LG Optimus LTE P936, review În premieră - al doilea telefon cu ecran HD se comportă excelent, are o cameră de calitate, design atractiv (Video)

3.669 ori
<b>LG Optimus LTE P936, review În premieră - al doilea telefon cu ecran HD se comportă excelent, are o cameră de calitate, design atractiv (Video)</b>După ce v-am prezentat o recenzie completă pentru telefonul LG Optimus 3D Max, acum avem alt handset LG nou, LG Optimus LTE P936 (nimeni nu l-a mai prezentat până acum). Ați văzut deja acest telefon într-un preview al nostru și într-un benchmark...

După ce v-am prezentat o recenzie în premieră pentru telefonul LG Optimus 3D Max, acum avem alt handset LG nou, LG Optimus LTE P936 (telefon nelansat încă de către LG). Ați văzut deja acest telefon într-un preview al nostru și într-un benchmark și ați avut parte și de un articol explicativ cu privire la identitatea sa. Ei bine, după o săptămână de utilizare, acum a venit momentul concluziilor și recenziei detaliate.

Telefonul are același hardware și design ca și LG Optimus 4G LTE, model vândut în SUA din noiembrie prin operatorul Bell. LG Optimus LTE P936măsoară 10.5 mm în grosime și vine cu un ecran de 4.5 inch, cu rezoluție 1280 x 720 pixeli, 2 GB memorie internă, Android 2.3 Gingerbread că OS și o cameră de 8 megapixeli. Alte dotări includ un slot microSD și un procesor dual-core de 1.5 GHz. Terminalul are o textură plăcută în partea din spate și este plăcut de ținut în mână. LG Optimus LTE P936 nu lasă impresia de device cu ecran de 4.6 inch, fiind foarte compact și destul de ușor pentru diagonala ecranului său și dotările sale.

LG Optimus LTE P936 - partea spate

LG Optimus LTE P936 partea de sus

LG Optimus LTE P936 stanga

LG Optimus LTE P936 - dreapta

LG Optimus LTE P936 - partea de jos

Sub display avem 3 butoane capacitive, care fac din acest smartphone unul pregătit de actualizarea la Android 4.0 ICS. Singura îngrijorare pe care o am e particula "LTE" din numele telefonului, care mă face să cred că nu va sosi în prea multe țări europene, ci doar în cele care oferă suport pentru această tehnologie. Trecând la partea audio și video, ecranul oferă un playback HD excelent, vizualizare bună în bătaia soarelui, culori vii și un contrast foarte bun, în vreme ce difuzorul își face treaba bine și basul se aude OK.

LG Optimus LTE P936 - browser

Am testat și browserul web, care are un mecanism de taburi cu efecte vizuale plăcute și este foarte ușor de folosit. Datorită ecranului HD puteți citi cu ușurință textul în paginile web și fără prea mult zoom. Când vine momentul de pinch to zoom sau scroll, totul se mișca lin și fără lag. La capitolul socializare, avem un widget special, Social+, în care putem integra contul de Facebook, Twitter și MySpace. Cu acest widget plasat pe ecran avem la doar un scroll vertical distanta mesajele de pe Twitter, fluxul informațional de pe Facebook, cel de pe Twitter sau mesajele primite pe ambele servicii. Vorbind despre widgeturi, ele sunt cele standard pe telefoanele Android, de la ceas și YouTube, la widgetul vreme destul de arătos de pe acest device. Android 2.3 se comportă OK, oferă și o zonă dock personalizabilă în partea inferioară, în care puteți muta ce aplicații vreți.

LG Optimus LTE P936 - tastatura virtuala

Tastatura virtuală este comodă și este aceeași de pe LG Optimus-urile din 2011, nu că asta ar fi vreun reproș, deoarece e ușor de folosit. în ce privește captura foto/video, am fost impresionat de culorile camerei și v-am oferit mostre foto care includ legume și fructe colorate, iar zoomul pe ecranul HD le scoate coloritul în evidență. Aveți și mai jos un exemplu de astfel de fotografie:

Mostre foto LG Optimus LTE P936

Camera suporta obișnuitele opțiuni și setări, de la balansul de alb, la efecte de culoare, opțiuni de expunere și focus. în ce privește captura video, telefonul suporta înregistrare video 1080p, generând clipuri precum cel de mai jos, dar dați-mi voie să nu fiu prea impresionat de filmare, mai ales că am mai testat 2 telefoane LG în ultima vreme, tot de nouă generație și tot cu captura 1080p. în ce privește apelarea, calitatea audio a convorbirilor este bună, agenda este ușor de sincronizat cu contul vostru Google, iar suita de aplicații Google funcționează OK. Parcă am simțit puțin lag în Maps, dar rețineți că aceasta nu e varianta finală a telefonului, deci nu putem critica prea dur micile buguri. Bateria rezista cam la 1-2 zile de funcționare, cu utilizare moderata.

YouTube arată bine, calendarul e sincronizat cu contul nostru și LG oferă și Smartworld, propriul lor magazin de aplicații. Dacă pe LG Optimus 3D Max acest magazin avea o zonă 3D, pe LG Optimus LTE P936 avem o zonă specială de aplicații HD. Ele sunt destul de puține deocamdată, până în 10 de fapt, dar în acest moment se face un upgrade magazinului, deci bănuiesc că vom avea o creștere a numărului de softuri. între timp rețineți un singur lucru: Angry Birds în 3D și cu asta am zis tot!

LG Optimus LTE P936 - camera

Printre aplicațiile HD se numără în special jocuri deocamdată, dar ai fi interesant să vedem și softuri mai comune adaptate la o rezoluție de ecran 720p. LG oferă și o aplicație News pe acest device, o aplicație Memo pentru notițe, care poate permite și atașarea de imagini, o funcție SmartShare pentru împărtășirea conținuturilor media pe playere, televizoare și alte device-uri. Pe final v-am prezentat și o aplicație de la CES 2012, care transforma telefonul într-o telecomandă pentru o mașină Viper, cu funcții precum blocarea mașinii, pornirea alarmei, GPS cu locuri de parcare, service-uri și reprezentante Viper și monitorizarea taxei de parcare. Apoi v-am prezentat o colecție de aplicații de "luat în pădure": o colecție de urme de animale, un soft care va învăța să faceți noduri și unul pentru orientarea în sălbăticie. V-am oferit si o privire asupra aplicației oficiale H & M, dacă tot e popular magazinul la noi, iar softul include o listă cu reprezentante, catalogul virtual, contact pentru fiecare magazin din țară și știri cu cele mai noi produse și colecții care apar.

Recenzie LG Optimus LTE P936

La capitolul jocuri am testat ecranul HD cu un shooter cu zombii, Contract Killer Zombies, în varianta upgradată față de cel testat pe Galaxy Nexus anul trecut. Shooterul este unul de tip FPS, destul de static deoarece personajul principal e în scaunul cu rotile și include o colecție mare de arme (pistoale, shotgun, sniper, mitraliere), upgrade-uri, misiuni, un magazin cu gloanțe și alte provizii și multe valuri de zombii care amenința diferite personaje pozitive din joc, pe care trebuie să le apărați. Aveți și un buton de țintire mai precisă, după cum se vede și în review-ul nostru.

LG Optimus LTE P936

LG Optimus 3D Max - LG Optimus LTE P936 - Samsung Galaxy Nexus

Din toată această recenzie, pot spune că filmul și jocul au scos cel mai bine în evidență ecranul HD al handsetului, singurul său atuu în acest moment față de cele mai moderne handseturi dual core din țară. și acum hai să îi aflăm avantajele și punctele slabe ale telefonului, înainte de a da un verdict.

Iată ce puncte forțe are telefonul:

  • ecran HD luminos, culori vii, claritate deosebită
  • fotografierea de calitate cu camera de 8 MP
  • magazin LG cu secțiune de aplicații HD
  • design plăcut, parte din spate aderentă
  • calitate audio bună

LG Optimus LTE P936

  • captură video nu impresionează
  • poate suferi de lag uneori (Google Maps)
  • aceleași widgeturi și tastatura virtuală de la LG-urile din 2011
  • doar 2 GB memorie internă

LG Optimus LTE P936 este un telefon bun fără îndoială și va fi văzut mai degrabă ca o alternativă ieftină la Galaxy Nexus, deoarece are ecran HD și CPU dual core, dar problema e că nu putem garanta sosirea sa în România, având în vedere suportul LTE. Eventual vom primi o variantă HSPA+ și ar fi cazul să vedem și în țârișoara noastră est-europeană mai mult de un singur smartphone cu ecran 720p în 2012, nu credeți? Deja în State și în Asia există modele ca HTC Rezound, Galaxy Nexus, o versiune de Galaxy S II cu ecran HD, cel puțin încă un LG cu ecran 720p, chinezii au avut parte de o variantă de Motorola Droid RAZR tot cu ecran cu astfel de rezoluție și tot așa. și noi ne mulțumim doar cu Galaxy Nexus... ar fi bună și puțină varietate și un început bun este chiar LG Optimus LTE P936, cu avantajele menționate mai sus.

Review LG Optimus LTE P936:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×