ANAF recuperează 85.000 euro de la românii ce au fentat plata de TVA și taxe vamale pentru produsele achiziționate din afara UE

1.996 ori
<b>ANAF recuperează 85.000 euro de la românii ce au fentat plata de TVA și taxe vamale pentru produsele achiziționate din afara UE</b>Achiziția de produse din afara spațiului european presupune și plata de TVA și a unor taxe vamale, plăți pe care românii au decis să le fenteze în ultimul an. Prin declararea unei valori mai mici decât cea a produsului din colet se pot evita

Mulți români aleg să achiziționeze tot soiul de produse din China, asta datorită prețurilor mai mici care fac cu ochiul oricui. După cum bine știți, o asemenea achiziție din afara spațiului european necesită și plata de TVA în cazul în care produsele trec de 10 euro, dar și de taxe vamale în situația în care coletul are o valoare mai mare de 150 euro.

De multe ori însă se poate comunica direct cu vânzătorul chinez pentru a se trece o valoare mai mică pe colet și astfel a plăti mai puține taxe la sosirea în țară. Fix această metodă a fost aleasă și de numeroși români care au decis să scape de plata TVA-ului și a taxelor vamale.

Aflăm că în perioada august - decembrie 2017, ANAF a recuperat taxe în valoare de 85.000 euro de la românii ce au fentat statul român prin declararea unor valori mai mici pentru produsele achiziționate din afara spațiului european (41% din sumă fiind calculată pentru produsele sosite din China).

Un număr total de 6.309 colete au fost depistate de către inspectorii ANAF având declarate valori mai mici decât cele reale. De asemenea, suntem informați că cele mai multe cazuri au fost semnalate la Direcția Vamală Brașov, acolo unde au fost controlate peste 130.000 de colete. Direcția Vamală Timișoara este pe locul 2 în clasament și aflăm că printre aceste produse subevalate descoperite de inspectorii s-a numărat un telefon de 300 dolari cu o valoare declarată de 20 mai mică și un colet cu bijuterii de 164 dolari care avea o valoare declarată de numai 5 dolari. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×