Review Nokia Lumia 710 - telefon tineresc cu funcții de socializare, captură video bună și carcasă din plastic mediocră (Video)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 7.226 ori
<b>Review Nokia Lumia 710 - telefon tineresc cu funcții de socializare, captură video bună și carcasă din plastic mediocră (Video)</b>Nokia Lumia este deja o serie de telefoane din tabăra producătorului finlandez, incluzând în acest moment deja 3 modele: Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900 și Nokia Lumia 710. Despre primul v-am vorbit destul și aveți și o recenzie detaliat pe...

Nokia Lumia este deja o serie de telefoane din tabăra producătorului finlandez, incluzând în acest moment deja 3 modele: Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900 și Nokia Lumia 710. Despre primul v-am vorbit destul și aveți și o recenzie detaliată pe Mobilissimo, în vreme ce al doilea de abia a fost anunțat și ar putea rămâne doar în SUA. Suntem aici să îl analizăm pe al treilea, pe tinerescul Nokia Lumia 710, un telefon pentru tineri și adolescenți, după cum o dovedesc funcțiile sale, designul și prețul. Acest device ne-a fost oferit în teste de către Quickmobile, care vinde telefonul la prețul de 1.499 lei.

Cu acest preț terminalul intră în segmentul mid-range și nu ridică prea multe pretenții, păstrând majoritatea specificațiilor pe care le au și celelalte modele Windows Phone. Avem de-a face cu un terminal destul de gros, cu o talie de 12.5 mm, aproape dublu față de cel mai subțire telefon din lume, cel produs de Huawei și prezentat la CES. Lumia 710 cântărește 125.5 grame, cu 25% mai mult decât un alt telefon pe care vi l-am prezentat recent, Nokia 700. în ce privește designul, sare în ochi întâi partea plastificată din spate, care servește drept capac al bateriei și care înglobează și butoanele pentru volum și pe cel pentru cameră.

Nokia Lumia 710 - spate din plastic

Acest capac din plastic este foarte ușor de desprins, uneori prea ușor, astfel că se va mai întâmplă să îl lăsați neatașat complet și el va scârțâi sau va fi predispus la a se desface brusc. Cu această zonă din plastic și cu întreaga idee de a schimba capacul cu unul de altă culoare oricând aveți o nouă stare de spirit, telefonul îmi amintește ușor de Samsung Corby, dar la un preț de 4-5 ori mai mare. Nu prea am apreciat capacul acesta, deoarece butoanele pe care le încorporează nu au un feedback chiar excelent și trebuie apăsate temeinic pentru a răspunde cum trebuie la comenzi.

Butoane fizice pe Nokia Lumia 710

Noi am avut la teste varianta galbenă a lui Nokia Lumia 710, dar găsiți carcase-spate și pe roz, albastru și alb. Acest model Lumia folosește un buton alungit plasat sub display-ul touch, iar acest buton fizic are 3 zone de apăsare, fiecare cu obișnuitele funcții din Windows Phone: Back, Home și Search. Pentru cei obișnuiți cu butoane capacitive această experiență va fi una învechită, dar mie mi se pare old-school și binevenită această experiență tactilă fizică. Integrarea difuzorului este oarecum bizară în partea din spate, el fiind prea ușor de acoperit, deoarece i se rezervă doar un mic spațiu din acea "grilă de aerisire" difuzorului...

Nokia Lumia 710 - spate

Din start trebuie să menționez ce îi lipsește acestui Lumia, în sensul de funcții pe care și le-ar fi dorit oricine pe un telefon al anului 2012: camera frontală și slot microSD. Trebuie să ne mulțumim cu 8 GB memorie internă și dacă tot am trecut la specificații, terminalul vine cu un display TFT ClearBlack de 3.7 inch, cu obișnuita rezoluție de 480 x 800 pixeli. Handsetul folosește 512 MB RAM și suporta conectivitate HSDPA cu viteze de până la 14.4 Mbps, WiFi și Bluetooth 2.1.

La interior descoperim un procesor single core Scorpion de 1.4GHz și GPU-ul Adreno 205, care se descurcă rezonabil la capitolul grafică. Telefonul folosește un slot microSIM, exact ca și Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900 și iPhone 4S. Dotările lui Lumia 710 mai include și un accelerometru, busola digitală, senzor de proximitate, radio FM stereo, A-GPS și un sistem de anulare a zgomotului de fond. Astfel, convorbirile se aud excelent și nu am nimic de reproșat la acest capitol. Noul Lumia dispune de o baterie Li-Ion de 1300 mAh, care oferă cam 7 ore de convorbiri și o zi de funcționare în regim normal.

Nokia Lumia 710 baterie Li-Ion de 1300 mAh

Trecând la segmentul multimedia, la capitolul audio nu sunt foarte impresionat de difuzorul din spate, care nu se aude nici foarte clar, nici foarte tare. Având în vedere tradiția bună a Nokia de a ne asurzi cu device-urile sale era binevenită o dotare mai puternică. Că player media avem clasicul Zune, care concentrează atât podcasturi, clipuri YouTube, melodii, clipuri video și aplicații muzicale. Printre acestea din urmă se numără și Lumia Music, probabil funcția mea preferată de pe Nokia Lumia 710. Odată ce porniți aceasta aplicație și vorbiți sau aveți lângă un radio, casetofon, telefon, PC, sau orice altă sursă de zgomot sau muzică, telefonul va afișă un model colorat care își va schimba forma în funcție de sunetele captate.

Astfel, dacă faceți ca mine în recenzia video și puneți un alt telefon cu o melodie lângă un Lumia 710 cu aplicația Lumia Music pornită veți avea o veritabilă discotecă la purtător. și acum imaginați-vă câțiva tineri modele Lumia 710 în mâna într-un pub sau club - asta numesc eu socializare muzicală și aici felicit Nokia pentru acest mic detaliu. Trecând la secțiunea video, Zune vă va da de furcă pe PC încercând să convertească video-urile într-un format friendly pentru telefonul vostru, iar la un moment același Zune a refuzat pur și simplu de 3 ori la rând să îmi copieze clipuri pe handset. Astfel, am recurs la YouTube, la clipuri High Quality, care se văd excelent în mod fullscreen pe Nokia Lumia 710, deci nimic de reproșat la capitolul multimedia.

Camera lui Nokia Lumia 710

Trecând la cameră, avem aici la dispoziție un senzor foto de 5 megapixeli cu autofocus, bliț LED, geotagging, detectare facială și suport pentru captura video 720p la 30 fps. De remarcat faptul că fotografiile realizate cu acest telefon sunt mediocre, după cum se vede mai jos, totuși captura video este destul de bună.

Mostre foto si video realizate cu Nokia Lumia 710

Aveți aici și o mostră video, iar Lumia 710 a impresionat plăcut la acest capitol, descurcându-se neașteptat de bine, fie că e vorba de balansul de alb, de stabilitatea imaginii sau de filmarea în condiții de vânt puternic:

Interfața camerei este cea clasică din WP7.5 și avem și posibilitatea de a salva setările, funcție care lipsea în WP7. și fiindcă am menționat sistemul de operare, acesta este Windows Phone 7.5 Mango, pe care îl știți deja din recenziile lui HTC Titan și Nokia Lumia 800. El aduce un browser web nou, cu bară de adrese în partea inferioară, include și funcție copy/paste, un multitasking eficient declanșat prin ținerea apăsată a butonului Back și tile-uri dinamice în interfața Metro.

Browser Nokia Lumia 710

De socializare se ocupă Hubul People, unde vă veți toate contactele din Facebook, plus tweeturile pe care le dau apropiații și schimbările de status pe FB. Dacă vreți să socializați mai abitir aveți și aplicații Facebook și Twitter dedicate în Marketplace. Bing ne oferă obișnuită sa suita, cu un Maps care continuă să nu impresioneze, o funcție de recunoaștere a melodiilor în stil Shazam, o funcție de scanare de coduri de bare și taguri și faimosul motor de căutare, care recent pare că ar fi depășit Yahoo că popularitate.

Nokia Lumia 710 si ratusca mobi

Experiența Windows Phone este la fel de completă pe acest model midrange de telefon ca și pe orice alt device, deși la un moment dat ecranul de blocare al handsetului avea puțin lag atunci când încercați să reveniți în meniul principal. Experiența de gaming a fost una plăcută, iar jocurile din secțiunea Xbox Live, descărcate din Marketplace sunt mereu plăcute, fie și în varianta trial. Vedeți în recenzia video și o modalitate de a găsi eficient zboruri cu avionul în zona voastră și un soft pentru cei pasionați de seriale TV.

Acum că a venit momentul concluziilor aflați că la acest telefon îmi plac următoarele lucruri:

 • ușurință de utilizare
 • sistemul de socializare prin Hubul People
 • calitatea filmărilor
 • calitatea convorbirilor
 • experiența de gaming/playback multimedia plăcută

și dacă mă întrebați ce nemulțumiri am și ce neajunsuri are Lumia 710, iată-le punctual:

 • capacul bateriei are feeling ieftin, fragil și prea similar cu conceptul din spatele lui Samsung Corby
 • butoanele plastificate sunt greu de apăsat
 • fotografiile camerei de 5 MP nu impresionează
 • difuzorul ar putea fi mai bun
 • prețul nu chiar accesibil pentru publicul țintă (tinerii)

Per total dacă vreți să vă începeți aventura în segmentul Windows Phone, Nokia este o alegere bună, dar rețineți că funcții și specificații similare găsiți și pe modele din 2010, cu același OS la bord! Sunt sigur că prețul va mai scădea și că acest device va deveni cu adevărat unul pe care îl vom vedea în fiecare ghiozdan și poșeta.

 • Preț Nokia Lumia 710: 1.499 lei (QuickMobile.ro)

Review Nokia Lumia 710:
 

Nokia Lumia 710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×