Nokia lupta pentru cota de piata cu reduceri de 10%

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.083 ori
<b>Nokia lupta pentru cota de piata cu reduceri de 10%</b>Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a scazut preturile handseturilor sale cu pana la 10% pe masura ce rivalii sai au inceput sa isi creasca tot mai mult cota de piata. Marii producatori de telefoane se confrunta cu o cerere scazuta...

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a scazut preturile handseturilor sale cu pana la 10% pe masura ce rivalii sai au inceput sa isi creasca tot mai mult cota de piata. Marii producatori de telefoane se confrunta cu o cerere scazuta in Europa de Vest, in special in ce priveste piata telefoanelor high-end.

In ciuda acestei probleme, Nokia si-a crescut cota de piata in ultimul trimestru de la 40 la 41% si asta datorita telefoanelor mai ieftine. Analistul Geoff Blaber, de la CCS Insight afirma ca producatorul finlandez a scazut preturile telefoanelor muzicale, cele de nivel mediu, un segment foarte competitiv. In ciuda lansarilor sale, cota de piata a celor de la Sony Ericsson a scazut de la 9.5% la 8.2%, ducand producatorul pe locul 6 in ierarhia companiilor din aceasta industrie.

Domnul Blaber anunta ca Nokia va incepe sa faca reduceri si in segmentul de telefoane high-end, care il include si pe N81, rivalul direct al lui Apple iPhone 3G. Reducerile de preturi vor face loc pe piata seriei SuperNova, despre care va informam intr-un articol anterior, promitatoarele telefoane muzicale fiind o amenintare serioasa pentru seria Sony Ericsson Walkman. In mod surprinzator, Motorola a anuntat un mic profit trimestrial, vanzand mai multe telefoane decat estimase si iesind din pasa proasta a ultimului an. Astfel, commpania se tine cu dintii de locul 3 in ierarhia producatorilor de handseturi, in fata celor de la LG care detronasera gigantul american, cel putin pe hartie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×