Donald Trump reneagă înţelegerea cu Huawei, afirmă că nu e gata de o colaborare cu China

2.195 ori
<b>Donald Trump reneagă înţelegerea cu Huawei, afirmă că nu e gata de o colaborare cu China</b>Exact când Huawei era pe buzele tuturor, pentru că prezentase un nou sistem de operare ce sună promiţător (HarmonyOS), a venit Donald Trump care reia cu răceală poziția SUA față de Huawei. Şeful de stat american a declarat pentru posturile TV că Guvernul

Exact când Huawei era pe buzele tuturor, pentru că prezentase un nou sistem de operare ce sună promiţător (HarmonyOS), a venit Donald Trump care reia cu răceală poziția SUA față de Huawei. Şeful de stat american a declarat pentru posturile TV că Guvernul SUA nu va face afaceri cu Huawei şi că nu e gata să aibă vreo înţelegere cu China.

Practic, Trump a dat înapoi faţă de poziţia sa de la ultimul summit, când se arăta deschis la negocieri şi teoretic scotea Huawei de pe lista neagră. Iată citatele exacte ale lui Donald Trump din ultimele 24 de ore:

"Nu vom mai face business cu Huawei. Şi chiar am luat decizia asta. Este mai simplu să nu facem afaceri cu Huawei. Asta nu înseamnă că nu vom pica la o înţelegere dacă şi când vom face un acord comercial cu China".

Declaraţia nu este o coincidenţă şi vine după ce China a început să oprească achiziţiile de produse agricole din State. La rândul său acea măsură a fost replică la ameninţările cu taxări extra de 10% ale lui Trump de la începutul lunii. Ce îmi este neclar acum e dacă Guvernul SUA nu va mai face înţelegeri cu Huawei sau daca şi companiile din SUA se supun aceloraşi reguli.

La ultima verificare o companie din State putea să cumpere şi să vândă spre Huawei dacă obţinea aprobările necesare şi DACĂ acea colaborare nu era catalogată că risc de securitate naţională. Negocierile continuă, dar un alt citat al lui Trump ne pune pe gânduri:

"China vrea să facă ceva, dar eu nu fac nimic încă. 25 de ani de abuz, nu sunt gata aşa repede".

Vă reamintesc şi că pe 19 august expiră licenţa temporară acordată pentru utilizarea lui Android pe terminalele Huawei. Cu HarmonyOS anunţat în această săptămână, se pare că Huawei chiar va trebui să se descurce singură în curând. Posibil să mai primească o extindere de licenţă totuşi.

Aş zice şi că Trump vrea să întindă coarda la maximul și să împingă Huawei în disperare, la fel și guvernul chinez. Ar putea fi un soi de bluf, care s-ar putea să se întoarcă împotriva lui..

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×