Huawei Mate S Review: cel mai elegant telefon produs de Huawei până acum, cucereşte prin gesturi şi selfie; Semnalul nu străluceşte! (Video)

3.480 ori
<b>Huawei Mate S Review: cel mai elegant telefon produs de Huawei până acum, cucereşte prin gesturi şi selfie; Semnalul nu străluceşte! (Video)</b>Huawei Mate S este un phablet metalic care s-a făcut remarcat la IFA 2015 prin muchiile uşor curbate ale ecranului, dar şi prin eleganta să. Handsetul a debutat la &icirc;nceputul lunii septembrie şi a primit imediat după recenzia Mobilissimo.ro. El...

Huawei Mate S este un phablet metalic care s-a făcut remarcat la IFA 2015 prin muchiile uşor curbate ale ecranului, dar şi prin eleganța sa. Handsetul a debutat la începutul lunii septembrie şi a primit imediat după, recenzia Mobilissimo.ro. El costă 649 euro în versiunea de 32 GB, 699 euro în cea 64 GB şi va exista şi o variantă de 128 GB, cu Force Touch, lansată ulterior.

Acesta e cu siguranţă cel mai elegant telefon produs vreodată de Huawei şi cel mai elegant model nou de la IFA 2015. El serveşte ca un soi de succesor pentru Huawei Mate 7, sau mai bine zis model înrudit. Aflaţi şi că Huawei a avut un an bun, mai ales că toate modelele lor testate de noi au făcut o impresie bună, fie că e vorba de P8, P8 Lite sau cele două Honor 6. În plus, Huawei a primit şi privilegiul de a produce un terminal Nexus, proaspăt anunţat.

Huawei Mate S din spate

În ce priveşte designul Huawei Mate S este tot ceea ce HTC One M9 ar fi trebuit să fie, ca să zicem aşa. Nu negăm asemănarea dintre cele două terminale, mai ales în zona din spate, dar Huawei câştiga această bătălie, printr-o grosime mai scăzută şi un feeling mai plăcut la atingere. Remarcăm aici un spate curbat uşor şi handsetul măsoară 7.2 mm în grosime. El este deci mai subţire decât HTC One M9 şi ai săi 9.6 mm, dar şi cu doar 0.1 mm mai gros decât iPhone 6s, cu ai săi 7.1 mm.

Huawei Mate S pe partea acustica

Galaxy S6 rămâne totuşi mai subţire, la 6.8 mm. Greutatea lui Mate S este de 156 de grame, adică un gram mai uşor decât HTC One M9. În mână telefonul se simte mult mai uşor, fiind excelent echilibrat. În zona frontală se află acel panou 2.5D uşor curbat, care mai degrabă are rol estetic, deoarece afişajul în sine nu merge chiar până la marginile ce se curbează în sticlă.

Huawei Mate S diamond cut

Huawei oferă un format unibody metalic aici şi a folosit tehnologie "diamond cut", iar telefonul vine pe auriu, gri, champagne sau aur roşe. Avem parte de protecţie Gorilla Glass 4 pe acest smartphone şi terminalul este ergonomic şi stă bine în mâna utilizatorului. Utilizarea cu o singură mână este comodă şi aderenţa este bună. Aflaţi că Huawei Mate S ajunge la o grosime de 2.65 mm la capătul muchiilor sale.

Huawei Mate S partea de jos

În zona frontală se afla LED-ul pentru notificări, un difuzor pentru convorbiri discret şi senzorii, plus cameră frontală. În spate regăsim camera principală, care iese uşor în evidenţă şi vine cu blitz dual LED, iar tot în spate se află şi senzorul pentru amprente şi decupajele de plastic pentru antene. În zona superioară regăsim jackul audio şi microfonul, iar jos se află portul microUSB şi difuzoarele (aparent cel puţin), dar doar cel din dreapta e un speaker, celălalt având rol de a masca microfonul probabil.

Huawei Mate S din lateral

În stânga se află slotul pentru cartelă şi în versiunea dual SIM a acestui model veţi putea folosi unul din slot-urile SIM şi drept slot microSD. În dreapta avem butoanele de volum foarte subţiri şi cel Power, toate cu feedback bun. Huawei Mate S rămâne un telefon elegant şi comod, mai arătos decât HTC One M9 şi OnePlus 2 spre exemplu. După Galaxy S6 Edge, Edge+ şi Note 5, el ar fi la rând printre modelele care ne-au făcut o impresie plăcută ca design în 2015.

Trecem acum la hardware, unde descoperim un ecran AMOLED Full HD de 5.5 inch, cu tehnologie On Cell, iar lista de dotări mai include şi un procesor HiSilicon Kirin 935, un chipset octa core 64 bit, cu 4 core-uri tactate la 2.2 GHz şi 4 core-uri tactate la 1.5 GHz. Avem parte şi de un GPU Mali T628 MP4, 3 GB RAM şi 32, 64 sau 128 GB stocare. În spate se afla o cameră de 13 MP, iar în faţă una de 8 MP, în vreme ce conectivitatea ne aduce suport LTE, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n şi microUSB 2.0.

Huawei Mate S playback video - test baterie

Senzorii sunt următorii: Force Touch pe versiunea de 128 GB, accelerometru, busola, senzor de proximitate, giroscop, hall sensor şi senzor de lumină ambientală. Bateria acestui device este o unitate de 2700 mAh neînlăturabilă, care ne-a oferit 8 ore şi 8 minute de playback video HD în buclă, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50%. Rezultatul este bun, dar nu impresionant şi nu doboară recorduri.

Huawei Mate S test baterie PCMark

Suntem peste HTC Desire 816, care atinge 7 ore şi 44 de minute sau peste cele 7 ore şi 30 de minute ale lui ASUS ZenFone 2, plus cele 7 ore şi 13 minute ale lui HTC Desire 820. Totuşi, suntem sub Galaxy Note 4, care atinge 8 ore şi 30 de minute de playback, OnePlus One, cu 8 ore şi 54 de minute sau Galaxy S6, cu 9 ore. În testul de utilizare continuă PCMark, am atins 6 ore şi 26 de minute, ceea ce iarăşi e destul de bine spre foarte bine, dar nu bate recorduri.

Am depăşit Huawei P8, cu ale sale 5 ore şi 31 de minute, dar şi LG AKA, care funcţionează continuu 6 ore şi 22 de minute. Din nou a fost depăşit ASUS ZenFone 2, cu ale sale 5 ore şi 45 de minute. Evident avem şi modele peste Mate S, precum Galaxy S6 Edge, ce atinge 6 ore şi 41 de minute în PCMark, dar şi Galaxy A5, cu surprinzătorul rezultat de 6 ore şi 51 de minute.

Durata de incarcare a lui Huawei Mate S

Menţionăm în treacăt şi modelul Allview E3 Sign, care atinge 7 ore şi 15 minute în acelaşi test. Încărcarea lui Huawei Mate S durează 1 oră şi 59 de minute, ceea ce e OK. Stăm mai bine decât LG AKA, ce ajunge la maxim în 2 ore şi 8 minute, sau Xiaomi Mi 4i, care are nevoie de 2 ore şi 9 minute pentru încărcare, eventual iPhone 6, ce necesită 2 ore şi 10 minute, plus Huawei P8, care se încarcă în 2 ore şi 47 de minute.

Suntem totuşi sub ASUS ZenFone 2, care se încarcă în o oră şi 50 de minute, sau Galaxy A5 (1 oră şi 45 minute), plus Galaxy S6 (1 oră şi 10 minute). În zona de Setări avem opţiunea Power Saving, cu aceleaşi setări de pe Huawei P8 şi P8 Lite oferite. E vorba despre funcţia Power Monitoring în primul rând, care caută marii consumatori de baterie în rândul aplicaţiilor şi face sugestii legate de aceştia.

Huawei Mate S power saving

Modurile Power Saving includ: Performance (uşoară ajustare a funcţionării procesorului şi utilizării reţelei, pentru utilizarea echilibrată, cu accent pe gaming), Smart (auto ajustează procesorul şi reţeaua pentru utilizarea de rutină) şi Ultra (doar apelare şi funcţii de bază, plus mesagerie, cu o interfaţă minimalista). Există şi opţiuni pentru aplicaţiile protejate, ce pot rula şi cu ecranul dezactivat şi funcţia WiFi On/Off în mod Sleep. Per total bateria este OK, dar nu doboară recorduri şi rămâne peste cea a lui Huawei P8.

Huawei Mate S sticla 2.5D

Acustica ne aduce un singur difuzor în partea din dreapta-jos, iar playerul muzical e fix acelaşi de pe Huawei P8. Avem la dispoziţie o interfaţă minimalistă, cu un feeling de MIUI combinat cu iOS. Experienţa acustică în sine implică un volum rezonabil, bas OK, claritate bună şi note înalte bine redate. Vocea se aude "cristal", iar chitara e şi ea bine redată. Totuşi la volum maxim apare o uşoară distorsionare.

Castile ce vin la pachet cu Huawei Mate S

Lipsa egalizatorului e o mare dezamăgire aici. Căştile oferite la pachet cu Mate S aduc cu Apple Earpods ca design, ca şi cele ce veneau cu Huawei P8. Aceste "buds" sunt fabricate din plastic solid, au un corp alungit şi o telecomandă puţin cam prea mare. Firul e din acela care se încurcă şi din păcate capătul căştilor nu stă prea comod în ureche, neintrând total în aceasta.

Huawei Mate S test cu decibelmetrul

Funcţia DTS funcţionează doar la căşti şi adăugă puţin bas în plus. Când vine vorba de ascultarea muzicii la căşti, am înregistrat un volum ridicat, sunet clar şi un bas bun. Aici am testat şi funcţia radio FM, care implică o aplicaţie cu UI minimalist şi găsire rapidă a posturilor radio. La testul cu decibelmetrul am atins valori dezamăgitoare, totuşi. Astfel, telefonul atinge 80.7 dBA în faţă şi spate, sub Huawei P8 şi ai săi 81.2 dBA sau OnePlus One şi ai săi 90.5 dBa, eventual Honor 6 Plus cu 81.9 dBA.

Ecranul lui Huawei Mate S

Acustica ar putea fi mai bună şi acum trecem la display. Huawei Mate S pune la bătaie un ecran Full HD de 5.5 inch, cu panou AMOLED On Cell 2.5D, ce are o densitate a pixelilor de 401 ppi. On Cell înseamnă că stratul de senzori touch e integrat în panoul ecranului şi nu separat. Pe varianta cu Force Touch a acestui model putem realiza şi apăsări mai tari pe ecran, interpretate drept comenzi de zoom în sau gesturi de navigare în meniuri. Aparent pe varianta finală cu Force Touch vom putea şi să cântărim obiecte uşoare pe ecran.

Aplicatia video de pe Huawei Mate S

Aplicaţia video este minimalistă şi pare mai degrabă un file manager. Ea aduce suport DTS şi nu prea are multe opţiuni. În ce priveşte experienţa de vizualizare, phablet-ul oferă o luminozitate bună, comportament de nivel mediu în bătaia soarelui şi unghiuri largi de vizualizare. Negrul este adânc, dar imaginile par uşor suprasaturate, totuşi din fericire avem setări ce rezolvă acest aspect.

Test luminozitate Huawei Mate S

Nu am simţit lipsa unui ecran Quad HD aici, claritatea fiind excelentă. Huawei Mate S aduce un setup Pentile Matrix pentru pixeli şi la testul cu luxmetrul ne-a oferit 455 de unităţi LUX, ceea ce e bine, depăşind multe flagship-uri din ultimul an. Am depăşit LG G4, ce atinge 432 LUX sau Huawei Honor 6 Plus, care atinge tot 432 LUX, dar şi Huawei P8, cu ai săi 346 LUX.

Luminozitate ecran Huawei Mate S

Suntem totuşi sub HTC One M8 (463 LUX), Galaxy S6 (475 LUX pe setarea manuală), Galaxy S6 (480 LUX). Ecranul este mai luminos decât media şi în zona Settings găsim opţiuni legate de temperatura culorii (cald său rece, reglabile cu un slider), dar şi font şi luminozitate. De la display-ul de calitate trecem la cameră. Huawei a avut un an excelent la capitolul optică, de vreme de modelele P8, P8 Lite şi Honor 6 Plus au avut camere excelente.

Mate S aduce un senzor de 13 megapixeli cu deschidere F/2.0, cu tehnologie RGBW (un pixel alb extra pentru captura îmbunătăţită a luminii), blitz dual tone şi stabilizare optică. Avem parte şi de protecţie pe bază de sticlă de safir şi aceasta ar fi teoretic aceeaşi cameră ca şi cea de pe Huawei P8, cu senzorul IMX278. Camera frontală are o rezoluţie de 8 megapixeli şi integrează la rândul său un blitz dedicat.

Aplicaţia camera nu porneşte prea rapid şi aduce aceeaşi interfaţă ca şi cea de pe Huawei P8, dar cu funcţii extra. În stânga avem modurile de captură, printre care şi HDR, Best Photo (fotografii multiple, alegem una), Document Readjustment (aliniază documentele, ecranele, tabla din sala de clasă, chiar fotografiate din unghiuri laterale) sau Super Night. Acesta din urmă realizează o captură foto de 30 de secunde, cu diferite ajustări de expunere/shutter, astfel încât scoate la lumina orice cadru nocturn. Veţi avea nevoie de neapărat de trepied pentru acest mod, dar rezultatul e spectaculos, făcând din noapte zi.

Continuăm lista de moduri de captură cu All focus (refocalizare), Audio Note (fotografie cu 10 secunde de audio), Panoramă şi Pro Cameră. Ea este o noutate pentru Huawei şi implementează noi opţiuni, precum grila, timer, opţiuni de focalizare şi blitz, plus câteva semicercuri cu care reglăm balansul de alb (inclusiv un slider pentru grade Kelvin), focalizarea, expunerea, viteza shutter-ului (de la 1/4000 secunde la 8 secunde), ISO (până la 1600) şi metering (Matrix, Spot sau Center Weight). Putem realiza şi fotografii cu Watermark dacă dorim.

În zona de Setări vom remarca că opţiunile sunt afişate doar în mod portret şi aici găsim rezoluţia (13 megapixeli în 4:3, 10 MP în 16:9), GPS Tag, Perfect Selfie (reglaje pentru un selfie ideal, legate de mărimea ochilor, albirea fetei sau subţierea să), control vocal, timer, captura touch, captura la zâmbet, stabilizare optică, Object Tracking, funcţii asociate butoanelor de volum şi Image Adjust (saturare, contrast şi luminozitate).

Reţineţi că o dublă apăsare a butonului volum jos în lockscreen deschide foarte rapid camera şi mai realizează şi o fotografie tot rapid. Aflaţi că blitzul are 4 moduri de funcţionare, iar revenind la UI, în dreapta găsim filtre şi alte opţiuni de captură precum Time Lapse, Video (cu propriile opţiuni precum rezoluţie Full HD sau HD, Beauty Mode, 2 opţiuni de stabilizare), Photo, Beauty (un slider cu 10 nivele de înfrumuseţare) sau Light Painting.

Ultimul are 4 sub opţiuni: Star Track, Tail Light Trails, Light Graffiti sau Silky Water. Cu ele putem să trasăm urmele luminoase ale farurilor maşinilor noaptea, dârele apei unei cascade sau sursele de lumină care se mişca pe întuneric. Camera frontală aduce opţiuni că watermark, oglindă, panorama, audio note şi are rezoluţie de 8 MP în 4:3 sau 6 MP în 16:9. ISO ajunge până la 1600 în cazul său şi zona Image Adjust oferă acces la expunere, saturare, contrast şi luminozitate. Şi camera frontală filmează în full HD.

Experienţa de captură implica focalizare rapidă, iar camera oferă funcţia Auto Sharpen pentru fotografii, plus un zoom destul de fluid. Există şi un slider pentru expunere aici, iar dacă ţinem apăsat ecranul vom activa două rame care permit ajustarea focalizării şi metering-ului. Aş spune că această cameră e rapidă la realizarea fotografiilor, dar uneori simte nevoia de extra procesare pentru "sharpening" deci trebuie să mai aşteptăm câteva milisecunde în plus.

Trecem la galerie, realizată la mijlocul lunii septembrie într-o zi însorită. Captură este puţin sub cea a lui Huawei P8, deşi teoretic handseturile au aceeaşi cameră. Avem şi cadre arse de soare, dar culorile sunt realiste. Refocalizarea îşi face treaba bine, iar HDR-ul îmbunătăţeşte contrastul, nu doar creşte luminozitatea. Panorama pe care am realizat-o a fost excelentă, clar şi rapidă, având şi o rezoluţie ridicată: 17152 x 3008.

Prim planurile cu acel robinet din parc au o textură excelentă a metalului, iar selfie-ul are o nuanţă de albastru excelentă pentru tricou şi reda pielea subiectului uman în mod excelent. Este una dintre cele mai bune camere de selfie, dar şi Huawei P8 excela la acest capitol. Focalizarea şi expunerea sunt şi ele bune la captura pe timp de zi, cu camera principală, dar capturile landscape tind să piardă din detalii.

Am apreciat totuşi detaliile acelui fluture pe care am dat zoom, dar din nou neclaritatea a apărut rapid. Inevitabilele prim planuri cu flori sunt şi ele incluse în galerie şi arată bine. Per total, cameră este puţin sub cea a lui Huawei P8, dar peste cea a unui HTC Desire 820 sau a unui flagship de anul trecut, că HTC One M8 sau Galaxy S5. Pe timp de noapte avem cadre blurate la interior cel puţin, dar am remarcat rapid blitzul puternic, chiar foarte puternic.

Prim planurile cu flori arată bine şi în low light, dar cu blitzul dezactivat camera lui Mate S nu mai impresionează. Am testat şi Light Trail, nefiind extrem de impresionaţi, iar camera nu pare să se descurce prea bine cu sursele de iluminare stradală. Diferenţa între Huawei P8 şi Mate S este mică noaptea, nici acel model ne stabilind vreun record.

În privinţa capturii video, avem parte de filmare Full HD în format MP4, la 30 FPS şi cu un bitrate surprinzător de mic, de doar 9.6 Mbps. De obicei atingem lejer 15 sau 17 Mbps pe multe telefoane testate. Din păcate calitatea la filmare a fost slabă, atât de slabă încât o punem pe seama unui bug al unităţii de test. Am avut următoarele probleme: probleme cu expunerea, lipsa de claritate, iluminare slabă, imagine curbată la panning, stabilizare optică sub aşteptări, imagini arse şi am văzut şi camera de 8 sau 5 MP care filmează bine.

Îmi vine greu să cred că Huawei ar lansa un telefon astfel, deci punem totul pe seama unităţii de test. Trăgând linie cameră este cam cu 10% sub ce a oferit Huawei P8 şi avem selfie-uri excelente. Editarea foto se face cu obişnuitele opţiuni, parcă puţin mai multe cu aportul celor de la Huawei, iar acum trecem la performanţă. Huawei Mate S a atins o temperatură de 34.9 grade Celsius, după 15 minute de jucat titlul Riptide GP2, deci nu suferă de supraîncălzire.

În ce priveşte web browserul, acesta are o viteză medie, nefiind nici foarte rapid, nici lent. Am remarcat că browsing-ul în sine are loc în mod full screen, dispărând meniurile imediat după încărcarea site-ului. Tastatura virtuală este ciudat spaţiata, cel puţin aşa mi s-a părut, dar avem Swype care ne sare în ajutor pentru input. Pe partea de telefonie beneficiem de Speed Dial, Privacy Protect şi filtru anti hărţuire.

Avem parte şi de apelare HD virtuală, dar şi de un mod Pocket, astfel încât să se audă mai tare soneria dacă handsetul e în buzunar sau geantă. Calitatea e OK la convorbiri, dar am remarcat o tendinţă de a pierde semnalul WiFi şi cel de telefonie cam des. De asemenea lipsa de conectivitate WiFi a şi ac e o problemă aici, nefiind recunoscute unele routere în anumite zone. Avem parte doar de suport WiFi 802.11 b/g/n.

Am trecut apoi la benchmark-uri, în care am comparat Huawei Mate S cu Huawei P8, ASUS ZenFone 2 şi HTC Desire 820. Sunt puse la duel astfel un chipset Kirin 935, cu un Kirin 930, cu un Intel Atom Z3580 şi un Snapdragon 615, toate octa core. Iată rezultatele:

Huawei Mate S benchmarks

Huawei Mate S câştiga 3 din 11 benchmark-uri, iar faţă de Huawei P8 8 din 11. Terminalul nu suferă de lag şi rulează Riptide GP2 fără probleme. Că performanţa el e destul de clar sub ASUS ZenFone 2 de exemplu. În ce priveşte experienţa software, avem parte aici de Android 5.1.1 cu EMUI 3.1, cu aceeaşi interfaţă ca şi pe Huawei P8, minimalista şi plată. Ea nu este glossy şi nu avem nici app drawer, aplicaţiile aflându-se direct pe homescreen-uri.

Multitasking-ul afişează thumbnail-uri ale aplicaţiilor, în stil HTC Sense şi cu un swipe în sus le vom închide. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de personalizare a wallpaper urilor, widget-urilor, tranziţiilor şi layoutului. Porţiunea Dropdown oferă acces la notificări, sub formă de timeline, dar şi Quick Settings, ambele cu interfaţa transparenta.

Dacă ţinem butonul Recents apăsat avem parte de Split Screen, cu ecranul împărţit în două pentru a utiliza 2 aplicaţii simultan. În lockscreen avem acces la o mică fereastră cu shortcut-uri, ce include lanterna, calculator şi cameră, disponibilă prin swipe în sus. În zona de Setări găsim numeroase funcţii şi opţiuni, printre care şi una care amplifică semnalul şi conectivitatea în trenurile ce se deplasează.

Putem apoi să optăm pentru un homescreen mai simplu, avem şi o funcţie Touch & Pay şi posibilitatea de a debloca ecranul cu o brăţară smart. Tot aici găsim şi funcţii de Securitate şi Do Not Disturb şi intră în acţiune şi scannerul de amprente. El are un setup rapid şi permite autentificarea rapidă a utilizatorului. În plus putem folosi scannerul de amprente pentru a realiza o fotografie, pentru a răspunde la un apel sau a opri o alarmă sau putem face swipe pe el pentru a naviga între fotografii în galerie, toate funcţionând fără cusur.

O altă funcţie inedită este voice Wake up, cu o comandă vocală care "trezeşte" telefonul dacă el se afla pe o rază de câţiva metri de voi, ascuns sub pat, vreo pernă sau cine ştie unde uitat. Odată activat prin comanda vocală a numelui său (Panda Bear în recenzia noastră, aşa cum a recomandat handsetul), puteţi spune "Where are You" şi telefonul va emite flashuri luminoase şi practic va urlă "I'm here", cu o voce feminină.

Avem la dispoziţie şi gesturi cu încheieturile degetelor, care va permite să înregistraţi video imaginea de pe ecran prin dublă apăsare cu două încheieturi, să faceţi capturi de ecran sau să decupaţi porţiuni din ecran, ţinând apăsată încheietură şi mişcând-o în formă capturii dorite. Evident putem desena o literă pe ecran pentru a deschide o anumită aplicaţie şi avem şi gesturile obişnuite de mişcare, precum flip to mute.

Alte opţiuni au de-a face cu un Suspend Button virtual, utilizarea cu o singură mână, bară navigaţională, split screen, utilizarea cu mănuşi şi Smart Cover. Am ajuns şi la capitolul aplicaţii, iar Huawei Mate S are cam mult bloatware la bord. Începem cu suita Google, apoi avem Email, Phone Manager, Notepad, Themes, Calendar, Director Mode, Files, WPS Office, Facebook, Twitter, To Do Ist, Weather, Calculator, Calendar, Mirror, Magnifier, HiCare, Updater, Magic Tag, Flashlight, Vmall şi Games.

Husa originala Huawei Mate S

Pe final v-am prezentat şi o husă oferită la pachet cu terminalul, care e foarte, foarte greu de scos de pe device şi are şi o mică fereastră prin care vedeţi notificări şi accesaţi comenzile playerului muzical de exemplu. Revenind puţin la software, dacă faceţi un swipe în jos în homescreen declanşaţi un mecanism de căutare în stil Spotlight de pe iOS. Cu el căutaţi în mesaje, aplicaţii, contacte şi altele.

Am ajuns şi la verdict şi iată şi aspectele Pro ale lui Mate S:

 • design elegant şi comod
 • ecran luminos
 • baterie OK, dar nu bate recorduri
 • cameră bună şi selfie-uri excelente
 • culori realiste la captura foto
 • opţiunile Pro ale camerei sunt binevenite
 • fără lag
 • apreciem gesturile de control prin scannerul de amprente şi încheieturile degetelor

Şi acele Contra:

 • uşoară distorsionare acustică la volum maxim
 • captură video slabă (posibil vina unităţii de test)
 • probleme cu semnalul
 • bloatware
 • funcţiile cool e posibil să rămână neutilizate de majoritatea cumpărătorilor

Îi acordăm lui Mate S nota de 9.4 pentru design, un 9.1 pentru hardware şi un 9.3 pentru OS şi UI. Nota finală este de 9.26 din 10, acesta fiind cel mai elegant telefon de la IFA şi cel mai elegant telefon Huawei produs vreodată. Am apreciat cel mai mult camera selfie, gesturile de control, designul arătos şi ecranul luminos cu muchii curbate. Dezavantaje sunt filmarea şi GPU-ul, după părerea mea. [FORUM]

Huawei Mate S Review

Huawei Mate S prețuri actualzate:

Huawei Mate S Review

Huawei Mate S
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×