Apple rămâne lider de piaţă în segmentul tabletelor şi în trimestrul 3 din 2019; Amazon şi Samsung prind podiumul

919 ori
<b>Apple rămâne lider de piaţă în segmentul tabletelor şi în trimestrul 3 din 2019; Amazon şi Samsung prind podiumul</b>Dacă despre telefoane am tot vorbit în ultima vreme, cu accentul pe evoluţia pieţei smartphone, acum e momentul să aruncăm o privire şi spre tablete. Teoretic acestea nu o duc bine de câţiva ani, dar în ultima vreme piaţă

Dacă despre telefoane am tot vorbit în ultima vreme, cu accentul pe evoluţia pieţei smartphone, acum e momentul să aruncăm o privire şi spre tablete. Teoretic acestea nu o duc bine de câţiva ani, dar în ultima vreme piaţă a început să se redreseze. Ne dăm seama de asta fie şi numai după faptul că Huawei şi Samsung lansează deja 2-3 tablete pe an sau mai multe chiar. Hai să vedem cum stăm cu vânzările şi cotele de piaţă în trimestrul 3 din 2019.

Apple rămâne în continuare lider de piaţă, iar în trimestrul 3 din acest an a crescut ecartul faţă de rivali. Are o cotă de piaţă de 26.5% la nivel global, aproape dublu faţă de compania plasată pe locul 2, Amazon. Compania lui Jeff Bezos are o cotă de 13.9%, dar remarcăm saltul său impresionant de la 5.6% cota în T3 2018. Pe locul 3 se află Samsung, cu 13.2%, în scădere de la 13.3% în 2018.

Studiu piata tablete 2019

Huawei e pe locul 4, cu 8.1%, în scădere de la 9.5% şi apoi vine Lenovo, cu 6.6%, în creştere de la 5.9%. Informaţiile vin de la Strategy Analytics, care scrie şi că Apple încearcă să reinventeze iPad-ul, ca o unealtă de productivitate, datorită tastaturii pe care o oferă ca accesoriu, dar şi datorită eSIM-ului de pe modelele celulare. Dacă vreţi şi cifre de livrări, Apple a livrat 10.1 milioane tablete în ultimele 3 luni, iar Amazon 5.3 milioane. Samsung e la cota de 5 milioane, iar Huawei la 3.1 milioane.

Studiu piata tablete 2019

Ultima tableta lansată de Apple a fost acel iPad de generaţie a şaptea, cu acelaşi preţ ca modelul accesibil de anul trecut. Face un upgrade de ecran totuşi, de la 9.7 inch la 10.2 inch  şi păstrează acelaşi procesor Apple A10. Suportă şi Apple Pencil şi ataşarea unei tastaturi. Amazon atacă piaţa cu preţuri foarte mici, în vreme ce tabletele Samsung sunt cele mai subţiri de pe piaţă şi cele mai puternice dintre modelele cu Android.

Tab S6 şi Tab S5e  se remarcă aici. Huawei propune tablete MediaPad axate pe consum multimedia şi ar pregăti şi un rival iPad Pro.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×