Samsung Galaxy Note 10.1 review - o tabletă puternică, cu un stylus superdotat, ecran ușor dezamăgitor (Video)

7.592 ori
<b>Samsung Galaxy Note 10.1 review - o tabletă puternică, cu un stylus superdotat, ecran ușor dezamăgitor (Video)</b>După ce ne-am jucat cu ceea ce aș numi tabletele anului 2012 și anume Nexus 7, iPad 3 și ASUS Transformer Pad Infinity, iată că ne-a sosit în teste și faimoasă tableta Samsung Galaxy Note 10.1. Aceasta este pe hârtie cea mai puternică tableta...

După ce ne-am jucat cu ceea ce aș numi tabletele anului 2012 și anume Nexus 7, iPad 3 și ASUS Transformer Pad Infinity, iată că ne-a sosit în teste și faimoasă tableta Samsung Galaxy Note 10.1. Aceasta este pe hârtie cea mai puternică tableta de pe piață, fiind singura care oferă un procesor quad core și 2 GB RAM. Un ecran Full HD de 10.1 inch ar fi făcută această combinație genială, dar din păcate nu avem un astfel de display la bordul lui Note 10.1. Ce avem însă este un stylus genial și multe alte dotări, pe care le detaliem în rândurile următoare.

Tableta o găsiți la evoMAG.ro, la prețul de 2169 lei în varianta WiFi și 2649 lei în cea 3G, pe care am testat-o și noi. Probabil va mai amintiți că Samsung Galaxy Note 10.1 a fost un produs prezentat la Mobile World Congress 2012, dar la acea vreme avea doar procesor dual core, o cameră de 3 megapixeli, 1 GB RAM, o cameră frontală inferioară și îi lipsea slotul pentru stylus. Acum toate au fost upgradate și tableta a primit și slot pentru S Pen. Samsung Galaxy Note 10.1 ni se prezintă cu o carcasă din plastic, care trosnește și pocnește sub atingerile utilizatorului, mai ales în partea din spate și asta se aude și în video review.

Toate porturile, butoanele și sloturile principale ale tabletei se afla În partea superioară

Materialul aduce cu cel al carcasei lui Galaxy S III, dar parcă puțin mai ieftin și mai șubred. Tableta arata exact ca Samsung Galaxy Tab 2 10.1, deci de la distanță și chiar și de aproape nu le veți putea diferenția. Toate porturile, butoanele și sloturile principale ale tabletei se afla în partea superioară. Aici includem un receptor infraroșu, slot SIM, slot microSD, jack audio, butoane de volum și buton On/OFF. în partea inferioară avem un port proprietar pentru conectarea la PC și încărcător, în vreme ce în spate se afla camera de 5 megapixeli cu bliț LED.

Samsung Galaxy Note 10.1

în partea frontală avem ecranul, camera frontală de 1.9 megapixeli și difuzoarele stereo laterale. Tableta măsoară 8.9 mm în grosime și cântărește 600 de grame, iar în partea din spate lateral prezintă o fantă pentru stylusul S Pen. Cu designul vă veți obișnui rapid și va deveni o plăcere să țineți tableta în mână, în ciuda carcasei care scârțâie. Ca hardware primim un display PLS TFT de 10.1 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, deși sperăm din toată inima că odată cu upgrade-ul de CPU și RAM să se fi umblat și la ecran. Probabil nu s-a realizat un upgrade aici din motive de consum de baterie, dacă mă întrebați pe mine.

Samsung Galaxy Note 10.1 accesorii

Tableta mai oferă și 2 GB RAM, variante de stocare de 16, 32 sau 64 GB, conectivitate HSDPA de 21 Mbps, WiFi, Bluetooth 4.0 și infraroșu. Ecranul are 3 moduri de funcționare în zona de Setări: Dinamic, Movie și Standard. Acest display are culori vii și luminozitate bune, dar nu sta excelent cu unghiurile de vizualizare, funcționarea în bătaia soarelui și reflecta soarele cam mult. Creierul terminalului este un procesor Exynos 4412 quad core de 1.4 GHz, același de pe Samsung Galaxy S III.

Ca GPU îl avem pe Mali 400 MP, același de pe Samsung Galaxy S II și S III. în cele din urmă aflați și că Galaxy Note 10.1 va pune la dispoziție un accelerometru, giroscop, busola, GPS, GLONASS și tableta sosește pe alb sau negru. Ca baterie avem o unitate Li-Ion de 7000 mAh, care asigură 8 ore de playback video continuu sau 1-2 zile de funcționare cu uz moderat. Stylusul este acum mai lung și mai gros decât cel de pe primul Note și oferă 1024 de nivele de presiune, cu mult mai multe decât predecesorul.

S Pen are parte de tehnologie Wacom

S Pen are parte de tehnologie Wacom și are și un buton care are rolul de a activa anumite funcții. și acum să trecem la evaluarea performanței pe bază de benchmark-uri. Am folosit drept termeni de comparație tabletele Google Nexus 7, ASUS Transformer Infinity Pad, ASUS PadFone și iPad 3. în Quadrant Samsung Galaxy Note 10.1 obține 5249 de puncte, față de cele 3656 ale lui Nexus 7, 4600 ale lui ASUS Infinity Pad și 5000 ale lui ASUS PadFone. în AnTuTu nouă tableta Samsung a scos 12.394 de puncte, față de cele 10.950 ale lui Nexus 7, 11.000 ale lui Infinity Pad și 6000 ale lui ASUS PadFone.

Quadrant Samsung Galaxy Note 10.1 obține 5249 de puncte

Trecând la NenaMark 2, aici tableta obține 58.9 FPS, față de 55.8 FPS pe Nexus 7, 34.6 FPS pe Infinity Pad (ecranul Full HD e de "vină") și 60 FPS pe ASUS PadFone. în cele din urmă în Vellamo am obținut 2356 de puncte, peste Nexus 7, cu 1733 și Infinity Pad cu 1400. Cât despre comparația cu iPad 3, aceasta s-a realizat la nivel de Browsermark, unde iPad 3 a obținut 100.000 de puncte, iar Galaxy Note 10.1 150.000, în condițiile în care Nexus 7 a obținut 123.000 de puncte.

Plăcut impresionat de difuzoarele stereo ale tabletei Samsung Galaxy Note 10.1

în ce privește zona multimedia, am fost plăcut impresionat de difuzoarele stereo ale tabletei, cu claritate bună a sunetului și calitate și bas foarte bun. Trecând la video, culorile și luminozitatea sunt OK la playback video și playback-ul Full HD e suportat, dar încă o dată unghiurile de vizualizare și comportamentul în bătaia soarelui sunt aspectele care trag în jos ecranul. Camera a fost o surpriză plăcută, cel puțin față de așteptările noastre. Anunțată inițial ca un senzor de 3 megapixeli, apoi upgradată la 5 megapixeli și bliț LED, camera face niște fotografii rezonabile, la lumina zilei, în vreme ce indoor ele sunt ceva mai modeste.

Camera lui Samsung Galaxy Note 10.1

și captura video 720p arată OK, dar nu aș trece mai departe de atât. Avem și opțiunea de panoramare, câteva efecte foto și setările obișnuite de expunere, balans de alb, ISO, geotagging și alte câteva. Mai jos avem o mostră video, iar mai sus una foto, cu culori foarte vii.

Mostre foto Samsung Galaxy Note 10.1

și acum putem trece la funcțiile care fac tableta unică. Galaxy Note 10.1 rulează Android 4.0.4 cu interfața TouchWiz și are parte de acele floating apps în partea inferioară, pe care le puteți plasa oriunde pe ecran, pentru a accesa rapid funcții de bază, de la calculator la player audio și email. Apoi avem și opțiunea Pop Up Play de la Galaxy S III, care permite minimizarea ferestrei de playback video și mutarea ei pe ecran în vreme ce faceți altă activitate, precum verificarea mail-ului.

Cea mai promovată funcție a noii tablete Samsung este multiscreen

Probabil cea mai promovată funcție a noii tablete este multiscreen, care permite separarea ecranului în două secțiuni verticale, adică împărțirea să în jumătate. într-o jumătate puteți viziona un film și în cealaltă puteți să desenați, sau în jumătate de ecran puteți să scrieți un mail și în cealaltă să editați documente cu Polaris Office. De remarcat și faptul că atunci când scoateți stylusul din tableta se declanșează o bară verticală cu funcții pe care le puteți accesa, evident legat de inputul cu stylus.

în privința browserului nu am obiecții, el se mișcă foarte bine și cu ocazia prezentării sale ați văzut și tastatura virtuală în recenzia video. Aceasta este disponibilă sub forma clasică, foarte comodă, sau împărțită în două, de tip thumb typing, că la iPad și avem și opțiunea floating keyboard. Evident exista și posibilitatea de a scrie de mâna cu stylusul, iar recunoașterea scrisului de mână funcționează destul de bine pe acest terminal. Samsung oferă și celebrul său magazin de aplicații pe tableta, care a început să includă în sfârșit și alte softuri decât în Play Store și are și o nouă interfață, ceva mai plăcută.

Recenzie Samsung Galaxy Note 10.1

Clasicele Music Hub și Game Hub sunt aici, dar probabil nu le veți utiliza. Primul se vrea un soi de iTunes, iar al doilea e o colecție de linkuri către jocuri din Play Store. S Suggest va face sugestii începătorilor în legătură cu aplicațiile recomandate de instalat pe tableta.

și acum să trecem la stylus! Acesta vine cu tehnologie Wacom și permite respingerea inputului cu palma în vreme vârful lui S Note apasă pe ecran. Vedeți că dacă palma atinge ecranul ea nu lasă vreo urmă sau vreun desen sau literă din greșeală. Folosind butonul de pe stylus și ținându-l apăsat puteți face screenshot ținând apăsat stylusul pe ecran sau puteți să deschideți rapid S Note cu dublu țap pe ecran și butonul apăsat. S Note este o aplicație fantastică, cea care scoate în evidență potențialul stylusului.

S Note Samsung Galaxy Note 10.1

Pe lângă faptul că puteți lua notițe sub formă de scris de mâna cu ea, puteți să desenați și aveți zeci de opțiuni, culori și mărimi de penița la îndemână. și funcțiile sale nu se termină aici! S Note e capabil și să recunoască tabele sau forme geometrice, după cum se vede în video review. Același S Note dispune și de o zonă de formule matematice și după ce ați terminat de scris cu S Pen o formulă matematică, un radical sau un logaritm îi dați căutare pe web și veți primi de la Wolfram Alpha răspunsul la calculul matematic.

La pachet cu Galaxy Note 10.1 vine și Photoshop Touch

La pachet cu Galaxy Note 10.1 vine și Photoshop Touch, o aplicație complexă cu multe layere și brush-uri, care îi va încânta pe cei pasionați de editare foto. Tableta mai dispune și de Smart Stay, suita obișnuită de aplicații Google și are chiar și funcție de telefon, deci veți putea apela cunoscuții de pe tableta. O mențiune specială merită și căștile tabletei, acele earbuds albe care sună foarte bine, stau bine în ureche și izolează bine zgomotul din exterior. Tot la pachet cu tableta vine și Peel Smart Remote, o aplicație care se folosește de conexiunea infraroșu a tabletei pentru a controla un televizor. Puteți schimba programul, porni sau opri televizorul și alte comenzi uzuale.

Samsung Galaxy Note 10.1 functie telefon

în zona inferioară a ecranului se găsește și un buton virtual pentru screenshot, iar tableta vine la pachet cu 50 GB de stocare gratuită în Dropbox pe 2 ani. Personal consider că alte review-uri nu au dreptate când spun că tableta suferă de lag, chiar și atunci când ecranul e încărcat de widgeturi. Am folosit un număr rezonabil de widgeturi și nu am abuzat de ele, iar totul a fost OK la capitolul fluiditate, viteza și funcționalitate. Iată acum și aspectele pro și contra achiziției acestui device:

Aspectele pro sunt următoarele:

 • funcții de grafică excelente: editare foto, efecte, Photoshop, S Note
 • stylus excelent și S Note complex, cu multe funcții
 • funcție de telefon
 • lipsa de lag și hardware de ultimă oră
 • multiscreen și multitasking cu floating apps și pop up play
 • camera decentă
 • multe aplicații utile preinstalate: S Suggest, Photoshop Touch, Peel Smart Remote
 • tastatura virtuală comodă
 • recunoaștere performanță a scrisului de mână
 • difuzoare foarte bune și căști foarte bune

și aspectele contra sunt acestea:

 • carcasa din plastic care scârțâie
 • rezoluția ecranului e dezamăgitoare
 • unghiurile de vizualizare ale ecranului și comportamentul în bătaia soarelui dezamăgesc
 • designul este identic cu al lui Galaxy Tab 2 10.1
 • prețul e destul de mare
 • nu se simte totuși prezența unui CPU quad core și 2 GB RAM (nu pot spune că tableta "zboară" față de un model dual core)

Samsung Galaxy Note 10.1 primește de la noi nota 7 pentru design, nota 9 pentru hardware și nota 8 pentru sistem de operare și interfața, pentru un total de 8 din 10. Tableta este excelentă pentru un grafician și o persoană care are multe notițe de luat, calcule de făcut, tabele de completat și portrete de desenat. Mulțumim evoMAG pentru produs și aflați că găsiți la acest retailer tableta pornind de la prețul de 2199 lei în varianta WiFi. Rămâneți pe Mobilissimo.ro, Forum și canalul YouTube pentru multe alte review-uri interesante.

Review Samsung Galaxy Note 10.1

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×