Huawei P30 Pro Review (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

3.717 ori
<b>Huawei P30 Pro Review</b>Huawei vrea ca la anul pe vremea asta să fie cu un pas pe locul întâi în segmentul smartphone. O astfel de performanţă se obţine doar cu telefoane mega hit, iar Huawei P30 Pro pare să aibă tot ce îi trebuie pentru aceasta aură.

Multimedia Huawei P30 Pro

Puternic, poate prea puternic?

Huawei P30 Pro nu ne poate propune difuzoare stereo. Asta pentru că difuzorul pentru convorbiri este integrat în ecran, deci sare din schemă la aportul muzical. Aşa că ne mulţumim cu un singur difuzor pentru muzică, cel de jos.

Video-review Huawei P30 Pro, scțiunea acustică

Aici pierde P30 Pro în faţa lui Galaxy S10+ şi Pixel 3 XL, care plusau cu boxe stereo. Revenind la Huawei P30 Pro, difuzorul său nu este uşor de acoperit în landscape, acest lucru depinde totuși de obiceiul vostru de cum țineți telefonul în gaming. Volumul mi s-a părut generos, poate chiar mai mare decât ar fi nevoie, dar nu m-am cufundat în experienţa acustică la fel de bine ca la Samsung Galaxy S10+.

Căștile lui Huawei P30 Pro

Atunci vă spuneam că el umple mai bine spaţiul din jurul telefonului şi până la urechile tale. Pe de altă parte Huawei P30 Pro are un bas de calitate şi înaltele se aud bine. Vocile din filme sunt excelent redate şi jocurile se aud foarte, foarte tare. Avem şi căşti la pachet, cele tipice Huawei care seamănă cu Apple EarPods, cu conector USB Type-C. Un pic rigide, din material plastic şi volum mediu aş zice.

Am făcut şi teste cu decibelmetrul şi am ajuns la 90.2 dBA în faţă şi spate cu sample-ul acustic. Cu această valoare prindem top 10-15 lejer, depăşind Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S10+ şi Huawei Mate 20 Pro. Suntem sub BlackBerry Passport totuşi şi Nokia 5. La testul cu jocul Riptide am ajuns la 102.3 dBA, iarăşi un scor foarte bun, peste Galaxy S10+ şi Huawei Mate 20 Pro, dar sub Nokia 8 şi ASUS ROG Phone.

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 20.Huawei P30 Pro90,2 (dBA)
 • 21.Microsoft Lumia 950 XL90,1 (dBA)
 • 22.Xiaomi Mi A290 (dBA)
 • 23.Nokia 389,7 (dBA)
 • 24.Samsung Galaxy Note 489,5 (dBA)
 • 25.iHunt Hero89,5 (dBA)
 • 26.Samsung Galaxy A9 (2018)89,5 (dBA)
 • 27.UHANS S189,4 (dBA)
 • 28.HTC U12+89,4 (dBA)

Acustică Huawei P30 Pro, putere volum

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5
 • 2.Nokia 8.1107,2
 • +
 • 18.Huawei P30 Pro102,3
 • 19.Xiaomi Redmi Note 7102,3
 • 20.Allview Soul X5 Mini101,9
 • 21.Apple iPhone XR101,9
 • 22.Samsung Galaxy A9 (2018)101,8
 • 23.Allview Soul X5 Pro101,6
 • 24.Sony Xperia XA2 Ultra101,5
 • 25.Samsung Galaxy A6 (2018)101,3
 • 26.Xiaomi Mi 9T101,3

Acustică satisfăcătoare, dar nu stereo şi nu pe măsura lui Galaxy S10+.

Cameră Huawei P30 Pro

Domină la multe capitole, dar filmarea nu e perfectă

Testăm telefonul Huawei P30 Pro în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Am ajuns şi la cameră, selling point-ul acestui telefon. Huawei ne îndeamnă să "Rewrite the rules" cu sloganul său oficial pentru P30 Pro şi am văzut că şi în spotul cu Gal Gadot camera şi mai ales zoom-ul sunt vedetele. Deja încercarea de a vâna craterele de pe Lună cu zoom-ul 50X a ajuns ca un soi de "Kiki challenge", deci chinezii sunt pe cai mari.

Video-review Huawei P30 Pro, secțiunea camera

Hai să vedem cum stăm la hardware! Huawei P30 Pro are de această dată 4 camere, cu una în plus faţă de Huawei P20 Pro şi Mate 20 Pro. Setup-ul e familiar: camera principală, secundară ultra wide şi camera de zoom, dar a patra cameră este cea Time of Flight. Acelaşi setup îl are şi Samsung Galaxy S10 5G, doar că Huawei are câteva ceva în plus.

Huawei P30 Pro

În primul rând camera principală de 40 MP vine cu senzor Sony produs special pentru Huawei şi cu pixeli RYYB, unde "Y" înseamnă "Yellow", adică galben. În general avem pixeli RGB, adică Red, Green Blue. Noii pixeli galbeni ne permit să prindem mult mai multă lumină. Aceeaşi cameră de 40 MP face fotografii de 10 MP prin mecanismul Quad Bayer, care combina pixelii. Evident se pot face şi poze a 40 MP.

Camera lui Huawei P30 Pro

Avem deschidere F/1.6 aici şi stabilizare optică. Apoi vine camera ultra wide de 20 MP de pe Huawei Mate 20 Pro, cu deschidere F/2.2, PDAF şi mod Super Macro. Vedeta e totuşi camera de zoom, cea telephoto cu un mecanism periscopic. Astfel în loc ca toate lentilele să fie înghesuite una după alta ele sunt puse la un unghi de 90 de grade în telefon şi apoi la capăt avem o prismă, de aceea şi este pătrată acea zonă a camerei tele. Sunt 5 lentile prin care trece lumina refractată apoi prin prisma.

Cameră periscop Huawei P30 Pro

Vorbim despre o cameră de 8 megapixeli cu zoom optic 5X, hibrid 10X şi digital 50X. Pixelii măsoară 1.22 microni, faţă de cei de 1 micron de pe Huawei P20 Pro şi Mate 20 Pro. Încă o noutate este senzorul Time of Flight 3D, aflat imediat sub bliţul LED. Are rolul de a ajuta cu focalizarea şi a oferi informaţii despre adâncime (harta adâncimii). Practic ia locul telemetrului laser.

Huawei P30 Pro, camera selfie

Pentru selfie avem o cameră de 32 MP cu focalizare fixă. Interfaţa camerei e fix cum am lăsat-o pe ultimele două telefoane, minimalista şi alb/negru. Avem în continuare Master AI, dar mai puţin agresiv cu reglajele şi recunoscând până la 1500 de scene diferite. Mai avem şi filmare Super Slow Mo la 960 FPS, Panorama, captura monocromă, AR Lens, Light Painting, HDR, Time Lapse şi chiar un mod de captură sub apă.

Interfaâă grafică cameră Huawei P30 Pro

Nu uităm şi de Super Macro, dar nici de Portrait cu noile sale filtre jucăuşe: cercuri, inimioare, discuri sau un soi de "jaluzele". Se poate şi simulă iluminarea de studio, dar nu cu umbre aşa bune ca la iPhone. Din păcate nu avem filmare 4K la 60 FPS, iar filmarea la 960 FPS e doar 720p. Am uitat să menţioneze tehnologia Leica, dar ne-am obişnuit deja cu prezenţa sa de la Huawei P9 încoace.

Şi iată-ne ajunşi şi la galeria foto realizată ziua. Are rost să vă zic că telefonul a făcut multe poze? Şi că le-a făcut şi în Bucureşti şi Timişoara? Am început cu florile, pentru că tot e primăvară şi am prins capturi atât în Parcul Titan din Bucureşti, cât şi în cel central din Timişoara. Am observat că Huawei P30 Pro ajustează bine culorile (poate puțin spre galben), nu avem suprasaturare şi se descurcă mai bine la colorit decât predecesorul P20 Pro.

Prim planurile oferă un soi de efect de adâncime natural, care elimină nevoia unui Bokeh din software. Remarc totuşi un punct de focalizare destul de îngust, iar partea clară din imagine devine destul de redusă (vedeți foarea de mai jos). Nu e chiar ceva grav, mai ales că permite evidenţierea subiectului, dar am observat că focalizarea e "jucăuşă" şi nu prindem chiar ce indicam fix pe ecran cu tap to focus.

Huawei P30 Pro punct de focalizare destul de îngust

Separarea dintre prim plan şi fundal e totuşi bună. Nu am fotografiat doar natură, ci şi clădiri. Aici am pus la treabă camera ultra wide, care se pretează la capturile ceva mai turistice. Rezultatul este spectaculos şi duse sunt vremurile când camerele wide angle erau vioara a doua şi ardeau şi curbau tot, ca un fisheye prost.

Huawei P30 Pro, standard versus ultra wide

În Timişoara am fotografiat biserica Milenium, dar şi Catedrala din centrul Oraşului. Aici am alternat între camera principală şi cea ultra wide pentru a vă arăta cât prindem în plus în cadru cu cea ultra wide. Răspunsul? Foarte mult. Vedem şi nişte iepuraşi decorativi care indică apropierea Paştelui, dar şi norii redaţi excelent în fotografia ultra wide.

Bifează perfect şi gloss-ul care defineşte mereu o poză de calitate. Am făcut şi teste de zoom, folosind camera telephoto, care ne-a dovedit că la zoom optic 5X calitatea este excelentă, la 10X e foarte bună şi la 50X acceptabilă. Pe de altă parte îmi pun probleme de morală şi de etică legat de scopurile în care voyeurii vor folosi acel zoom uriaş pentru a spiona vecina...

Zoom Huawei P30 Pro

În fine, pentru omul normal acest zoom e util în următoarele situaţii: la concert când ai bilete în spate şi vrei să vezi solistul mai clar, când vrei să citeşti un semn stradal care e prea departe, când vrei să prinzi detalii ale unor monumente uriaşe sau pur şi simplu o persoană sau obiecte aflat la distanţă prea mare. Noi am folosit această cameră pentru a fotografia ceasul catedralei din Timişoara în 4 cadre diferite.

Avem şi mostre cu un pescar pe malul canalului Bega, care aştepta peştişorul de aur. Detaliile sunt excelente şi toată lumea va fi mulţumită de ce poate camera la 10X, indiferent de pretenţii. E vitală o funcţie de gen şi pentru mine, ca jurnalist care merge la evenimente. Avem şi acele mostre cu biserica Acoperământul Maicii Domnului, de lângă Policlinica Titan, în Bucureşti.

Aici vedem calitatea zoom-ului prin detaliile icoanei din faţada bisericii. Se văd excelent bucăţile de mozaic şi auriul este redat foarte realist. Aş zice că Huawei a dat lovitura cu acest mecanism optic. Mai avem şi alte fotografii cu zoom realizate la ţară, în Timiş unde am prins nişte păsăret din fauna locală. Vă invităm să le savuraţi fotografiile în recenzia video.

Fotografie bokeh tigru parc IOR

Avem şi cadre cu efect de adâncime/Bokeh, precum tigrul din Winnie the Pooh, mereu fotografiat de noi în Parcul IOR. Vă subliniez iarăşi acel gloss al fotografiilor care ne indică prezenţa unui flagship. Am mai prins şi doi elevi pe scuter pe malul Begăi, dar şi Opera din Timişoara, cu o textură excelentă. Şi aici ne-am jucat iarăşi alternând între camera principală şi cea ultra wide.

Cursă scuttere Timisoara, foto Huawei P30 Pro

Nu lipsesc capturile cu mâncare şi am prins o plăcintă imensă la tarabă "Pui de Moroşan", din centrul Timişoarei. Plăcintă a ieşit senzaţional, în realitate şi în poze şi podoabele şi zâmbetul moroşenilor spun mai multe poveşti decât 1000 de cuvinte. Aveţi liber la zoom pe plăcintă, pentru că avem o tonă de detalii.

Mai avem şi cadre cu kürtös kalács, care a făcut senzaţie mai degrabă la captura video, dar despre asta mai încolo. Apropo, mai nou serveşte şi sub formă de cornet cu îngheţată. Nu am uitat de selfie, unde telefonul sta binişor, iar la 32 de megapixeli clar ai o tonă de detalii. Văd totuşi că la Bokeh mi-a cam furat din firele de păr mai zburlite şi a omis o bucată din firul căştilor de la iPhone (bătălia chinezo-americană, etapa pe Bokeh, aş zice glumind).

Şi filtrele mi-au cam tăiat din cap, mai ales cel cu jaluzele şi în continuare mi se par inutile sau hai să zicem utile dacă eşti la liceu şi îţi petreci viaţa pe Instagram. Claritate e bună la lumina excelentă, dar dacă pierzi lumina avem şi ceva chixuri. Avem doar focalizare fixă ca neajuns aici.

Panoramă Huawei P30 Pro

Panorama este foarte clară, pe toată lăţimea fotografiei, iar dynamic range-ul e perfect, zero obiecţii aici. Chiar dacă totul e atât de bine ziua, îmi vine greu să zic că Huawei P30 Pro e mult peste Samsung Galaxy S10+ sau Google Pixel 3 XL. E peste ele clar la zoom, dar am ceva îndoieli la Bokeh şi selfie, unde zic că şi un iPhone nou poate pune probleme. Bătălia între Samsung şi Huawei e extrem de strânsă la ultra wide-uri, cu un uşor avantaj la Huawei

Şi iată-ne şi la captura Low Light. Auzisem noi că Huawei face din noapte zi, dar chiar şi aşa ne-a depăşit aşteptările. Google Pixel 3 XL are un rival cât se poate de serios aici. Cantitatea de lumină este satisfăcătoare, detaliile sunt excelente şi sursele de lumină sunt surprinse perfect, fără extra halouri. Nu apar artefacte sau deformări.

Avem şi capturi cu zoom uriaş noaptea, dar parcă nu la fel de clare că ziua. Performanţa rămâne totuşi admirabilă, în condiţiile în care multe telefoane nici cu zoom standard nu prea se descurcă noaptea, la 2-3X. Capturile wide angle mi se par puţin mai calde şi roşiatice, dar compensează prin alură de "imagine cu care începe un film de lung metraj de epocă".

Avem cadre superbe cu restaurantul Lloyd, Politehnica din Timişoara şi Teatrul Naţional. În prima fază nu am fost prea impresionat de capturile cu extra zoom, dar în partea a doua a galeriei am ajuns la acele fotografii cu acele de ceasornic, care nici nu par făcute noaptea, atât de bine se văd. Textura apei este excelentă la fotografiile cu răul Bega şi în sfârşit avem şi un bliţ care nu albeşte prea mult acele lalele.

Foto low light Huawei P30 Pro, farmacia Catena

Aş zice totuşi că sunt şi câteva fotografii în care luminile par roşii sau roz. Camera se descurcă excelent şi cu sursele de lumină, precum logo-ul farmaciei Catena, unde chiar vedem LED-urile din sigla, iar clădirea e luminoasă cap coadă. A se remarca şi diferenţele de luminozitatea şi tonalitate între camera ultra wide şi cea normală. Cumva mi se pare că acest telefon Huawei se descurcă mai bine la lumina insuficientă, fără iluminat stradal, decât când are parte de lumină, când uneori apar şi nuanţele roşii.

Comparativ foto Huawei P30 Pro vs. Pixel 3XL vs. iPhone XS Max

Comparativ foto Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10+

Am remarcat că ele apar şi captura normală, nu doar cea wide angle. Dacă mai punem la treabă şi Night Mode, deja Pixel 3 XL e oale şi ulcele. Vă dau exemplu de o situaţie cu Night Mode: imaginaţi-vă că sunteţi pe o stradă întunecată şi nu vedeţi nimic. Night Mode va scoate la lumina tot ce nu vedem ochiul uman, după câteva secunde de expunere, chiar dacă e beznă absolută.

Se pare că avem un nou rege la captura foto low light!

Şi am ajuns şi la filmare. Tradiţional Huawei-urile nu stau prea bine la captura video, unde nici Huawei P20 Pro nu a impresionat, mai ales la culori. Problema a fost rezolvată de Huawei Mate 20 Pro, care a mulţumit şi la stabilizare şi la zoom, dar şi la culori. Huawei P30 Pro calibrează bine culorile, asta e clar şi focalizează foarte rapid, aşa cum arată acel test de la biserică.

Obiectele au o textură excelentă, dar la zoom apare grain-ul destul de rapid. Da, capacitatea de zoom e impresionantă prin detaliile dezvăluite, dar tot apare ceva supraexpunere pe o zi mai însorită. Plus 1 pentru microfon, care prinde ambianta bine. Am făcut şi un test de stabilizare, cu filmare din mers şi aici am remarcat o pierde a focalizării pe gazonul din dreapta şi stânga, care mi se pare şi cam ars. Se aude şi un sunet ciudat "tubular" uneori pe filmare.

Obiectele de la distanţă tind să devină grainy şi uşor supraexpuse. Stabilizarea în sine e OK şi imaginea nu tremura şi nu refocalizează. Captură Full HD la 60 FPS e arsă rău de tot, că la Huawei P20 Pro aş spune şi aici e clar loc de mai bine. Nu aş da aspectul cinematic pe arsură şi fix problema asta a apărut şi la Huawei Mate 20 Pro.

Poate de aceea nici nu avem filmare 4K la 60 FPS mă gândesc... Am mai făcut încă un test de stabilizare, în care coroanele copacilor nu arată deloc flatant, dar iarăşi măcar nu tremura imaginea. Filmarea selfie e mulţumitoare, că textura facială, focalizare, încadrare, claritatea fundalului şi iluminarea fetei. E unul dintre acele cazuri când gradul perfect de blur din fundal mă face să mă gândesc la un soi de Bokeh video.

Avem şi Super Slow Motion şi nu arată prea rău, câtă vreme îl priveşti pe un ecran de telefon. De la 2K în sus pe un monitor sau TV mai bine lipsă. Cine vrea maximul din Huawei P30 Pro trebuie să filmeze în 4K. Aici totul arată excelent, că dynamic range, culori, claritate şi detalii. Cine ia P30 Pro şi filmează Full HD foloseşte telefonul greşit. Uitaţi-vă numai cât de bine arată acele flori din Parcul Titan.

Avem şi un video 4K cu un Kürtös Kalács, care arată cu vreo 3-4 clase mai bine decât acelaşi clip cu Nokia 9 Pureview. Peripeţiile aventurierilor de pe Paprika TV şi Discovery nu sunt cu nimic mai presus de această filmare, că textura şi culori plus detalii. Am filmat şi vaporaşul de pe Bega, care e mai nou mijloc de transport. Cam mult grain pentru o filmare 4K cu zoom. Am observat şi o trecere grea şi sacadat între camere faţă de schimbarea de moduri de la Galaxy S10+ şi că degetele pot intra în cadru când tot umbli la opţiuni.

Panoramarea se face totuşi OK, că focalizare, claritate şi fără motion blur. Sunt mulţumit de filmarea pe timp de zi, dar doar în 4K. uitaţi de Full HD. Iar ca selfie e cel mai aproape de filmare Bokeh văzut de mine. Parcă i-aş da totuşi o bilă albă mai mare lui Galaxy S10+ aici. El şi filmează 4K în selfie şi mai clar în Full HD.

La captura video low light avem şi călcâiul lui Ahile pentru acest telefon. Zoom-ul e slab, halourile luminilor sunt umflate, avem reflexii şi un galben bolnăvicios. Bănuiesc că filmarea mai normală la colori e cu camera ultra wide, mă refer la filmarea la 60 FPS, asta pentru că filmarea la 30 FPS cu camera principală e super roşiatică.

Imaginea nu tremura excesiv la filmarea din mers, deşi e totuşi un flicker, dar acel roşu mă omoară. Imaginea tremură la mişcările de cameră, dar măcar halourile nu sunt prea mari. Huawei trebuie să lucreze serios la filmat nocturn, care rămâne un punct slab. Aş vrea şi că filmarea Full HD să arate mai bine, mai ales cea la 60 FPS, care nu e deloc de flagship.

La captura foto nocturnă totuşi avem un nou rege, asta e sigur. Ziua bătălia e ceva mai strânsă, dar Huawei e tot acolo sus.

Găsiți toate modelele de P30 din oferta Orange aici.

Benchmark-uri Huawei P30 Pro

Uneori sub Huawei Mate 20 Pro, clar sub Galaxy S10+

Cea mai mare "vină" Huawei când vine vorba de performanţa lui Huawei P30 Pro e că a inovat prea mult cu Mate 20 Pro. A spulberat concurenţa cu procesorul Kirin 980, cel puţin în zona Android. Acum deja vin tare din spate alte procesoare şi telefoane. Huawei P30 Pro rămâne la Kirin 980, vine cu 6 sau 8 GB RAM şi 128, 256 sau 512 GB stocare. Nu am remarcat vreun lag sau freeze, dar EMUI nu e nici pe departe interfaţa mea preferată şi nu e la fel de fluidă ca Oxygen OS sau Androidul curat de pe Pixel 3 XL.

Video-review Huawei P30 Pro, secțiunea benchmarks

Evident putem rula orice joc fără probleme, de la Riptide GP Renegade la Darkness Rises şi de la Asphalt 9 la PUBG Mobile şi Creative Destruction. Am făcut şi teste de performanţă, iar în benchmark-ul AnTuTu 7 ne clasam pe locul 15. Depăşim Google Pixel 3 XL şi pe Samsung Galaxy S9+, dar suntem sub Huawei Mate 20 Pro, iPhone XS Max şi Samsung Galaxy S10+.

Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)Huawei Mate 20 ProOnePlus 6TSamsung Galaxy S10+Huawei P30 Pro3DMark Sling Shot Extreme ES 3.1336741804707446834763DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Graphics368641485209525235573DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Physics258342983519293432193DMark Sling Shot Extreme Vulkan290243883850429444393DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Graphics307948224157553753303DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Physics24173337305824052801AnTuTu v7241246313926293216332388281757AnTuTu v7 - CPU8269811504691531101071103404AnTuTu v7 - GPU96785113037127246149384103840AnTuTu v7 - MEM782216045104451231712837AnTuTu v7 - UX5394169798639946961661676Basemark OS II30543966437144654438Basemark OS II - Graphics65064527793784366712Basemark OS II - Memory19935682406143315837Basemark OS II - System60557709808877377670Basemark OS II - Web11081248140014061291Basemark Web196,59299,19303,4421,61402,55GFX Bench 4.0 - ALU 217931822179517921813GFX Bench 4.0 - Car Chase ES 3.114961707184223361607GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 2694,11138177411394538GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.035453669364336403661GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.126562977330032173100GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1.116001914213620991905GFX Bench 4.0 - Render Quality32723265251032653265GFX Bench 4.0 - T-Rex33453398334633403184GFX Bench 4.0 - Tessellation ES 3.117781768179517801702GFX Bench 4.0 - Texturing7409902315229101069007GeekBench 4 - Compute9205629413144101816613GeekBench 4 - Multi-Core906098559059103869679GeekBench 4 - Single-Core37033297241445223283JetStream57,6294,287,3487,5650,29PCMark Work 2.0536910276882279977793PCMark Work 2.0 - Data manipulation48877042615968587050PCMark Work 2.0 - Photo editing629419724185681105011480PCMark Work 2.0 - Video editing52656185561255765819PCMark Work 2.0 - Web browsing581210753759286597417PCMark Work 2.0 - Writing4742124011096589398228RealPi Benchmark2,94 (s)2,5 (s)2,8 (s)1,66 (s)1,82 (s)SunSpider713,1 (ms)511,6 (ms)450,8 (ms)474,2 (ms)411,2 (ms)Vellamo - Browser66639053887287448753Vellamo - Metal44354990388454024972Vellamo - Multicore52207301540460886785TOTALURI1167135

La testul GeekBench 4 Multi Core am fost pe locul 10, imediat deasupra lui ASUS ROG Phone, peste Razer Phone 2 şi Nokia 9 Pureview. Deasupra se află totuşi Mate 20 Pro, cu vreo 200 de puncte, dar şi Galaxy S10e şi Galaxy S10+. În AnTuTu 6 am prins locul 7, iar în 3DMark Slingshot Extreme ES 3.1 am fost pe locul 19. Nu e chiar o performanţă de gaming hardcore aş zice. Aici depăşim noi iPhone XR şi Galaxy Note 9 Exynos, dar Huawei Mate 20 Pro, Galaxy S10+ şi OnePlus 6T sunt peste.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 145.Huawei P30 Pro37,8 (°C)
 • 146.Sony Xperia XZ338,2 (°C)
 • 147.Samsung Galaxy Note 838,2 (°C)
 • 148.Sony Xperia XZ38,2 (°C)
 • 149.Xiaomi Pocophone F138,3 (°C)
 • 150.Vernee Apollo Lite38,3 (°C)
 • 151.Huawei P9 Lite38,3 (°C)
 • 152.Apple iPhone 838,4 (°C)
 • 153.Huawei P20 Lite38,5 (°C)

Huawei P30 Pro nu se supraîncălzește in jocuri

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 9.Huawei P30 Pro32,5 (°C)
 • 10.Xiaomi Mi Mix 332,7 (°C)
 • 11.Xiaomi Redmi Note 732,8 (°C)
 • 12.ASUS ZenFone Max ZC550KL32,8 (°C)
 • 13.Samsung Galaxy A8033 (°C)
 • 14.Huawei P8 Max33 (°C)
 • 15.Xiaomi Mi Mix 2S33,1 (°C)
 • 16.Allview P8 Energy Mini33,1 (°C)
 • 17.Google Pixel 3 XL33,2 (°C)

În principiu avem o performanță cam cu 10-15% sub Huawei Mate 20 Pro, dar nu se simte la utilizarea de zi cu zi. Am făcut şi teste de temperatură, ajungând la 37.8 grade Celsius în GFXBench şi 32.5 grade la gaming, ambele valori OK, fără supraîncălzire. Şi disiparea căldurii se face OK, aşa cum a arătat testul cu camera FLIR de pe telefonul robust CAT S61.

Vedem o singură zonă mai caldă, în dreapta sus şi atât.

 • 1234
Huawei P30 Pro9,1110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×