Avem încă o companie de 1 trilion dolari: Amazon ajunge la acest prag la doar 4 săptămâni după Apple

Autor:  | Publicat în:  Amazon 659 ori
<b>Avem încă o companie de 1 trilion dolari: Amazon ajunge la acest prag la doar 4 săptămâni după Apple</b>După ce în urmă cu fix 4 săptămâni cei de la Apple reușeau să ajungă la o valoare de piață de 1 trilion de dolari, iată că acum și Amazon reușește atingerea acestui prag. Firma condusă de Jeff Bezos este una dintre giganții de pe piața

Amazon a intrat în ultimele 24 de ore în clubul trilionarilor, devenind a doua companie care ajunge la valoarea de piaţă de 1000 de miliarde de dolari. Apple dădea tonul luna trecută şi iată că la 4 săptămâni distanță colosul lui Jeff Bezos a ajuns la acest nivel.

Recent colegul Radu scria cum ar putea ajunge Apple la următorul trilion şi vă recomand să citiţi editorialul său, pentru că e interesant. Cât despre Amazon, compania care a pornit ca un magazin de cărţi modest a ajuns să aibă un preţ de 2050.57 dolari per acţiune ieri dimineaţă. Au apărut apoi fluctuaţii şi mirajul trilionului nu a ţinut mult. Chiar şi acum a scăzut iarăşi sub el cu câteva milioane, dar fluctuaţiile sunt comune şi pragul a fost trecut, fie şi pentru câteva ore.

AMAZON

Acţiunile Amazon treceau pentru prima oară pragul de 2000 de dolari pe 30 august şi de atunci tot cresc. Mai important de atât e că valoarea per acţiune s-a dublat în ultimele 10 luni, ajungând la 1000 de dolari pentru prima oară de abia în octombrie 2017. Nu e de mirare deci că Jeff Bezos e cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere de 166 de miliarde de dolari şi acum a pus gând rău cursei cosmice și turismului spațial, dorind să le domine.

Ca să vă faceţi o idee cât de mare este Amazon în SUA, compania obţine 49 de cenţi pentru fiecare dolar scos din e-commerce în Statele Unite. Are peste 550.000 de angajaţi şi generează 178 de miliarde de dolari în venituri anuale. Serviciile sale sunt mult mai vaste şi dincolo de retail online. Vând spaţiu de stocare şi spaţiu pe servere (cumpărat inclusiv de CIA), fructe şi legume prin integrarea unui lanţ de supermarketuri din SUA şi chiar programări la diferite servicii de reparaţii.

Amazon produce şi filme şi seriale şi toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură seria lor "Lord of the Rings" spre exemplu. Sunt şi probleme în paradis, precum angajaţii din depozite, care se plâng ca sunt plătiţi prea puţin şi că au un program prea lung. Pe de altă parte nu prea e loc de birocraţie şi gândire îngrădită, iar Bezos a interzs PowerPoint-urile în întâlnirile de afaceri.

Sunt şi lucruri care nu au prins cum dorea Bezos, precum serviciul de livrări de pachete cu drone. Cert e că acum cursa trilionului se dă în 2 şi aşteptăm şi numărul 3, care ar putea fi Google, Facebook sau Microsoft.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×