Allview X2 Twin Review + Concurs: dublă fațetă de sticlă, ecran bun, camera lui Nexus 5 (Video)

6.657 ori
<b>Allview X2 Twin Review + Concurs: dublă fațetă de sticlă, ecran bun, camera lui Nexus 5 (Video)</b>Allview X2 Twin este cel mai nou telefon pe care vi-l oferit la un concurs Mobilissimo.ro, iar acest model se remarca din start prin designul sau pe bază de dublă fațetă din sticlă. Avem de-a face cu un terminal octa core, dual SIM cu ecran de 5 inch...

Allview X2 Twin este cel mai nou telefon pe care vi-l oferit la un concurs Mobilissimo.ro, iar acest model se remarcă din start prin designul sau pe bază de dublă fațetă din sticlă. Avem de-a face cu un terminal octa core, dual SIM cu ecran de 5 inch și preț de 999 lei, sau 799 lei la eMAG.ro (la ofertă).

Produsul a fost lansat în luna august și măsoară 7.95 mm în grosime, cântărind și 149.7 grame. Terminalul are un design stilat și marginile sale, în special în zona din spate îmi amintesc puțin de liniile unui automobil de lux. Rețineți totuși că acest telefon e magnet de amprente, atât pe spate, cât și pe stratul de sticlă din zona frontală. Marginile sale sunt drepte, respectiv în pantă către spate.

Allview X2 Twin Review + Concurs: dublă fațetă de sticlă, ecran OK, camera lui Nexus 5 (Video)

Handsetul stă bine în mâna utilizatorului, oferă o aderentă bună și asta mai ales pentru că zona să laterală are o textură cauciucată. Rețineți și că utilizarea cu o singură mână nu e foarte ușoară pe acest smartphone, mai ales că nu puteți ajunge chiar în toate zonele ecranului. Allview X2 Twin este și destul de lat, la 70 mm și are o ramă destul de solidă. El beneficiază de protecție Gorilla Glass 3 atât la stratul de sticlă din spate, cât și cel din față.

Designul lui Allview X2 Twin

în zona superioară se află portul microUSB, jackul audio, în vreme ce în zona inferioară găsim difuzoarele, iar în stânga se află cele două slot-uri SIM, pe același tray. Slotul acesta și cel microSD din dreapta sunt accesate cu o cheiță specială metalică. în dreapta găsim butoanele fizice, printre care și cel On/Off și cele de volum, cu feedback bun. Parcă totuși butonul Power e plasat puțin cam prea jos pentru a fi comod de accesat.

Cuma rata Allview X2 Twin

în zona frontală se află camera selfie, earpiece-ul, senzorii și butoanele capacitive, care nu au simbolurile marcate. în spate regăsim camera principală și blitzul și trebuie să spunem că deși nu suntem fani sticlă la Mobilissimo.ro, sunt sigur că există persoane care apreciază un Nexus 4, telefon Xperia sau iPhone-urile mai vechi și vor aprecia și acest model. Pentru acele persoane, X2 Twin este un device robust și elegant.

Trecând la hardware, avem parte de un procesor MediaTek MT6592 octa core de 1.4 GHz, un Cortex A7, cu GPU Mali 450 MP, display IPS LCD de 5 inch și rezoluție de 1280 x 720 pixeli. Avem la dispoziție și 8 GB stocare și 1 GB RAM, plus slot microSD cu suport pentru până la 32 GB extra. în spatele terminalului se afla o cameră de 8 MP, iar în zona frontală avem o cameră de 2 MP. Pe partea de conectivitate, Allview X2 Twin vine cu două slot-uri microSIM, GPS, apelare video 3G, radio FM, conectivitate HSDPA cu viteza de 21 Mbps la download, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct și WiFi Display.

Test baterie Allview X2 Twin

Avem parte și de microUSB 2.0 și la capitolul "altele" regăsim senzor de proximitate, luminozitate și accelerometru. Bateria acestui smartphone este o unitate Li-Polimer de 1920 mAh, care pe hârtie asigura 192 de ore de funcționare în standby, 460 de minute de convorbiri 2G, iar la testul nostru, terminalul a atins 5 ore și 56 de minute de playback video HD, cu WiFi pornit și luminozitate la 50%.

Specificatii Allview X2 Twin

El este peste un Nexus 5 și este cam la nivelul unui HTC One la capitolul baterie. încărcarea durează puțin cam mult, adică 2 ore și jumătate. în zona de Setări găsim în opțiunile bateriei și CPU Power Save, care limitează performanța maximă a procesorului, dar funcțiile Power Save. Ele includ scăderea luminozității (10 nivele), modificarea timpului de timeout pentru ecran, activarea modului silențios, dezactivarea traficului de date, Bluetooth, GPS și WiFi.

Castile din pacetul Allview X2 Twin

La capitolul acustică, X2 Twin folosește două difuzoare în partea sa inferioară. Playerul muzical e unul simplu, modificat puțin față de cel stock, dar și cu un egalizator păstrat de la cel stock. Difuzoarele nu au prea mult bas, sunetul e totuși clar, iar căștile stau bine în ureche, se aud clar, au bas bun și volum ridicat. Perechea de căști care vine cu telefonul folosește și un fir special, care nu se încurcă.

Putere difuzor Allview X2 Twin

Avem parte și de radio FM, cu funcții ca Search, Speaker său Record FM. Am testat telefonul și cu decibelmetrul și am ajuns la 84 dBA, deci peste cei 83.8 dBA ai lui iPhone 6 Plus, deși nu am simțit acest lucru și nu mă declar prea impresionat. în zona Setărilor găsim și amplificări prin BES Audio Enhance și BES Loudness. Trecând la ecran, el vine cu un panou complet laminat, un IPS LCD de 5 inch cu rezoluție 720p și tehnologie OGS. Ecranul afișează culori vii, este suprasaturat și are unghiuri largi de vizualizare. Avem de-a face cu un ecran clar, luminos și cu pixeli RGB Stripe.

Luminozitate ecran Allview X2 Twin - 3616 LUX

Am atins 316 unități LUX pe alb la capitolul luminozitate, fiind sub Huawei Ascend P7 și ai săi 376 LUX, sau sub Evolio X6 și ai săi 337 LUX. Ecranul ar putea fi doar puțin mai luminos, dar filmele și jocurile arată OK. Printre setări găsim și Clear Motion, care crește frecvența clipurilor video. Aș spune că ecranul este OK în mare, pentru acest preț. și acum să trecem la cameră, care ne aduce un senzor Sony IMX179, care teoretic e același cu cel de pe Nexus 5. Avem de-a face cu o cameră de 8 MP, cu captură video Full HD, lentila cu deschidere F/2.0 și 6 lentile incluse în mecanism.

Camera lui Allview X2 Twin

în zona frontală avem o cameră de 2 MP, numai bună pentru selfie-uri. Interfața camerei principale este una simplă și minimalistă, iar în stânga găsim modurile de captură (Normal, Live Photo, Face Beauty și Panoramă). în zona superioară se afla gestul pentru captură, HDR, și blitz, dar și shortcut-ul pentru camera frontală. în dreapta găsim butonul shutter, butonul pentru captura video și shortcut-ul pentru galerie și setări. în zona de setări avem GPS, expunere, efecte de culoare, scene, balans de alb, claritate, saturare, nuanța, luminozitate și contrast.

Mostra foto Allview X2 Twin

Avem și anti flicker și shutter sound printre opțiuni, dar și zero shutter delay, captura vocală, detectare facială și smile shot. HDR, Self Timer, captură în rafală și mărimea fotografiei sunt și ele incluse printre opțiuni. Putem și marca fotografiile cu un watermark cu ora și data. Printre opțiunile video se număra EIS (ar putea fi stabilizarea digitală, dar nu garantăm), microfon, audio (normal și meeting), time lapse și calitatea filmării (HD sau Full HD). Camera e capabilă de zoom până la 4X și are un focus lent și un blitz ușor exagerat.

Fotografie realizata cu Allview X2 Twin

O întreagă galerie foto și video poate fi vizionată aici.

Nici realizarea fotografiilor nu e foarte rapidă. De remarcat faptul că fotografiile realizate ziua au culori realiste, că panorama arată bine, iar în mare aș spune că pentru prețul de sub 1000 de lei fotografiile camerei arată excelent. Imaginile sunt luminoase și clare, captura macro arată bine, iar HDR-ul cu acea statuie este reușit. Nivelul de detalii este OK, iar culorile sunt destul de reci. Macro-urile cu flori nu ies din prima, dar când ies arată bine. Aș spune că și acea imagine cu fântână, cea cu umbrele este foarte reușită, în ideea că nu multe telefoane capturează umbrele în acel mod.

în ce privește captura video Allview X2 Twin filmează în format MP4 și nu 3GPP, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Totuși stabilizarea optică e slabă, zoomul e sacadat, dar calitatea e bună. Am remarca și puțină pierdere de focalizare și că se reglează cam ciudat expunerea și balansul de alb când schimbăm cadrul. Imaginile filmărilor sunt clare, iar în ce privește captura audio, se aude un fâsâit bizar, chiar și în zonele cu liniște deplină.

Allview X2 Twin nu se incinge excesiv

Chiar și cu acele neajunsuri de mai sus, camera lui Allview X2 Twin își face treaba OK, încă o dată, având în vedere prețul. Putem și să ne edităm fotografiile, cu opțiuni precum filtre, rame foto, crop rotate, expunere, contrast, umbre și nuanța. Trecând la performanță, acest model a atins 40.5 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci handsetul nu se încinge excesiv. Browserul web are o viteză rezonabilă, nefiind nici prea rapid și nici prea lent, iar tastatura virtuală e comodă.

Benchmark-uri Allview X2 Twin

Pe partea de telefonie avem la dispoziție o interfață simplă, speed dial, un semnal bun și claritate rezonabilă, la utilizarea celor două SIM-uri. Trecând la benchmark-uri, hai să vedem cum stă acest telefon în comparație cu Evolio X6 și cu Utok 5008. Toate aceste 3 telefoane au același procesor, MediaTek MT6592 octa core, dar terminalele Utok și Evolio au 2 GB RAM, iar cel Allview doar 1.

Iată rezultatele testelor:

 Allview X2 TwinEvolio X6Utok 5008
Quadrant119501516314068
AnTuTu266722632026109
NenaMark 260.6 FPS47.7 FPS58.5 FPS
Vellamo195619831622
3DMark620467486077
GeekBench 3368/2069430/2377414/2116
GFX10.9 FPS9.6 FPS8 FPS
BrowserMark 2.0916809775
SunSpider129611101098
SpeedTest25/22 Mbps19/21 Mbps21/21 Mbps

în concluzie, terminalul Allview câștiga 5 din cele 10 dueluri, el nu suferă de lag și rulează jocul cu grafică 3D Riptide GP2 fără probleme, spre deosebire de Huawei Ascend P7, telefon cu pretenții testat de noi recent și care nu rula OK acest joc. Interfața lui Allview X2 Twin este cea pură Android, fără prea multă personalizare, iar terminalul rulează Android 4.4.2 și include obișnuitul multitasking pe bază de swipe lateral, zona dock, zona dropdown cu notificări și Quick Settings. în zona de Setări găsim Data Usage, pentru controlul traficului de date, opțiuni pentru iluminarea LED și opțiuni de securitate, printre care și posibilitatea de a bloca telefonul de la distanță sau de a-l șterge de la distanță.

Allview X2 Twin nu suferă de lag și rulează jocul cu grafică 3D Riptide GP2 fără probleme

Interfața acestui telefon se mișcă rapid, iar lista de aplicații preinstalate include Bitdefender Mobile Security, Google Maps, Power Save, Screen Off, Self Care, Sound Rec, To Do și Torch, plus soluția navigațională Sygic. și acum să vedem verdictul!

Iată aspectele Pro:

 • design OK dacă apreciați telefoanele din sticlă
 • display bun pentru acest preț
 • senzorul de cameră de pe Nexus 5
 • fotografii clare, culori bune
 • rulează jocuri 3D fără probleme
 • nu are lag și are interfața stock Android

și aspectele Contra:

 • viața bateriei putea fi un pic mai bună
 • acustică la rândul său putea fi îmbunătățită (bas)
 • magnet de amprente
 • încărcare destul de lungă
 • fără prea multe moduri utile de captură foto

Allview X2 Twin primește nota 8.7 din 10 pentru design, un 9 pentru hardware și un 9.4 pentru OS și UI, pentru o notă finală de 9.03 din 10. Trăgând linie, se poate spune că Allview X2 Twin este un telefon octa core cu preț accesibil, cameră bună și design original, care poate fi câștigat de voi dacă urmați regulile de mai jos:

 • Vizitați pagina produsului pe Allview.ro
 • Like la pagina de Facebook Allview
 • Comentariu la articol unboxing/review cu răspuns la întrebarea "în ce situații vă poate fi de folos un telefon Allview dual SIM?"
 • Share pe contul personal de Facebook pentru review/unboxing

Cele 4 capturi de ecran sunt trimise la adresa concurs@mobilissimo.ro cu subiect "Concurs Allview X2 Twin", plus nume real, număr de telefon și adresa. Extragerea la sorți va avea loc pe data de 25 octombrie la ora 21 prin Random.org. Multă baftă! [FORUM]

Allview X2 Twin prețuri actualizate:

Allview X2 Twin Review
 

Allview X2 Twin
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×