Apple anunță noul MacBook Pro; vine cu display secundar OLED și scanner de amprente TouchID

1.561 ori
<b>Apple anunță noul MacBook Pro; vine cu display secundar OLED și scanner de amprente TouchID</b>Cu toate că ne așteptam ca ultimul eveniment Apple din acest an să ne aducă mai multe produse interesante, se pare că singura noutate importantă de astăzi este notebook-ul MacBook Pro. Acest nou dispozitiv se laudă cu un ecran secundar numit Touch Bar

Deși ne așteptam ca ultimul eveniment Apple din acest an să ne aducă poate mai multe produse interesante, iată că firma din Cupertino a fost cam zgârcită cu lansările dacă putem spune astfel. Noutatea aflată în centrul atenției a fost modelul MacBook Pro - laptop care primește acum un display secundar de tip OLED plasat deasupra tastaturii qwerty.

Apple MacBook Pro

Acest ecran denumit de către Apple - Touch Bar, vine să înlocuiască celebrele taste funcționale, inclusiv popularul buton ESC la care apelăm ori de câte ori dorim ieșirea dintr-un meniu sau aplicație. Acesta încă există dar îl avem acum sub formă de buton software plasat în partea din stânga a ecranului dreptunghiular inclus pe noul laptop.

MacBook Pro

Noul display tactil Retina oferă suport multitouch, și după cum am văzut în prezentare, aici vor fi afișate meniuri contextuale și shortcut-uri în funcție de aplicația ce rulează pe notebook. Astfel, în cadrul unor aplicații precum Mail sau Messenger vom primi sugestii de cuvinte pe acest mic ecran, iar în aplicații de editare foto vom avea un slider special pentru rotirea imaginilor.

MacBook Pro

De asemenea, utilizatorii vor putea customiza acest Touch Bar cu shortcut-urile favorite pentru anumite funcții, cum este cazul butonului de screenshot ce poate fi plasat pe ecranul OLED printr-un gest de tip drag and drop. De aici vom putea răspunde și apelurilor FaceTime, iar în partea din dreapta avem butonul power cu scanner de amprente Touch ID ce este protejat de sticlă de safir.

MacBookPro

Folosindu-ne de acest scanner de amprente ne vom putea autentifica într-un mod mai rapid pe notebook, și totodată realiza plăți sau achiziții de jocuri/aplicații din App Store. Aflați că noul MacBook Pro aduce un trackpad mai mare cu tehnologie Force Touch, același mecanism de tip 'butterfly' pentru tastatură, dar și un display ce aparent este cu 67% mai luminos decât cel aflat pe generația anterioară, și cu 30% mai eficient la consumul de energie.

Noul MacBook Pro 15 aduce un display IPS LED de 15.4 inch cu rezoluție de 2880 x 1800 pixeli, 16 GB memorie RAM LPDDR3, patru porturi USB Type-C Thunderbolt, un jack audio 3.5 mm, conectivitate Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 4.0 și o cameră frontală FaceTime HD 720p. Avem și difuzoare stereo la pachet, 3 microfoane și sistemul de operare macOS Sierra. Ca dimensiuni acesta cântărește doar 1.83 kg și măsoară 15.5 mm în grosime. Iată și versiunile disponibile:

Versiuni MacBook Pro 15:

  • Intel Core i7 2.6 GHz + 256 GB SSD + placă video ATI Radeon PRO 450 2 GB - 2.399 dolari
  • Intel Core i7 2.7 GHz + 512 GB SSD + placă video ATI Radeon PRO 455 2 GB - 2.799 dolari

Versiuni MacBook Pro 13:

  • Intel Core i5 2.0 GHz + 256 GB SSD + Intel Iris Graphics 540 + 2x USB Type-C - 1.499 dolari
  • Intel Core i5 2.9 GHz + 256 GB SSD + Intel Iris Graphics 550 + 4x USB Type-C + Touch Bar și Touch ID - 1.799 dolari
  • Intel Core i5 2.9 GHz + 512 GB SSD + Intel Iris Graphics 550 + 4x USB Type-C + Touch Bar și Touch ID - 1.999 dolari
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×