Huawei Mate 20 Pro ar avea probleme cu ecranul, afișează culori deformate pe unele unități (#gluegate)

5.479 ori
<b>Huawei Mate 20 Pro ar avea probleme cu ecranul, afișează culori deformate pe unele unități (#gluegate)</b>Huawei Mate 20 Pro a debutat la mijlocul lunii octombrie și a primit numai aprecieri de la revieweri. Toate bune și frumoase până am aflat de un prim neajuns al său în ultimele 24 de ore. Se pare că terminalul ar avea o problemă cu ecranul, afișând..

Huawei Mate 20 Pro a debutat la mijlocul lunii octombrie și a primit numai aprecieri de la revieweri. Toate bune și frumoase până am aflat de un prim neajuns al său în ultimele 24 de ore. Se pare că terminalul ar avea o problemă cu ecranul, afișând culori bizare pe unele unități.

Culorile afișate pe marginile curbate ale ecranului nu sunt afișate cu precizie, ci capătă o nuanță verzuie. Nu e un caz unic și îmi amintesc aici de marginile gri de pe Google Pixel 2 XL sau de cele albăstrii de pe Nokia 8 Sirocco. Problema lui Huawei Mate 20 Pro apare mai ales când luminozitatea e mai scăzută.

Dacă aveți un Mate 20 Pro puteți testa dacă aveți problema prin scăderea luminozității ecranului și aplicarea unui fundal mai deschis colorat. Ecranele problemă par a fi fabricate de LG și nu e foarte clar cine le produce pe cele fără probleme, probabil BOE sau Samsung. Cert e că acelea sunt OK.

Iată declarațiile oficiale ale celor de la Huawei:

„Huawei Mate 20 Pro folosește un ecran OLED flexibil apreciat în industrie, cu muchii curbate pentru o experiență vizuală îmbunătățită și confort la ținerea în mână. Asta ar putea duce la o ușoară decolorare la vizualizarea din anumite unghiuri.

În condiții de iluminare slabă, atunci când ecranul are luminozitatea prea scăzută, sau când folosiți fundaluri întunecate acele diferențe de iluminare pot fi exacerbate. Dacă nuanța de culoare va afectează experiență de utilizare, duceți telefonul la un service autorizat.”

Există speculații că problema are de-a face cu adezivul folosit de Huawei pentru display și a apărut și hashtag-ul #gluegate. Noi am verificat unitatea pe care o avem la recenzie și nu am avut probleme de genul.

Huawei Mate 20 Pro (unitatea noastră de test)

Așteptăm să vedem dacă apar cazuri locale și cum se va rezolva situația. Comentăm împreună situația pe Grupul Mobilissimo, dar vă recomandăm și forumul XDA Developers pentru detalii. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×