Producătorul de ceasuri Citizen pregăteşte un smartwatch bazat pe energie solară

1.511 ori
<b>Producătorul de ceasuri Citizen pregăteşte un smartwatch bazat pe energie solară</b>În vreme ce piața este asaltată de smartwatch-uri care mai de care mai elegante și mai scumpe, japonezii de la Citizen pregătesc introducerea unui model bazat pe energie solară. Astfel nu va mai trebui să ne facem griji cu privire la încărcarea device-

Înainte să descopăr ce anunţ are de gând Citizen să ne ofere în zona smartwatch, am făcut un pic de research legat de acest brand. Iniţial am avut o abordare de genul "cine ştie ce mai pregătesc elveţienii ăştia...", apoi am aflat că Citizen sunt de fapt japonezi şi lucrurile au devenit interesante.

Compania care activează de 98 de ani ar avea în dezvoltare un smartwatch alimentat cu energie solară. Informaţia vine de la publicaţia financiară japoneză Nikkei, care confirmă că produsul se va lansa până la finalul acestui an. Alimentarea nu va fi necesară, terminalul bazându-se strict pe energia preluată de la astrul nostru.

E probabil vorba despre un ceas analogic cu câteva funcţii smart, nu de vreun rival pentru ASUS ZenWatch 3 sau Gear S3. Probabil vom primi alerte legate de apeluri, notificări, dar şi de funcţii de fitness. Noul model Citizen va avea şi o funcţie de tip "find my watch", corectare automată a fuselor orare şi orei de iarnă/vara.

Preţul ar fi în jurul a 783 dolari şi ne aşteptăm şi la un design metalic şi elegant. Citizen a mai experimentat cu purtabilele smart în 2006, dar produsul rezultat nu a fost bine primit.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×