Administrația SUA vrea să pună şaua pe Huawei şi mai mult, conform unor surse apropiate de Washington

2.078 ori
<b>Administrația SUA vrea să pună şaua pe Huawei şi mai mult, conform unor surse apropiate de Washington</b>Exact când părea că se relaxaseră lucrurile în relaţia SUA - Huawei, apare ameninţarea unor noi sancţiuni. Conform celor de la Reuters, Guvernul american pregăteşte noi măsuri luate contra companiei chineze. Poate pentru că recent a prins curaj şi a..

Exact când părea că se relaxaseră lucrurile în relaţia SUA - Huawei, apare ameninţarea unor noi sancţiuni. Conform celor de la Reuters, Guvernul american pregăteşte noi măsuri luate contra companiei chineze. Poate pentru că recent, cei de la Huawei au declarat în mai multe rânduri (1, 2, 3) că nu depind de Statele Unite.

Departamentul de Comerţ din SUA nu ar fi mulţumit cu rezultatele obţinute după interdicţia impusă în luna mai. Acum analizează măsuri care vor afecta companiile străine care fac afaceri cu Huawei. Sunt şanse ca în 2020 să vedem blocarea comerţului cu aceste firme. Avocatul pe legi comerciale Doug Jacobson este citat ca sursă, el operând în Washington, în sânul administraţiei.

Jacobson convins şi că Huawei va supravieţui chiar şi la aceste noi sancţiuni. Viitoarele reglementări vor aborda chiar şi produse, componente şi software care nu intră în zona riscantă pentru securitatea naţională. E ciudat să auzim această ameninţare, mai ales că Huawei tocmai primise câteva licenţe pentru a lucra cu firme americane. Ce-i drept și SUA are nevoie încă de asistența Huawei, mai ales în mediul rural, acolo unde operează încă multe dintre echipamentele companiei chineze. Practic e un soi de barter temporar.

Toate aceste veşti vin după ce în urmă cu o săptămână administraţia Trump a pus la dispoziţie 75 de licenţe pentru că unii furnizori să vândă produse spre Huawei. Practic SUA dă cu o mână şi se pregăteşte să ia cu două. Ştiu că Huawei, deşi îşi ia multe componente din China, se bazează şi pe parteneri din Japonia şi Coreea de Sud. Fără ei devine mai dificilă ecuaţia smartphone, dar nu imposibilă, chinezii producând... cam orice.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×