • acustică destul de bună
 • fotografii selfie excelente
 • blitzuri puternice
 • telefon dual SIM LTE cu preț bun
 • rulează jocuri 3D și nu are lag

și cele Contra:

 • carcasă glossy alunecoasă
 • încărcare destul de lungă
 • ecranul ar putea fi mai luminos
 • captură video nu prea bună
 • interfața personalizată nu prea arătoasă (setări și interfața camerei)

îi acordăm acestui model nota 9.2 din 10 pentru design, un 8 pentru hardware și un 9 pentru OS și UI, cu nota finală de 8.73 din 10. Acest model reprezintă o combinație unică de selfie phone cu conectivitate LTE, dual SIM și vedem acest model drept un soi de Facebook phone pentru studenți. Simpla idee că avem o cameră frontală capabilă și conectivitate LTE înseamnă că suntem mereu gata de socializare, web browsing și alte funcții similare, deci de aici orientarea către tineri.

și acum hai să vedem cum puteți câștiga acest telefon la concurs. Iată regulile:

 1. Vizitați pagina de produs pe Allview.ro
 2. Like la pagina de Facebook Allview
 3. Postați comentariu pe site la articolul de unboxing/review cu răspuns la întrebarea: "Cum vi se pare ideea de a fi posesor de telefon cu blitz frontal?"
 4. Share public pe contul personal de Facebook la articolul de unboxing/review

Capturile vor fi trimise la concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview V1 Viper S 4G", plus nume real, număr de telefon și adresa. Extragerea va avea loc prin random.org în data de 30 ianuarie la ora 21. Multă baftă! [FORUM]

UPDATE: Allview V1 Viper S4G are câștigător la Mobilissimo.ro! Numele său este Brândușoiu Andrei.

Allview V1 Viper S 4G prețuri actualizate:

Review Allview V1 Viper S 4G​
​

Allview V1 Viper S 4G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×