Altex renunţă la colaborarea cu eMAG.ro şi iese din Marketplace; Aflăm motivul din spatele deciziei

1.517 ori
<b>Altex renunţă la colaborarea cu eMAG.ro şi iese din Marketplace; Aflăm motivul din spatele deciziei </b>În această perioadă am vorbit mai mult despre reduceri când ne-am referit la marii retaileri de la noi. Azi avem şi o veste mai puţin bună şi anume o fisură în relaţia Altex - eMAG.ro. Altex a renunţat la colaborarea cu eMAG.ro

În această perioadă am vorbit mai mult despre reduceri când ne-am referit la marii retaileri de la noi. Azi avem şi o veste mai puţin bună şi anume o fisură în relaţia Altex - eMAG.ro. Altex a renunţat la colaborarea cu eMAG.ro şi a ieşit din Marketplace. Asta din cauza creşterii comisioarelor practicate de eMAG, din câte am înţeles.

Unul dintre cei mai respectaţi retaileri de la noi, Altex a decis să se axeze doar pe canalele proprii de distribuţie la nivel digital. Acest retailer susţine că eMAG.ro a crescut semnificativ comisioanele luate pentru tranzacţii prin platformă sa în ultima vreme. Aceste comisioane stau în calea respectării promisiunii de "cel mai mic preţ din România", care a consacrat retailerul.

Altex s-a aflat în Marketplace timp de un an şi jumătate, iar începând cu 19 august, clienţii vor putea cumpăra bunuri de la Altex doar prin cele 120 de magazine ale sale şi reprezentanțe Media Galaxy, plus site-urile Altex.ro şi Mediagalaxy.ro. Prezenţa Altex în eMAG.ro Marketplace începea pe 24 februarie 2018. Au fost puse la vânzare în jur de 900 de produse în această platformă.

În prima fază Altex intrase în platformă prin Complet Electro Serv (CES), un producător şi distribuitor de echipamente electroIT, care teoretic e încă în sistem, dar doar cu un singur produs listat. Între timp a venit şi reacţia eMAG.ro, care anunţa că a început să crească din aprilie comisioanele și a renegociat contractele cu partenerii, dar nu a putut ajunge la un acord cu Altex.

Altex e totuşi în extindere, având parte de investiţii de peste 10 milioane de euro doar în acest an, pentru modernizarea, reamenajarea sau deschiderea de magazine noi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×