Huawei crede că scapă de efectele interdicţiei SUA în 2-3 ani, conform lui Ren Zhengfei, fondatorul companiei

3.392 ori
<b>Huawei crede că scapă de efectele interdicţiei SUA în 2-3 ani, conform lui Ren Zhengfei, fondatorul companiei</b>În ultima săptămână au venit numai veşti bune pentru China de la Donald Trump. Întâi s-a declarat deschis ca unele firme americane să vândă produse spre Huawei, apoi a amânat majorările de tarife pentru bunurile importate din China. Aflăm de la Huawei..

În ultima săptămână au venit numai veşti bune pentru China de la Donald Trump. Întâi s-a declarat deschis ca unele firme americane să vândă produse spre Huawei, apoi a amânat majorările de tarife pentru bunurile importate din China. Acum aflăm de la Huawei cât timp le va lua să îşi revină după palma cu piciorul dată de americani în stil Van Damme.

Ren Zhengfei, fondatorul companiei, foarte vocal în ultimul an a acordat recent un interviu celor de la revista Fortune. Acolo a declarat că interdicţia impusă de SUA va reduce vânzările companiei sale cu aproximativ 10 miliarde de dolari doar în Europa. El considera asta "un impact nu foarte mare". Oficialul a subliniat şi că SUA ar trebui să îşi facă griji mai mari decât China, care are deja o reţea 5G puternică şi nu depinde de SUA pentru componente. Viceversa totuşi lucruri stau diferit, iar SUA cam depinde de China pentru infrastructura 5G. În plus, Huawei a început deja cercetarea și privind tehnologia 6G.

Cât despre efectele interdicţiei americane pe termen lung, Ren afirmă că ele vor fi eliminate în 2-3 ani. Oficialul a mai menţionat şi că el consideră că Harmony OS va fi la nivel de iOS în 2, maxim 3 ani. Va fi totuşi nevoie de multă muncă pentru a crea un ecosistem, asta în ideea că iOS are deja peste 2 milioane de aplicaţii şi milioane de dezvoltatori parteneri.

Încă nu e clar cum va atrage Huawei la fel de multe talente de partea sa, dar motivaţia financiară ar putea fi un argument. Huawei insistă totuşi că dezvoltarea lui Harmony OS continuă doar dacă SUA le mai pune piedici. Orice revenire la normal în relaţia cu Google şi aplicaţiile sale de pe Android ar însemna teoretic oprirea dezvoltării ecosistemului Harmony OS.

Între timp a apărut și un video-interviu cu Ren Zhengfei a celor de la CNBC, pe care îl puteți urmări mai jos:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×