Apple își păstrează postura de lider pe piaţa de purtabile, grație noilor modele Apple Watch şi AirPods

601 ori
<b>Apple își păstrează postura de lider pe piaţa de purtabile, grație noilor modele Apple Watch şi AirPods</b>Au început să apară cifre şi pentru segmentul Purtabile pe trimestrul 3 al anului 2019 şi evident Apple este lider de piaţă. E în această postură de ceva vreme, fără semne că ar putea fi doborâtă

Au început să apară cifre şi pentru segmentul Purtabile pe trimestrul 3 al anului 2019 şi evident Apple este lider de piaţă. E în această postură de ceva vreme, fără semne că ar putea fi doborâtă. Atenţie, purtabile nu înseamnă doar ceasuri şi brăţări de fitness, ci şi căşti precum este cazul celor AirPods.

Studiu IDC

Cel mai nou studiu vine de la IDC şi indică faptul că purtabilele au generat un total de 84.5 milioane de unităţi livrate în trimestrul 3 din 2019. Numărul reprezintă o creştere de 94.6% faţă de anul 2018 şi un record de livrări într-un interval de 3 luni. Mai nou am descoperit şi o sub segmentare a purtabilelor în "audibile". E vorba despre căşti, care au reprezentat jumătate din piaţa purtabilelor în T3 2019, urmate de ceasuri şi brăţări.

Studiu IDC

Creştere căştilor wireless a devenit simţitoare odată ce tot mai mulţi producători de telefoane au scos jack-ul audio. Strict în zona Purtabile, Apple este pe locul întâi, cu 29.5 milioane de unităţi livrate şi o cotă de piaţă de 35%. În 2018 avea doar 10 milioane de unităţi livrate şi o cotă de 23%. Xiaomi e pe locul 2, cu 12.4 milioane de unitaţi şi 14.6% cota de piaţă, iar Samsung e pe 3, cu 8.3 milioane şi 9.8%.

Top 5 mai include şi Huawei şi Fitbit. Huawei pare a sufla în ceafă Samsung, cu 7.1 milioane de unităţi şi 8.4% cotă. Căştile wireless au adus 40.7 milioane de unităţi livrate în ultimele 3 luni, de aproape 4 ori mai mult decât în 2018 în trimestrul 3. Pe locul 2 în segment sunt brăţările de fitness, cu 19.2 milioane unităţi şi apoi ceasurile inteligente, cu 17.6 milioane. Dacă tot merg aşa bine "Audibilele", am dori să vedem şi extra funcţii pe ele, de fitness, sănătate şi eventual dotări mai smart.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×