Nokia lupta pentru cota de piata cu reduceri de 10%

1.155 ori
<b>Nokia lupta pentru cota de piata cu reduceri de 10%</b>Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a scazut preturile handseturilor sale cu pana la 10% pe masura ce rivalii sai au inceput sa isi creasca tot mai mult cota de piata. Marii producatori de telefoane se confrunta cu o cerere scazuta...

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a scazut preturile handseturilor sale cu pana la 10% pe masura ce rivalii sai au inceput sa isi creasca tot mai mult cota de piata. Marii producatori de telefoane se confrunta cu o cerere scazuta in Europa de Vest, in special in ce priveste piata telefoanelor high-end.

In ciuda acestei probleme, Nokia si-a crescut cota de piata in ultimul trimestru de la 40 la 41% si asta datorita telefoanelor mai ieftine. Analistul Geoff Blaber, de la CCS Insight afirma ca producatorul finlandez a scazut preturile telefoanelor muzicale, cele de nivel mediu, un segment foarte competitiv. In ciuda lansarilor sale, cota de piata a celor de la Sony Ericsson a scazut de la 9.5% la 8.2%, ducand producatorul pe locul 6 in ierarhia companiilor din aceasta industrie.

Domnul Blaber anunta ca Nokia va incepe sa faca reduceri si in segmentul de telefoane high-end, care il include si pe N81, rivalul direct al lui Apple iPhone 3G. Reducerile de preturi vor face loc pe piata seriei SuperNova, despre care va informam intr-un articol anterior, promitatoarele telefoane muzicale fiind o amenintare serioasa pentru seria Sony Ericsson Walkman. In mod surprinzator, Motorola a anuntat un mic profit trimestrial, vanzand mai multe telefoane decat estimase si iesind din pasa proasta a ultimului an. Astfel, commpania se tine cu dintii de locul 3 in ierarhia producatorilor de handseturi, in fata celor de la LG care detronasera gigantul american, cel putin pe hartie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×