Apple scade sub cota de o mie de miliarde de dolari; Iată de ce

1.067 ori
<b>Apple scade sub cota de o mie de miliarde de dolari; Iată de ce</b>Începutul săptămânii vine cu o veste rea pentru Apple, companie care scade sub cota de o mie de miliarde de dolari, asta pe seama misterului din jurul livrărilor de produse. Dacă până acum compania din Cupertino dezvăluia câte unități

Apple a părăsit săptămâna trecută foarte selectul club al companiilor care valorează 1000 de miliarde de dolari. A făcut asta vineri, după ce a anunţat oficial că nu va mai raporta cifre de vânzări pentru secţiunea sa hardware.

Apple este o companie misterioasă, secretomană, care urăşte cifrele. Lasă pentru ultima clipă megapixelii, nu spune cât RAM pune pe telefoane şi tablete şi nici câti miliamperi avem pentru baterii. Mai nou nu va mai mai oferi detalii nici despre vânzările de unităţi iPhone, iPad, iMac şi MacBook. Aceste cifre apăreau trimestrial sau semestrial, atunci când aflam veniturile şi profiturile companiei.

Pe viitor vom vedea doar profit şi atât, fără cifre de vânzări separate pentru hardware. E un semn că iPhone-ul, ca şi orice alt smartphone de pe glob şi-a încetinit salturile în vânzări. O bună parte din populaţia lumii are deja smartphone, iar ciclicitatea upgrade-urilor implică acum 2-3 ani de utilizare a aceluiaşi handset. Evident cifrele de vânzare vor exista la nivel intern şi vor ajunge la investitori, dar nu şi la publicul de masă şi presa.

În general când Apple nu anunţa cifre de vânzări era un semn că produsul nu se mişcă bine. Spre exemplu nu ştim nici acum câte HomeHub-uri s-au vândut şi firma din Cupertino nu a oferit detalii nici despre unităţile AirPods spre exemplu. Nici iPad-urile nu au fost separate pe modele atunci când se anunţau vânzările. Apple Watch a fost de asemenea mult timp la “Diverse”/”Altele”. 

Aura aceasta de mister a făcut să pice acţiunile Apple, de aici şi ieşirea din clubul miei de miliarde ca valoare a companiei.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×