Ghid de achiziție pentru Black Friday: Tablete de top

2.950 ori
<b>Ghid de achiziție pentru Black Friday: Tablete de top</b>Black Friday stă să înceapă, mai sunt doar câteva ore până când primele magazine online vor face publică oferta. Flanco și QuickMobile au spus deja pe ce vor miza în 23 octombrie spre a atrage atenția internauților români dornici de oferte...

Black Friday stă să înceapă, mai sunt doar câteva ore până când primele magazine online vor face publică oferta. Flanco și QuickMobile au spus deja pe ce vor miza în 23 octombrie spre a atrage atenția internauților români dornici de oferte cât mai tentante. Mai multe detalii vor sosi într-un articol separat.

M-am gândit că ar fi util un ghid cu tablete pe care merită să le urmărești dacă sunt la reducere. Ecartul de preț va fi mare, la fel și dimensiunile cuprinse între 7 și 10.1 inch. Un singur lucru este cert: experiența ofertită de aceste tablete ajunge a fi considerată fără cusur, acesta-i numitorul comun și cel care contează în cele din urmă.

Când cauți o tabletă ar trebuie să iei în calcul:

  • display - ce tehnologie se ascunde în spatele său și rezoluția;
  • hardware - minim un CPU dual-core sau mai degrabă să mergeți pe mâna unui CPU quad-cor;
  • update software - tabletele din seria Nexus primesc cel mai rapid update software, dar mai sunt companii ca ASUS care au ieșit în evidență prin portarea rapidă a versiunilor Android. La Apple și al său iPad nu este această problemă;
  • baterie - capacitate cât mai mare și asta în funcție de dimensiunea în inch a display-ului;
  • greutate și grosime - o tabletă de peste 10 mm și greutate peste 600 - 700 gr. ar trebuie să fie de evitat, ar sta prea slab la portabilitate.

1. iPad 4

A intrat în stocurile magazinelor din România din 2 noiembrie, odată cu lansarea internațională. De câteva zile mă joc cu un tableta, primită de la QuickMobile. Nu diferă ca design de iPad 3th, dar aduce un spor de viteză sesizabil. în browsing funcționează mai rapid decât un desktop pc și mă refer la versiunile web ale site-urilor și nu la cele optimizate pentru mobile.

iPad 4 merită achiziționată pentru retina display, autonomie bună, viteză în browsing, multe aplicații din App Store optimizate pentru retina display și pentru hardware-ul implementat pe device, cameră foto bună. Prețul său va ajunge la pragul a 2000 de lei în cadrul Black Friday 2012 și versiunile de top cu Wi-Fi și 64 GB trec de pragul a 3000 de lei.

2. ASUS TF700T

O tabletă Android de top, sunt două versiuni. Una cu Wi-Fi și procesor quad-core Tegra 3 la 1.6 GHz și alta dual-core cu Qualcomm Snapdragon S4 și Adreno 225 cu LTE - Vodafone o are în portofoliu cu primele servicii de date 4G din țara noastră.

Tableta ASUS merită luată în seamă pentru display-ul IPS cu rezoluție de 1920x1200 pixeli, posibilitatea de a conecta o tastatură dock și transformi tableta în ultraportabil + autonomie ce depășește 15h în modul combinat, hardware puternic, interfață grafică plăcută de la ASUS, update software destul de rapid.

3. Samsung Galaxy Note 10.1

Cea mai puternică tabletă Samsung până la debutul lui Google Nexus 10. Uimește prin stylus-ul și display-ul ce recunoaște multe puncte de presiune + aplicații optimizate, hardware puternic cu Exynos quad-core preluat de la Samsung Galaxy S III și 2 GB RAM, versiuni 3G cât și Wi-Fi only, diverse spații de stocare, slot pentru microSD, cameră foto bună.

4. Google Nexus 7

Tableta care a ajuns la 1 milion de unități comercializate pe lună, așa a declarat ASUS care poate spune că a dat lovitura în urma acordului cu Google. Google Nexus 7 este prima tabletă din seria Nexus și merită a fi luată în seamă pentru: display IPS cu luminozitate bună, Tegra 3 quad-core + 1 GB RAM + 16 sau 32 GB spațiu de stocare, versiunea 3G nu a debutat oficial în România. Mă aștept ca la promoție să avem varianta de 16 GB sub 1000 de lei și cea de 32 GB să ajungă sub 1200 de lei.

Primește update software rapid rulând Android în mod nativ. Are cameră frontală de tip HD și la capitolul autonomie se descurcă decent, un best buy veritabil.

5. ASUS TF300

eMAG aduce ASUS TF300 de 16 GB la 1399 lei de la început de săptămână. Era vorba de TF300 cu Wi-Fi și fără 3G, fără tastatura dock. Reușești până în 2000 de lei să iei un TF300 și cu tastatura dock care aduce un plus la nivel de operabilitate.

TF300 uimește printr-un display IPS calibrat bine, Tegra 3 quad-core + 1 GB RAM + 16 GB + slot pentru microSD, Android cu o interfață user friendly, autonomie excelentă și mai ales în combinație cu tastatura dock, preț de best buy raport la dimensiunea display-ului de 10.1 inch și la hardware.

6. iPad mini

Nu mă așteptam să dau de iPad mini la ofertă, dar deja sunt magazine care l-au ieftinit cu câteva zeci sau sute de lei. M-am jucat doar ocazional cu micuța tabletă Apple și prima impresiea a fost că-i excelent finisată și extrem de ușoară și subțire, cu adevărat portabilă.

Rămâne să studiez și cât de repede funcționează, sunt multe aplicații în App Store gândite pentru rezoluția sa de 1024x768 pixeli.

7. iPad 3 sau iPad 2

Am ales să închei tot cu tablete Apple. iPad 3 s-ar putea să fie pe lichidare de stoc și să coboare serios sub 2000 de lei în cadrul Black Friday 2012. Tableta are aceleași specificații ca și iPad 4 cu excepția unui nou CPU și GPU. iPad 2 este mai ușoară decât iPad 3 și iPad 4, mai subțire. Aduce o autonomie mai mare și diferența legată de display este mai mult de detaliu și nu-i așa evidentă de la prima vedere.

Ce alte tablete ai în calcul spre a achiziționa de Black Friday 2012? Am rămas uimit că în a doua parte a anului nu a mai fost explozia de tablete noi ca în primele luni din 2012 când în fiecare lună auzeam de modele noi. Ar mai fi cele cu Windows RT sau Windows 8, dar abia sunt câteva modele și prețurile mi se par prohibitive în raport cu concurența iPad și Android.

Vă invităm să urmăriți live blogging-ul nostru de Black Friday, pentru a afla noile prețuri afișate de retailerii din România.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×